DSS: Otimanje Kosova počelo 1999.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica pozvao je građane da glasaju za tu stranku i da zajedno grade politički i vojno neutralnu Srbiju.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 24.03.2012.

16:46

Default images

"Pravi je trenutak da Srbija, pored vojne, proglasi i političku neutralnost", rekao je on na predizbornoj konvenciji DSS-a pod nazivom "Za Srbiju, znaš zašto" u beogradskoj Hali sportova.

Koštunica je istakao da se nasilje započeto bombardovanjem 1999. nastavlja i danas i da se srpskom narodnu na Kosovu i Metohiji preti nasilnim sprečavanjem održavanja izbora.

"Otimanje Kosova počelo je marta 1999. godine. Naš odgovor na nasilje je da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije i da ne može biti drugačije ako se držimo ljudskih i božijih zakona ", kazao je Koštunica.
Foto: Tanjug
On smatra da samo vojno i politički neutralna Srbija može da odbrani svoj legitimitet i sačuva KiM unutar Srbije. On je naglasio da Srbiji nije potreban staratelj iz Brisela da je podučava na koji način će razvijati odnose na Balkanu.

"Evrointegracije su donele samo štetu Srbiji i Srbija treba da stavi tačku na njih", rekao je Koštunica.

Predsednik DSS je poručio da je u najboljem interesu da Srbija i Republika Srpska ne uđu u NATO. On je podsetio da je Srbija oduvek bila "istok zapadu i zapad istoku" i da ne treba da se odrekne zbog evropskih integracija Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom o kome "ostale zemlje samo sanjaju".

On je pozvao građanje da povere svoj glas DSS i zajedno sa tom strankom grade slobodnu, politički, vojno i ekonomski neutralnu Srbiju koja čuva Ustav, teritoriju, brine o privredi i narodu.

I ostali govornici, funkcioneri stranke, ocenili su na skupu da Srbija još plaća cenu NATO bombardovanja.

Kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović poručio je da treba pamtiti žrtve i sećati se, ali ne i mrzeti i da svi treba da se bore za bolju, lepšu Srbiju, za nove osmehe i poverenje.
Foto: Tanjug
Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić rekao je da je EU i dalje "surova prema Srbiji" i da bi joj građani Srbije oprostili bombardovanje "da se bilo šta za poslednjih 13 godina promenilo".

On je dodao da bi Srbija procvetala kada bi narod bio hrabar kao Srbi na severu Kosova.

Funkcioner stranke Andreja Mladenović rekao je da će se na predstojećim izborima 6. maja Srbija probuditi, "Različak" procvetati, a DSS pobediti.

"Ovo nije obična predizborna trka, ovo je početak boja sa oslobođenje Srbije, a taj boj može da dobije samo DSS, kao stranka slobodnih ljudi. Uđite u boj bez trunke milosti", poručio je potpredsednik DSS Miloš Jovanović u Hali sportova, koja nije bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: