Potvrđena lista DS

Republička izborna komisija proglasila je sinoć izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić" za parlamentarne izbore raspisane za 6. maj.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.03.2012.

07:44

Default images

Koalicija "Izbor za bolji život - Boris Tadić" podnela je RIK-u 17. marta izbornu listu kandidata, koju je podržalo 14.548 birača.

Naknadnom proverom utvrđeno je da su važeća 13.762 potpisa.

RIK je danas jednoglasno usvojio i rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca izborne liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u prošireni sastav RIK i biračkih odbora.

Na sednici je usvojeno i rešenje kojim se utvrđuje da predstavnik podnosioca izborne liste broj 1 - "Izbor za bolji život – Boris Tadić", diplomiran pravnik iz Beograda Dragan Radulović postaje član RIK-a u proširenom sastavu, a Igor Jovičić, takođe diplomirani pravnik iz Beograda, postaje zamenik člana RIK u proširenom sastavu.

Demokratska stranka potpisala je 15. marta koalicioni sporazum sa strankama sa kojima će zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima 6. maja na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić".

Pored DS, u koaliciji su i Socijaldemokratska partija Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka "Zeleni Srbije", Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Demohrišćanska stranka Srbije.

Lista DS proglašena i u Vojvodini

Pokrajinska izborna komisija (PIK) proglasila je danas koalicionu izbornu listu pod rednim broj 1 "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić", dok je Gradska izborna komisija u Novom Sadu proglasila izbornu listu "Izbor za bolji Novi Sad - Bojan Pajtić".

Proglašenjem izborne liste PIK je utvrdila da koalicija "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" ispunjava uslove za određivanje člana i zamenika člana u prošireni sastav PIK-a, navedeno je u saopštenju.

Gradska izborna komisija proglasila je izbornu listu "Izbor za bolji Novi Sad - Bojan Pajtić", na kojoj je 78 kandidata, a prvi na listi je gradonačelnik Igor Pavličić, koji je i predsednik Gradskog odbora DS, saopštila je ta stranka.

Tu listu podržavaju političke organizacije Zeleni Srbije i Reformisti Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: