Dinkić: Srbiji potreban razvoj

Lider URS Mlađan Dinkić kaže da je Srbiji potreban razvoj i "takmičenje političkih aktera po rezultatima, a ne deobe po neuspesima".

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

22:28

Default images

"Srbiji je dosta podela i svađa", kazao je Dinkić na predizbornom skupu u centru Niša i poručio građanima juga Srbije da nikada više ne sme biti dozvoljeno da budu potcenjeni i da budu viđeni "kako kleče pred vlastima u Beogradu".

Dinkić je rekao da je Srbiji potreban predsednik države kao što je kandidat URS-a Zoran Stanković, čovek koji, prema Dinkićevim rečima, želi da bude predsednik svih građana i koji nijednu ružnu reč u kampanji nije rekao o svojim političkim protivnicima.

Govoreći o tome kakva je vlada potrebna Srbiji, Dinkić je rekao da prvi na listi za parlamentarne izbore u Srbiji (DS) govore da ne treba stati na pola puta.

Nije dovoljno stajati kao na pokretnoj traci, već je potrebno kretati se, pa i trčati ako treba prema cilju, jer nam EU neće rešiti probleme, to moramo da uradimo sami, kazao je on.

Drugi na listi za parlamentarne izbore (SNS) govore da treba izgraditi kanal i spojiti Dunav sa Egejskim more, napomenuo je Dinkić i njima poručio da "najpre treba modernizovati niški aerodrom, pa izgraditi kanalizaciju u Doljevcu i put do Stare planine, a biće vremena za kanale".

Zato je Srbiji potrebno nešto treće, a upravo je URS na trećem mestu na listi za parlament, kazao je Dinkić.

Zoran Stanković je rekao da se protiv korupcije mora boriti ličnim primerom i da mu je drago što su ga drugi kandidati čuli, ali da se boji da ga nisu razumeli. "Nije dovoljno reći ja sam pošten, već treba ponuditi svoju biografiju, a ja građanima nudim svoju i spreman sam da se zakunem svojom čašću da ću se boriti za dobrobit svih građana Srbije", kazao je Stanković.

Članica Predsedništva URS-a Verica Kalanović je ukazala da su predstojeći izbori veoma važni, jer se odlučuje o tome kojim putem želimo da idemo, a zatim zatražila poverenje građana i njihov glas za jednake šanse za sve regione i jake gradove i opštine u Srbiji.

Kandidat URS-a za gradonačelnika Niša Branislav Jovanović je izrazio spremnost da uloži svu svoju energiju, znanje i svoje političko iskustvo za dalji razvoj Niša, a reditelj Goran Paskaljević je rekao da mu se ne dopada što neki dele Srbiju govoreći da ne treba rasipati svoje glasove na male stranke.

Posle konvencije prisutne je zabavljao Haris Džinović, s kojim je pevao i Dinkić, a istovremeno sa skupom URS-a u centru Niša, u Niškoj tvrđavi je održan predizborni skup koalicije oko Liberalno-demokratske partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: