RIK: Lista NOPO pravno valjana

RIK je utvrdila da je prigovor na regularnost izborne liste NOPO neosnovan i da je podnosilac dostavio dovoljan broj potpisa za učešće na izborima.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

20:55

Default images

Postupajući po presudi Upravnog suda u Beogradu, RIK je utvrdio da je podnosilac te izborne liste za izbore 6. maja dostavio ukupno 10.140 pravno valjanih potpisa gradjana koji podržavaju listu Nijedan od ponudjenih odgovora.

Na sednici RIK-a je rečeno da je podnosilac izborne liste Nijedan od ponudjenih odgovora u celosti otklonio nedostatke koji su bili smetnja
za proglašenje te izborne liste i da je 24. aprila lista Nijedan od ponudjenih odgovora proglašena.

Prigovor RIK-u na listu je podneo Aleksandar Lišančić iz Beograda tvrdeći da lista Nijedan od ponudjenih odgovora nema dovoljan broj
potpisa.

Nijedan od ponudjenih odgovora učestvuje na parlamentarnim izborima 6. maja kao stranka manjina što znači da za nju ne važi cenzus od
pet odsto.

Ustavni sud oborio listu NOPO

Upravni sud u Beogradu je doneo odluku o poništavanju rešenja RIK-a o proglašenju izborne liste "Nijedan od ponudjenih odogovora". Rešenje je ozvaničeno danas 30.Aprila 2012 u 10.35 časova.

Kao obrazloženje se navodi da ova stranka nije u ostavljenom roku podnela potreban broj pravno valjanih izjava birača, kao i da je podnela 9 797 potpisa. U obrazloženju se takođe navodi da je ova stranka neopravdano registrovana kao manjinska partija Vlaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: