"Sami ćemo organizovati izbore"

Predstavnici Srba sa severa Kosovu poručili Beogradu da su spremni da sami organizuju lokalne izbore 6. maja koje je raspisala Srbija ukoliko to ne učini RIK.

Info

Izvor: Beta

Petak, 23.03.2012.

15:11

Default images

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, predsednik opštine Zvečan Dobrosav Dobrić kazao je da bi neodržavanje izbora na Kosovu koje organizuje Srbija bilo i pravno priznanje nezavisnosti Kosova.

"Došli smo da tražimo da se održe izbori (na Kosovu). Mi ćemo naći način da ih održimo ako to ne urade državni organi Srbije i RIK", poručio je Dobrić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srba sa Kosova će iskoristiti pravo da po Zakonu o lokalnim izborima lokalne skupštine izaberu opštinske komisije koje će sprovesti izbore.

Predsednik opštine Štrpci Zvonko Mihajlović poručio je da je ta opština u potpunosti spremna da sprovede izbore i preuzme rizik oko dopremanja izbornog materijala i otvaranja biračkih mesta.

On je naveo da će se kroz izbore izvojevati pobeda za opstanak Srba na Kosovu.

"Želeli smo da sa predstavnicima Vlade Srbije danas razgovaramo o tehničkim pitanjima sprovođenja izbora na Kosovu ne dovodeći u pitanje njihovo održavanje", kazao je Mihajlović koji je kritikovao predstavnike vlasti u Srbiji što nisu došli na sednicu odbora.

Zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica Momir Kasalović naveo je da je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović raspisala
lokalne izore i na Kosovu sa namerom da se oni ne održe.

"Da su istinski želeli da se održe izbori uradili bi to po receptu (bivšeg predsednika parlamenta) Olivera Dulića koji za održavanje izbora 2008, za razliku od Slavice Đukić Dejanović, nije tražio dozvolu UNMIK-a", poručio je Kasalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: