DS i SPS: Intenziviramo razgovore

Lideri koalicije oko SPS-a se sastali sa predsednikom DS Borisom Tadićem i složili se da razgovore nastave i intenziviraju kako bi vlada bila formirana što pre.

Info

Izvor: B92

Petak, 22.06.2012.

19:19

Default images

Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je posle razgovora Tanjugu da je bilo reči o formiranju parlamentarne većine, na osnovu ranije postignutog dogovora, o ciljevima i strukturi vlade.

"Naša koalicija je odavno izrazila saglasnost da, ako vlada bude formirana sa DS -kao najvećom strankom u koaliciji - da ta stranka treba da ima mesto premijera, predsednika DS Borisa Tadića i svoj stav nije menjala niti će ga menjati", istakao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je posle sastanka da je razgovarano o ekonomskom programu i da će pregovori biti nastavljeni sledeće sedmice.

Marković je agenciji Beta rekao da su na sastanku bili lideri koalicije oko socijalista Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i on, a u ime DS-a predsednik te stranke Boris Tadić.

"Nije tako jednostavno napraviti vladu", rekao je Marković govoreći o tim razgovorima, ali nije želeo da daje nikakve druge detalje.

Ni potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović nije bila konkretna. "Razgovori se intenziviraju i ja se iskreno nadam da ćemo uskoro imati parlamentarnu većinu. Imamo dogovor da pokušamo da naša koalicija sa koalicijom oko DS pokuša da napravi parlamentarnu većinu, i iskreno se nadamo da ćemo se dogovoriti. Danas smo zaključili da ako ovi razgovori ne uspeju, da ćemo razgovarati sa drugima, ali pre nego što se eventualno ne zaključe ovi razgovori, kao što vam je poznato, ne ulazimo u zvanične pregovore ili razgovore sa bilo kim," rekla je Đukić Dejanovićeva za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: