Danica Grujičić 12. kandidat

Republička izborna komisija proglasila je Danicu Grujičić za kandidata za predsednika na predlog Socijaldemokratskog saveza.

Info

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.04.2012.

18:58

Default images

RIK je utvrdio da je otklonjen nedostatak od 3.281 pravno valjanih potpisa birča za kandidaturu Grujičićeve i da je ukupan broj novopodnetih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju kandidaturu 4.582.

Danica Grujičić je 12. proglašen kandidat za učešće na izborima za predsednika Srbije 6. maja. Rok za podnošenja kandidatura istekao je 13. aprila u ponoć.

RIK je do sada kao predsedničke kandidate proglasio lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj, koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomora Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

RIK je proglasio i predsedničke kandidate Vladana Glišića koga je predložila Grupa građana "Dveri", muftiju Muamera Zukorlića koga je predložila Grupa građana, kao i Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Kandidat za predsednika biće i Zoran Dragišić koga je predložila Grupa građana Pokret radnika i seljaka.

Redni broj predsedničkih kandidata biće određen sutra žrebom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: