Beograd: DS ubedljiv na lokalu

Rezultati za grad Beograd su jasni, DS je odneo ubedljivu pobedu. Najviše odborničkih mesta dobili su u opštinama Stari grad, Vračar, Zvezdara i Čukarica.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2012.

19:30

Default images

Demokratska stranka je ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u Beogradu. Od 110 odbornika, demokrate će imati 52, zatim sledi SNS sa 34 mandata, socijalisti 13, a DSS 10. Pregovori o formiranju vlasti su već počeli.

“Što se tiče grada Beograda, naravno da smo u komunikaciji s gospodinom Antićem koji je ispred koalicije SPS-PUPS-JS zajedno sa Krkobabićem napravio sjajan rezultat, njihov procenat prelazi 9 odsto, to je skoro duplo više nego na prethodnim izborima,” kaže Dragan Đilas.

Mada je sa stranačkim kolegama raspravljao o rezultatima lokalnih izbora, zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić sa novinarima o tome nije hteo da priča. “Danas je tema predsednički izbori.Dolazi Tomislav Nikolić. Ja sam samo neko ko je u njegovoj pratnji (neko ko je bio kandidat za gradonačelnika) Veceras cu da govorim o tome,” rekao je Vučić.

Ispod cenzusa na izborima za beogradski parlament ostao je Preokret - sa 4,88 odsto osvojenih glasova, kao i Srpska radikalna stranka sa 3,77 odsto, Pokret Dveri 3,28 i Ujedinjeni regioni Srbije 2,81 odsto glasova.

Demokratska stranka, prema rezultatima opštinskih izbornih komisija, dobila je najviše odborničkih mesta i u opštinama Stari grad, Vračar, Zvezdara i Čukarica.

U opštini Stari grad najviše odborničkih mesta - 27 osvojila je izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolji Stari grad", dok je druga Srpska napredna stranka sa devet mandata.

Kako piše na sajtu Opštine Stari grad, za listu "Dragan Đilas - Izbor za bolji Stari grad" glasalo je 12.754 birača, a za SNS 4.285.

Treće mesto u toj opštini, prema rezultatima izborne komisije Stari grad, dele Demokratska stranka Srbije sa osam odborničkih mesta za koje je podršku dalo 3.970 građana i "Preokret" koji je podržalo 3.692 birača.

SPS je u Starom gradu dobio četiri odbornička mesta.

Prema preliminarnim rezultatima opštinske izborne komisije na Zvezdari najviše odborničkih mesta - 23, u toj opštini je osvojila lista "Dragan Đilas - Izbor za bolju Zvezdaru".

Na drugom mestu je lista "Pokrenimo Zvezdaru - Tomislav Nikolić" koja je osvojila 13 mandata, a na trećem "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" sa pet odborničkih mesta.

Lista "Čedomir Jovanović - Preokret" je dobila četiri odbornička mesta u opštini Zvezdara, isto kao i Demokratska stranka Srbije.

U opštini Čukarica najviše mandata - 17, dobila je izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolju Čukaricu", a na drugom mestu je lista Srpske napredne stranke sa 14 odborničkih mesta.

Demokratska stranka Srbije na Čukarici će imati šest odborničkih mesta, SPS-PUPS-JS pet, a lista "Čedomir Jovanović - Preokret" tri.

Prema rezultatima izborne komisije opštine Vračar, najviše glasova ima izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolji Vračar" koja je osvojila 25 odborničkih mesta.

Lista "Pokrenimo Vračar - Tomislav Nikolić" dobila je sedam odbornika, Demokratska stranka Srbije pet, "Preokret" i SPS-PUPS-JS po četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: