Ljajić ipak ulazi u vladu

Lider SDPS Rasim Ljajić potvrdio da će biti potpredsednik i ministar u novoj vladi Srbije, uprkos stavu DS. Ministar u vladi biće i lider SDA Sulejman Ugljanin.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.07.2012.

11:00

Default images

Ljajić će biti ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu, telekomunikacije i informaciono društvo, a Ugljanin za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Odluku o ulasku SDPS u vladu Predsedništvo te stranke donelo je jednoglasno, uprkos protivljenju dosadašnjeg partnera DS-a.

"Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo zajedno sa kolegama u stranci. Svestan sam da je ona moralno diskutabilna i zato imam gorak ukus u ustima, ali mi smo birali izmedju opstanka i nestanka SDPS", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Predsedništvo DS, na čijoj je listi Ljajić učestvovao na izborima, juče je donelo odluku da ne podrži Ljajićev ulazak u vladu, ali su kasnije precizirali da to nije odluka DS-a, već individualna odluka Ljajića.

Rasim Ljajić je na konferenciji za novinare rekao da je sa DS hteo da ostane korektan partner zbog dugogodišnje saradnje, i da je spreman da i dalje sarađuje.

"Bilo je takvih reči u stilu "kako ga nije stid da traži saglasnost za izdaju" i drugi niz epiteta, ali ja ne zameram, nije to prelomilo, ja se ne rukovodim emocijama", kaže Ljajić.

Predsedništvo DS odlučilo je juče da ne podrži ulazak Milice Delević i lidera SDPS Rasima Ljajića u novu vladu Srbije.

Ljajić je juče rekao da je dobio i konačnu ponudu mandatara za sastav nove vlade Ivice Dačića i v.d. predsednika SNS Aleksandra Vučića da u novoj vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

"Ponuda Vučića i Dačića je više nego korektna", rekao je Ljajić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin kaže da će biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije u novoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: