Kosovo: Mnogo birača nema na spisku

Predsednik opštine Lipljan na Kosovu Zoran Spasić izjavio je da veliki broj birača u toj opštini nije bio na biračkim spiskovima.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

16:50

Default images

On je kao primer uzeo selo Gornja Gušterica u kojem ima 553 birača koji na izborima 6. maja nisu mogli da glasaju.

Spasić je za agenciji Beta rekao da je od Ministarstva za lokalnu samoupravu Srbije dobio odgovor da je došlo do "kompjuterske greške", i da će to biti ispravljeno za drugi krug izbora.

On je, međutim, kazao da su za danas biračke liste za svih 11 sela i grad Lipljan dopunjene samo sa 145 imena, od čega je u selu Gornja Gušterica dodato 70 imena od ukupno 553 birača.

Prema njegovim rečima, u 11 sela i gradu Lipljan na ranijem spisku nalazilo se 7.170 imena glasača, a za ove izbore na listi za tu opštinu nalazi se oko 5.100 imena što je za oko 2.000 birača manje.

Predstavnik sela Gornja Gušterica Slaviša Simić kazao je agenciji Beta da se on, odmah posle prvog kruga izbora, žalio OEBS-u i da mu je tamo rečeno da to selo nije na biračkim spiskovima, odnosno da se na nekim drugim spiskovima nalaze samo četiri stanovnika tog sela.

Simić je rekao da stanovnici tog sela smatraju da ih je Srbija potpuno zapostavila i da danas gotovo niko nije ni išao na biračka mesta u Donju Guštericu, da proveri da li se njihova imena nalaze među onih 70 ljudi, sa koliko je dopunjen birački spisak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: