Izbore prati oko 1.300 posmatrača

Drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji pratiće oko 1.300 posmatrača iz više domaćih i stranih organizacija, kao i više od sto akreditovanih stranih novinara.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

08:21

Default images

Tako će izbore pratiti Organizacija za posmatranje izbora iz Tokija, Inicijativa za podršku demokratiji "Silva" iz Kopenhagena, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, OEBS, OEBS-ODIHR, CeSID i "Transparentnost Srbija" (TS).

Tok izbornog procesa pratiće i Švedski međunarodni liberalni centar, kao i ambasade SAD, Velike Britanije i Francuske u Beogradu.

CeSID i TS na biračkim mestima imaće oko 1.000 posmatrača, dok je stranih posmatrača oko 200.

Svi oni su dobili odobrenje Republičke izborne komisije da mogu da prate izborni proces.

Domaća udruženja su mogla, da bi pratila izbore, da prijave dva punoletna državljanina Srbije uz izvod iz Registra udurženja.

Kada je reč o stranim posmatračima, bilo je neophodno da pribave pozitivno mišljenje MIP-a, a zatim, kao i domaći, RIK-u dostave spisak osoba koje prijavljuju za posmatrače.

RIK domaćim i stranim posmatračima izdaje akreditacije, a troškove snose podnosioci pijave čiji posmatrači prate izbore.

Približno isti broj posmatrača pratio je i opšte izbore koji su održani 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: