Izbori i na groblju

U Novom Sadu su dva izborna mesta na kratko bila zatvorena. Jedno od njih, a definitivno i najčudnije u zemlji, je groblje u naselju Sajlovo.

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

18:36

Default images

Drugo biračko mesto koje je na kratko bilo zatvoreno je u Vidovdanskom naselju, gde je intervenisala policija jer je član biračkog odbora razbio glasačku kutiju.

Naizgled obično biračko mesto prilikom otvaranja u 07h. Kutije su zapečaćene, stigao je prvi glasač i kontrolni listić. Međutim glasanje je kasnilo pola sata, zbog čega se stvorila gužva. Ipak, ovo biračko mesto je specifično iz najmanje još jednog razloga - nalazi se na groblju, tačnije, odvija se u restoranu za daće i pomene.

Dva sata nakon otvaranja ovog biračkog mesta, ono je i zatvoreno. Kako B92 nezvanično saznaje, više osoba je privedeno zbog remećenja izbornog procesa na parkingu u neposrednoj blizini groblja.

Meštani Sajlova su negodovali zbog zatvaranja biračkog mesta, a situacija je u jednom tenutku bila na ivici incidenata. Međutim, posle skoro pola sata, izborna komisija je odlučila da će glasanje ipak biti nastavljeno.

U senci današnjih dešavanja u Novom Sadu je činjenica da samo Vojvođani imaju pred sobom 5 glasačkih kutija i 5 listića različite boje. Od ukupno 1787 biračkih mesta u pokrajini, groblje u Sajlovu je svakako jedno od najzanimljivijih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: