Glasanje u inostranstvu u 22 zemlje

Građani koji će iz inostranstva glasati na parlamentarnim i predsedničkim izborima, koji se održavaju 6. maja u Srbiji, glasaće tog dana ili dan ranije 5 maja.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.05.2012.

08:32

Default images

U inostranstvu će se glasati na ukupno 38 biračkih mesta u 22 države. Birači upisani u posebne evidencije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće sutra na parlamentarnim izborima i izborima za predsednika Srbije.

Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj glasaće se 6. maja.

Na ovogodišnjim izborima, po prvi put, biće otvoreno onoliko biračkih mesta u inostranstvu koliko je građana izrazilo želju da glasa podnošenjem pismenog zahteva u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u inostranstvu.

Građani Srbije će u nedelju, 6. maja, birati predsednika Srbije, 250 poslanika za sastav novog parlamenta, 120 poslanika Skupštine Vojvodine i odbornike u skupštinama gradova i opština u Srbiji.

Na izborima za predsednika Srbije, koji su raspisani 5. aprila, učestvuje 12 kandidata. Na parlamentarnim izborima učestvuje 18 izbornih lista, od kojih je šest manjinskih, dok je ukupno predloženo 3.065 kandidata za 250 poslaničkih mandata u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: