RIK: Brojanje glasova i u Vranju

Republička izborna komisija donela je rešenje kojim se predviđa da se glasovi sa izbora na Kosovu i Metohiji prebrojavaju i u Vranju, a ne samo u Raškoj,

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.05.2012.

22:24

Default images

U Raškoj bi se prebrojavali glasovi iz severnog dela Kosova i Peći, a u Vranju iz Kosovskog Pomoravlja i Kosovskog okruga.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je na sednici da je takvo rešenje doneto zbog bezbednosti, a na osnovu procene trenutnog stanja.

On je podsetio da je u saradnji sa OEBS-om RIK usaglasio da se parlamentarni i predsednički izbori na Kosovu i Metohiji održe u 28 centara sa 90 biračkih mesta.

Takođe, utvrđeno je da za šest opština u Pokrajini, sa 261.000 birača - Đakovici, Dečanima, Suvoj Reci, Glogovcu, Kačaniku i Sstimlju, nisu predviđena biračka mesta za predsedničke i parlamentarne izbore, pa će materijal za ta biračka mesta biti zapečaćen u štampariji "Službenog glasnika" i neće biti distribuiran.

To će već tokom večeri učiniti komisija sastavljena od koordinatora za Kosovo i Metohiju.

RIK je takođe doneo rešenje kojim se stranim posmatračima i prevodiocima daje ovlašcnjenje za praćenje izbora, a među njima su Organizacija za posmatranje izbora iz Tokija, Inicijativa za podršku demorkatiji "Silva" iz Kopenhagena, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, OEBS, Cesid, američka i britanska ambasada u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: