"Drugoplasirani će se demoralisati"

Lider SNS-a Tomislav Nikolić izrazio je nadu da će njegova prednost u prvom krugu izbora biti tako ubedljiva da će se pokazati da je Srbija spremna za promene.

Izvor: Beta

Nedelja, 29.04.2012.

13:11

Default images

"Ubeđen sam da bi razlika mogla da bude takva da će neko ko bude drugoplasiran da se demorališe i da će osloboditi građane potrebe da izlaze na drugi krug izbora", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ponovo kritikovao vladajuću Demokratsku stranku zbog toga jer, kako smatra, vodi prljavu medijsku kampanju protiv njega i dodao da je za te potrebe potrošeno 15 miliona evra novca građana Srbije, što je bilo dovoljno za otvaranje 1.500 radnih mesta.

"Nešto nije u redu ako vi o svom protivniku govorite tri puta više vremena nego o sebi i o tome što ste vi uradili", rekao je Nikolić i obećao da se naprednjaci nikada neće odnositi na taj način prema svojim protivnicima.

Govoreći o sprovođenju izbora na Kosovu i Metohiju, on je rekao da su se predstavnici SNS-a složili sa odlukom da se glasovi broje u Raškoj jer je to bio jedini način da se ti izbori održe i izrazio uverenje da, ako međunarodna zajednica bude odlučna, neće biti nikakvih incidenata za vreme njihovog održavanja.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je u proteklih 27 dana vlast u Srbiji vodila "najprljaviju i najmonstruozniju" kampanju protiv Nikolića, a da prvi put kada je SNS napravila spot o tome kako vidi rezultate rada doskorašnjeg predsednika Borisa Tadića, pojedine televizije i Republička radiodifuzna agencija nisu prihvatili da se taj spot emituje.

Na konferenciji za novinare prikazan je sporni spot u kojem se, osim gubitka radnih mesta, pominju brojne afere, ali i prikazuje deo intervjua Tadića Hrvatskoj radio-televiziji u kojem on navodi da nije naročito ponosan na to što je predsednik Srbije.

Vučić je kritikovao i odnos pojedinih medija prema SNS i naročito se osvrnuo na pisanje listova Preš i Blic. On je optužio zamenika predsednika DS-a Dragana Đilasa i predsednikovog savetnika Srđana Šapera da su pod svoju kontrolu stavili većinu medija u Srbiji.

Vučić je novinarima pokazao i to kako zamišlja naslovnu stranu lista Blica u četvrtak, pred izbore, na kojoj se u prvom planu nalazi vest da su Tadić i Đilas poboli srpsku zastavu na Marsu i da su, tom prilikom izjavili, da Nikolić nikako ne sme da pobedi jer bi to bilo štetno po Srbiju i intergalaktičke integracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: