RIK: Proglašeno 18 izbornih lista

Na predstojećim parlamentarnim izborima 6. maja učestvovaće ukupno 18 lista, budući da je Republička izborna komisija danas proglasila još tri stranačke liste.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

18:16

Default images

To je konačan broj lista koje će se nadmetati za budući parlament, jer je rok za podnošenje lista istekao 20. aprila u ponoć, a RIK se danas izjasnila o tri liste koje su morale da isprave utvrđene nedostatke.

RIK je danas proglasila listu "Crnogorska partija - Nenad Stevović", koja će biti pod rednim brojem 16 na izbornom listiću, kao i listu "Komunistička partija - Josip Broz", koja će biti pod rednim brojem 17.

RIK je utvrdila i da su ispunjeni uslovi da proglasi listu broj 18, a reč je o listi "Nijedan od ponuđenih odgovora" i da se podnosiocu izborne liste utvrdi položaj političke stranke nacionalne manjine.

Rok za podnošenje lista za učešće na parlamentarnim izborima istekao je 20. aprila u ponoć, a te stranke su u roku predale listu, ali je RIK utvrdila nedostatke vezane za potpise i dokumentaciju, što su one u roku od 48 sati i otklonile, nakon čega su se stekli uslovi za proglašenje njihovih lista.

RIK je proglasila izborne liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", "Čedomir Jovanović - Preokret" i lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Proglašene su i liste "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", "Dveri za život Srbije", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan
Višnjić".

Takođe, proglašene su i liste "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković", lista koalicije "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić", kao i lista Koalicije Albanaca Preševske doline.

Na prethodnim izborima, koji su održani u maju 2008. godine, za glasove birača nadmetale su se 22 liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: