'Potvrđeni' Jovanović i Šešelj

Republička izborna komisija danas je prihvatila predsedničke kandidature Jadranke Šešelj i Čedomira Jovanovića. Predata kandidatura Tomislava Nikolića.

Izvor: Beta

Sreda, 11.04.2012.

11:08

Default images

Za kandidaturu Jadranke Šešelj SRS je podneo 16.048 potpisa, ali je naknadno utvrđeno da je pravno valjano 15.312 potpisa.

Kandidatru Čedomira Jovanovića u ime "Preokreta" potpisima je podržalo 11.249 građana, a naknadno je utvrđeno da je pravno valjano 11.006 potpisa.

Koalicija "Pokrenimo Srbiju" predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji 20.000 potpisa građana koji podržavaju kandidaturu lidera te koalicije Tomislava Nikolića.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da koalicija "Pokrenimo Srbiju" očekuje pobedu Nikolića u prvom krugu i da će najkasnije 20. maja postati predsednik Srbije.

"S ponosnom predajemo kandidaturu Tomislava Nikolića za predsednika Srbije i uvereni smo da će pobediti i voditi Srbiju ne kao predsednik SNS i jednog dela građana, već svih njenih ljudi i da će voditi brigu o svima bez obzira na političku pripadnost", rekao je Vučić.

On smatra da će to biti "ogromna promena u odnosu na ponašanje dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića".

Nikolić je, kako je Vučić ocenio, jedini čovek koji može da donese promene i pobedi bivšeg predsednika, i pozvao glasače koji žele promene da ne rasipaju glasove, već da poverenje daju Nikoliću.

RIK je do sada proglasila šest predsedničkih kandidata – Jadranku Šešelj, Čedomora Jovanovića, lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Kandidatura za predsedničke izbore podnosi se do 15. aprila u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: