RIK proglasila izbornu listu SVM

RIK je proglasila izbornu listu Savez vojvodjanskih Madjara - Ištvan Pastor za predstojeće parlamentarne izbore koji će biti održani 6. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

11:47

Default images

Na sednici RIK-a članovi su konstatovali da je ta izborna lista dostavila 12.200 izjava gradjana koji je podržavaju dok je naknadnom proverom utvrdjeno da je broj pravno valjanih izjava 11.363.

Članovi RIK-a su, takodje, odlučili da ispred liste SVM - Ištvan Pastor u prošireni sastav RIK-a udje diplomirani pravnik iz Torde Janoš Dobai, dok je diplomirani pravnik iz Beograda Obren Dragutinović postavljen za zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu.

Na danas proglašenoj izbornoj listi na prvom mestu nalazi se Balint Pastor, dok su u vrhu liste i Laslo Varga, Elvira Kovač, Arpad Fremond, Zoltan Pek, Anamarija Viček, Ferenc Dujmović, Angela Djarmat Gubik, Ferenc Švaner i drugi.

Do sada je Republička izborna komisija, zaključno sa listom SVM, proglasila devet izbornih lista za predstojeće izbore.

Pod brojem jedan je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Demokratska stranka. Lista broj dva je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", broj tri su "Ujedinjeni regioni Srbije - Mladjan Dinkić", a četvrta lista je "Čedomir Jovanović - Preokret", koalicije Preokret.

Izborna lista broj pet je lista Srpske napredne stranke čiji je lider Tomislav Nikolić, šesta lista je "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", sedma je lista Socijalističke partije Srbije-PUPS-JS, čiji je nosilac Ivica Dačić, dok je osma lista pokreta "Dveri - za život Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: