RIK proglasio izbornu listu Dveri

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu pokreta "Dveri", koji će na parlamentarnim izborima 6. maja nastupiti kao grupa građana.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

14:21

Default images

Lista "Dveri - Za život Srbije" nalazi se pod rednim brojem osam.

Prvi na listi je profesor srpskog jezika Branimir Nešić, a lista ima 209 kandidata za poslanike.

Republička izborna komisija je utvrdila da je to udruženje građana dostavilo 14.507 pravno važećih potpisa građana.

Do sada je, zaključno sa listom "Dveri", proglašeno ukupno osam lista.

Pod brojem jedan je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi Demokratska stranka. Lista broj dva je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", broj tri su "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", a četvrta lista je "Čedomir Jovanović - Preokret", koalicije Preokret.

Izborna lista broj pet je lista Srpske napredne stranke, čiji je lider Tomislav Nikolić, šesta lista je "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", a sedma je lista Socijalističke partije Srbije-PUPS-JS, čiji je nosilac Ivica Dačić.

Izbornu listu je predao i Savez vojvođanskih Mađara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: