RIK proglasio tri izborne liste

Republička izborna komisija proglasila je večeras tri izborne liste - Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Koalicije "Preokret".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2012.

20:09

Default images

Tako će se na majskim izborima SRS naći na drugom mestu na izbornom listiću, URS na trećem, a koalicija "Preokret", koju predvodi Liberalno-demokratska partija, na četvrtom.

Prebrojavanjem je utvrđeno da jelistu broj dva "Srpska radikalna stranka-dr Vojislav Šešelj" podržalo 10.906 građana sa pravno ispravnim potpisima, dok je listu broj tri "Ujedinjeni regioni Srbije-Mlađan Dinkić" podržalo 12.178 građana sa ispravnim potpisima.

Lista broj četiri"Čedomir Jovanović-Preokret" podržana je sa 11.758 pravno ispravnih potpisa građana.
Na večerašnjoj sednici je utvrđeno da u prošireni sastav RIK-a ulaze predstavnici liste "Čedomir Jovanović-Preokret" - diplomirana pravnica Milka Marinković, a diplomirani pravnik Miloš Joksimović kao zamenik člana.

Listama SRS i URS ostavljeno je da do 30. aprila odrede svoje predstavnike koji će ući u prošireni sastav RIK-a.

Sinoć je RIK proglasio kao prvu izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić", koju predvodi DS.

SRS, URS i "Preokret" svoje izborne liste RIK-u su predali sinoć, a ta komisija je dužna da u roku od 24 sata proglasi liste ili ukaže na nepravilnosti koje moraju da budu ispravljene

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: