GSA: Glasajte za bolji položaj LGBT

Gej strejt alijansa pokreće kampanju "Bitno je" s ciljem da motiviše građane da izađu na predstojeće izbore i glasaju za poboljšanje položaja LGBT populacije.

Izvor: Beta

Subota, 17.03.2012.

15:56

Default images

Kako je saopšteno iz GSA, cilj kampanje pod slogaom "Bitno je" je da pozove LGBT osobe, ali i njihove roditelje, prijatelje i druge građane da izađu na izbore i podrže opcije koje se zalažu za ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

Alijansa je pozvala sve političke partije i grupacije u Srbiji koje su najavile učešće u izborima da u svoje izborne programe i kampanje uključe pitanje ljudskih prava među kojima i prava LGBT osoba u Srbiji.

Istovremeno, GSA traži od političkih partija da ponude konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije u Srbiji koje će sprovesti ukoliko dođu na vlast.

Kampanja "Bitno je" će se, kako je saopšteno, velikim delom odvijati na internetu i društvenim mrežama a obuhvatiće i monitoring predizbornih kampanja čiji će osnovni kriterijumi biti da li se u kampanji obraćaju LGBT populaciji i da li njihove predizborne platforme obuhvataju ljudska prava, odnosno prava LGBT osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: