Žena glasala pa joj izvadili listić

Žena koja je bila upisana u spisak za predsedničke i parlamentarne izbore, ali ne i za lokalne izbore, naknadno je upisana u birački spisak.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. A kome da se obratim da prijavim da su moju baku danas 3 puta zvali da pitaju dal je glasala iz jedne stranke kojoj je ocigledno frka?
  Inace o te 2,5 hiljade... fotkas listic posaljes i dobijes! Bio mi covek u firmi u cetvrtak i nudio upravo to iz iste te stranke koja je danas maltretirala!
   (keva, 6. maj 2012 22:04)

  # Link komentara

 2. na celom zidu. - preko celog zida.

  A kako ovi sto plate za glas znaju za koga sam glasao?
  (lksndr, 6. maj 2012 21:46)

  # Link komentara

 3. Pravo glasa imam od 1996. Redovno sam izlazio na sve izbore do sada. Danas nisam imao priliku da ucestvujem u lokalnim izborima jer me nije bilo u spisku za lokalne izbore bez obzira sto me je imalo u knjigama za izbor predsednika i parlament. Tolika administacija a obicne izbore nemogu da pripreme.
   (Hajduk Stanko, 6. maj 2012 21:04)

  # Link komentara

 4. Ja bih rekla da sam glasala za Tomu, ako sam za Tadica i obrnuto :-D
   (glupost, 6. maj 2012 20:50)

  # Link komentara

 5. Upravo se vratih sa birackom mesta besan. Na internetu me ima na birackom spisku, dok me na birackom mestu nema. Sramota! Opet se neka kradja sprema.
  (aki, 6. maj 2012 20:35)

  # Link komentara

 6. Moja baba je isla da glasa i dali su joj samo 2 listica zeleni i ljubicasti a naeanzasti nije dobila jer " navodno " za taj nije bila upisana u spisak....

  KOme se pozaliti za ne regularnost....
  (Djokic, 6. maj 2012 20:15)

  # Link komentara

 7. "žena je pozvana da se vrati i da kaže za koga je glasala, kako bi taj listić naknadno bi izvađen"

  Pa ne razumem, ovo je jos veca neregularnost? Pa mogla je reci da je glasala za protivnicku partiju kako bi takav listic izvadili!
  (Podunavac, 6. maj 2012 19:06)

  # Link komentara

 8. 2.5 'iljade :) Nije loše za jedan paraf :)
  (mad, 6. maj 2012 19:02)

  # Link komentara

 9. @stefan vasic

  Imao si rok da proveris da li si upisan u biracki spisak. Greske se desavaju. Sam si kriv.
  (Markan, 6. maj 2012 18:52)

  # Link komentara

 10. Imala je srecu da joj izvade samo listic.
  (zmitjkoe, 6. maj 2012 18:31)

  # Link komentara

 11. Ovo pitanje gospodji za koga je glasala licimi na dobar vic. To samo podkrepljuje moju tezu da izbor clanova birackog odbora ne treba prepustati slucaju. Onaj ko ih bira, trebalo bi da, barem odokativno, proveri IQ delegirane osobe.
  (Mali Perica i policajac, 6. maj 2012 18:21)

  # Link komentara

 12. A mene interesuje gde ima da se uzme jeftino cvarci i kavurma?
  (A da ja vas pitam, 6. maj 2012 18:16)

  # Link komentara

 13. A to sto ceo dan dobijam poruke za koga da glasam to nista, to je regulrano ???
  (vladaaa13, 6. maj 2012 18:14)

  # Link komentara

 14. Nepravilnsot, tuče, podmićivanja... auuu što je dobra ova demokratija.... ma dosta mi je ovakvog sistema, dosta mi je ovakve demokratije.... glasah, ali poslednji put... od svih izbornih i političkih sistema, najbolji je onaj američki... niti imaju predizbornu čutnju, niti sastavljaju vladu... na ovaj način... pametni behu njihovi pisci ustava.. ovo je cirkus.. šta se mi obični građani pitamo... šta... ništa.... hoće li nam biti bolje nakon ovog cirkusa, neće... hoće li se nešto promeniti.. aha hoće... ali samo u snovima... jer sledećih dva meseca ima da gledamo stahovite veszti o tome ko sa kim hoće a ko neće u koalicije na svim nivoima, a predsednika ćemo imati nakon drugog kruga... u kome će takmaci biti dosadšnji predsednik u ostavci i neko od ostalih 17 kandidata.... i šta.. ništa... ma dosta bre više, o tome da čitam neosocijalističke naslove po novinama... ma dosta...
  U francuskoj, čiji smo sistem nakalemili se izgleda skreće u levo.... laburisti vode u Engleskoj... a mi ... e mi imamo kurtu u murtu... i ah, da kosovo oko čega se svi ubijaju da naprave kapital... ma dosta više..... hoću da radim, hoću da zaradim.... neću više cirkus.... ah, da ako hoćčete da budete birani... odvojite pare iz svog džepa, ne iz mog ili bilo kog građanina ove zemlje...
  Trostruki stub.. iyvršna, sudska i zakonodavna vlast, sve tri proizilaze iz glasova građana, filtriranih za izvršnu... ni jedna ne može da obori drugu, nema prevremenih izbora, nema ostavki zbog preglasavanja u kabinetu, a oko rezolucije oko onog večitog problema, nema koalicija u kojoj sede i babe i dede i žabe i murta i kurta, pa sve to zadovoljavaj iz budžeta...
  (Diogen iz bureta, 6. maj 2012 18:10)

  # Link komentara

 15. pa neki mogu tri puta a ja iako sam punoletan od Januara nisam mogao ni jednom jer me nema u birackom spisku.Toliko o regularnosti
  (stefan vasic, 6. maj 2012 17:57)

  # Link komentara

 16. Mene zanima kakav je to "jedinstveni birački spisak" koji kad se odštampa tri puta postane različit :D
  (Vukodav, 6. maj 2012 16:21)

  Sve si rekao! Pametnom dovoljno. I čemu tri spiska? Ne glasa se na tri, različita, izborna mesta!
  (Nenad, 6. maj 2012 17:54)

  # Link komentara

 17. Jedna stranka je na nivou cele Srbije organizovala kupovinu glasova. Na mnogim mestima policija je odgovorno uradila svoj posao i privela počinioce-aktiviste te stranke. Ovi izbori nisu regularni i smatram da ih treba ponoviti.
  (PecaP, 6. maj 2012 17:53)

  # Link komentara

 18. Ne kazu uzalud da je demokratija kao engleska trava - zasija punim sjajem posle jedno 200 godina nege, truda i redovnog zalivanja. A do tada - citacemo ovakve vesti... I neka je srecan Djurdevdan, naravno!
  (Matoro Zakeralo, 6. maj 2012 17:45)

  # Link komentara

 19. e moj nusicu rodio si se u pogresno vreme danas ima toliko materijala u ovoj drzavi da bi napisao jedno 100 knjiga
  (PISAC, 6. maj 2012 17:36)

  # Link komentara

 20. Citat: Zoran Rajković je rekao „Blicu“ da je na nedozvoljenoj udaljenosti pored više biračkih mesta deljen propagandni materijal nekih stranaka.

  Od kada postoji "dozvoljena" ili "nedozvoljena" udaljenost sa koje se deli propagandni materijal stranaka? Zar za vreme glasanja kampanja nije ZABRANJENA??? Sem ukoliko nije rec o strankama kojima je dozvoljena kampanja sa dozvoljene udaljenosti!
  (Pera, 6. maj 2012 17:36)

  # Link komentara

 21. @novosadjanka interno raseljena lica imaju pravo glasa na republickim i predsednickim izborima ali ne i na lokalnim, tako da su upisani u spiskove u skladu sa tim.
   (zaki, 6. maj 2012 17:04)

  # Link komentara

 22. U Beočinu na izbornom mestu br 1 (Naselje Dunav) gladanje NIJE TAJNO jer nisu obezbedjene adekvatne pregrade koje obezbeđuju tajnost glasanja, t.j. glasa se u kafani, na kafanskim stolovima ispred komisije čiji članovi šetaju između stolova, gledaju i beleže kako ko glasa, te smatram da bi glasačke listiće sa ovog izbornog mesta trebalo poništiti!!!
   (dr, 6. maj 2012 16:57)

  # Link komentara

 23. "...žena je pozvana da se vrati i da kaže za koga je glasala..."

  Odakle vam samo takava ideja da pozovete nekog ko je već glasao da se vrati i da kaže za koga je glasao? Na osnovu koje odredbe Izbornog zakona ste došli do ovakvog "ingenioznog" rešenja neregularnosti glasanja od strane jednog glasača, a sve zbog nepismenosti članova odbora na izbornom mestu?
  (Uzimala-davala..., 6. maj 2012 16:48)

  # Link komentara

 24. Dakle ovo sa vađenjem listića je toliko pogrešno da nemam reči. Naravno da je rekla ime protivkandidata ako ima imalo pameti. Za razliku od izborne komisije koja ovako glup potez ne bi smela da uradi.
  (MM, 6. maj 2012 16:46)

  # Link komentara

 25. Na osnovu čega je od te žene zahtevano da kaže za koga je glasala? To je takođe kršenje zakona.
  Zašto se onda štampaju glasački listići,kad lepo možemo da odemo na svoje glasačko mesto i kažemo za koga hoćemo da glasamo!?
  (Milan, 6. maj 2012 16:44)

  # Link komentara

 26. dajem moj glas za posao u struci, javite se do 19h
  (joe, 6. maj 2012 16:27)

  # Link komentara

 27. kako god okrenes - nepravilnost! Vau!
  (Елена, 6. maj 2012 16:24)

  # Link komentara

 28. Kako neko može da bude na jednom spisku a ne i na drugom ako imamo jedinstven birački spisak. Trebalo bi da su svi spiskovi štampani iz jedne baze podataka ako je spisak jedinstven inače priča o jedinstvenom spisku je obična prevara i za to bi trebao neko da odgovara. Ako se spiskovi za lokal i državu razlikuju onda smo mi kao građani dovedeni u zabludu i ispada da neki nemaju pravo glasa na svim listama, a o tome nismo obavešteni.
  (Novosađanka, 6. maj 2012 16:23)

  # Link komentara

 29. Nesme i ne moze jedna zena na 3 biracka spiska.
  To su tri posla i nemoguce je savesno i odgovorno obavljati drzavne dve funkcije,a kamo li tri.
  Doticna jedino moze da se diskvalifikuje,a RIK nek objasni kakav je ovo debilizam i kako je proslo ???
  Sabic neka se oglasi povodom ovoga
  (Petao, 6. maj 2012 16:22)

  # Link komentara

 30. Mene zanima kakav je to "jedinstveni birački spisak" koji kad se odštampa tri puta postane različit :D
  (Vukodav, 6. maj 2012 16:21)

  # Link komentara

 31. Nepravilnosti svuda ima, najviše jer su u tim odborima, ili kako li se već zovu grupe koje se nalaze na biračkim mestima, nalaze najčešće polupismeni ljudi. Većina ih je neobučena za bilo koju vrstu problema, birani su bez ikakvog kriterijuma, često nepristojni i nekulturni. Lično sam učestvovala u raspravi sa jednim koji mi je rekao, citat: "Ti se baš praviš pametna i bezobrazna si!!!!" Izuzecima svaka čast, ali mislim da se i ovo kao i većina stvari treba pažljivje raditi..
  (Monika, 6. maj 2012 16:07)

  # Link komentara

 32. super * dakle ako je gospodja rekla ime kontra kandidata i tako oduzela jedan glas istom * znaci ona je fakticki glasala dva puta a da ne govorimo o tome sto je glasanje tajno
  (s, 6. maj 2012 16:00)

  # Link komentara

Politika

"Ima dosta problema u vezi s poglavljem 35"

8.10.2015. | 12:33 | Izvor: Tanjug | Komentari: 0
foto: Tanjug

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje ove godine otvaranje poglavlja 32 i 35, a početkom sledeće 23 i 24 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.
 • BEOGRAD
  31. May 2012.