Sreda, 14.03.2012.

15:41

Đilas: Izjave Dinkića populističke

Izjava lidera URS Mlađana Dinkića da "ceo narod Srbije plaća kredite za mostove u Beogradu" je populizam, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Tanjug

Ðilas: Izjave Dinkiæa populistièke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Damir Taljai

pre 12 godina

Dinkiceva demagogija nema smisla.Sta god da se u nasoj zemlji uradi povezuje se sa kriminalom,kreditima,zaduzivanjem..!Ajde neka on pravi mostove,zgrade,puteve,crkve na osnovu lepih reci!

DanijelaL

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za naš glavni grad i to niko ne može da ospori!Ne pati Srbija zbog Beograda, i apsolutno je normalno da se ulaže u glavni grad jer smo na vratima Evrope i naš grad mora da bude modernizovan! Koji glavni grad u Evropi nije sređen i po pitanju prevoza, mostova . . . A, gospodin Dinkić nema adekvatne stavove ili smernice ove kampanje za razvoj regionalne politike pa se rešenje, idelano za kampanju i populističko, našlo pljuvanje po Beogradu! Svi razumemo pljuvanje, a regionalnu politiku ? Pa, nije nam Beograd kočnica ekonomskog razvoja cele zemlje ili ravnomernog razvoja regiona!

Игор Зр

pre 12 godina

Сама чињеница ко је критиковао господина Ђиласа ставаља нам до знања да је он човек који нешто ради за разлику од неких крпеља који ће сутра истог тог Ђиласа молити за коалицију да би опстали на политичкој сцени.

Miljan

pre 12 godina

ne razumem kakvo je ovo pohranjivanje mržnje? skočio je na decentralizaciju ko smrt na baku kad je shvatio da nema podršku u narodu.

maja

pre 12 godina

Nisam iz Beograda, ali se ponosim sto imamo tako lep glavni grad. To je nasa slika u svetu i treba da se ulaze u njega. Sem toga, taj isti Beograd nije zapostavio manje razvijene opstine po Srbiji pa prema tome nema se sta zamerati gospodinu Djilasu. Radio je covek i predobro , s obzirom na uslove koji su nas zadesili. Ne treba vam kampanja, vasi rezultati su vidljivi. Vidimo se i posle 6. maja

Jelena

pre 12 godina

koje su bre ovo fore? kapiram da ljudi misle da je Beograd nešto nenormalno bogat, ali Beograd nije jedini grad u Srbiji koji ima budzetska izdvajanja, gde su bre ti gradonačelnici?

Prometej

pre 12 godina

Dinkić je ljut što nije na list DSa tj ovog puta
nema ko da ga odšlepa u parlament pa sad tera inat
DS-u i Borisu Tadiću.
Niko Dinkića nije terao da obeća onih 1000 evra .
A pošto to i mnoga druga obećanja nije ispunio sad
je pao ispod cenzusa...
Ipak čovek ima bend i rokenrol-harizmu pa ne sumnjam da će
se snaći posle izbornog debakla...

Pavle

pre 12 godina

Grad Beograd je uvek pružao pomoć kad god da izbije neki problem, a most je nešto što pomaže bdp za celu zemlju, ne razumem šta mu nije jasno?

Dinkic je razmazen

pre 12 godina

Koje crne izjave Dinkica?! On ne zna sta radi i sta prica? Kakve su to njegove izjave? Covek prica kako nije hteo u vladu sa DS, a sedeo u toj vladi, pa onda prica kako je lagao zbog Tadica, pa onda kako je DS za njega veliko razocarenje... a sve vreme ucestvuje u tome! Pitam se od kad ga je to Tadic razocarao, od kad ga je skinuo sa platnog spiska? Jeste, tako se i moja cerka ponasa kad necu joj kupim nove rolere! Dakle, navodno ozbiljan politicar se ponasa kao razmazeno deriste i za svaki svoj neuspeh krivi Tadica i Djilasa, a ova dvojica najuspesniji predsednik i gradonacelnik ikada!

Ivana

pre 12 godina

Ma daj bre, sad se i ovaj Dinkic nakacio na Djilasa! Da li je moguce da se covek u kampanji ugleda na onu paranoju od Vucica!? Sta bi sad ovaj Dinkic hteo? Nije mi jasno kako Dinkic govori o nekoj decentralizaciji, a mi nikad culi da jos neko iz te njegove stranke ima bilo kakvu ulogu, osim njega? Prvo od toga da podjemo, cisto da uocimo kako to funkcionise kod njega, pa da razmislimo da li da mu verujemo da bi decentralizovao vlast!

Marica

pre 12 godina

A sto Dinkic malo ne pogleda kako rede njegovi gradonacelnici? Sto se ne napravi uporedna analize budzeta Beograda i Kragujevca? Kragujevac ima isto para po stanovniku kao i Beograd, ali u Beogradu se daju pare npr. za trudnice i penzionere, a u Kragujevcu se ne daju! I Dinkicev zakljucak je dobar-sve ima u Beogradu, ali je pitanje konteksta u kojem se govori! Dinkic govori o tome kao o problemu, umesto da je to naveo kao dobar primer resenja za neke probleme koje je gradonacelnik Beograda lepo uvideo! Djilas odlicno rasporedjuje budzet grada-obnavlja, gradi, subvencionise, pomaze socijalno-ugrozene kategorije stanovnistva, zaduzuje se samo za velike projekte i veliki ekonomista Mladjan Dinkic bi trebalo da je to prepoznao...

Boba studentkinja

pre 12 godina

Ko o cemu, baba o ustipcima, pa tako i Dinkic o parama. Pustite nas da mirno zivimo, briga o gradovima je prepustena gradonacelnicima, sta sad hoce ovaj URS? I to partija koja je u koaliciji sa Majom Gojkovic? Zenom koja je upropastila Novi Sad??? Zar toj zeni da verujem? Da je realistkinja? Molim vas, manite se praznih prica, nema tu ni "r" od realizma, realno je ono sto vidimo, sto se manifestuje kroz nas drustveni, ekonomski i kulturni zivot, stoga bih pohvalila rad gradonacelnika Dragana, nismo zaboravili da ste nam izasli u susret kada nam je bilo najteze, spekulacija ce biti, ali ni jedna od njih vodu nece biti. Podrzavaju vas vasi Beogradski studenti *ja sam iz Novog Sada.

maxy

pre 12 godina

Đilas je gradonačelnik Beograda !
Odlično obavlja svoj posao,sa puno energije i entuzijazma,gradi i radi.
Solidarnost sa drugim,nerazvijenim opštinama nije izostala.
Da li ga zbog toga treba kritikovati ili pohvaliti?

Mirko Topalovic

pre 12 godina

Podrska Dinkicu, Djilas je demagog. Nisam protiv Beograda i stanovnika naseg glavnog grada, ali ako nije tako kako tvrdi Dinkic, zasto su svi iz DS protiv? Bio sam clan DS, ali od kako se pojavila ova ideja o decentralizaciji, presao sam u URS. Ja sam iz Loznice, neka mi Djilas kaze koji je moj deo Beograda!?P.S. Hocu svoj deo, necete da me prevarite!

Уморан од свега

pre 12 godina

Млађан је усвојио овакву реторику зато што су му резултати претходних избора показали да је странка у Београду увек имала знатно лошији резултат него у другим деловима Србије, а вероватно је и да Централни изборни штаб располаже прилично поузданим резултатима истраживања јавног мњења која су показала да се он лично међу Београђанима тренутно врло лоше котира (зато и ставља Зорана Станковића, а не себе за носиоца листе у средини од два милиона становника), те у Београду прелазак цензуса може само да сања, иако ће можда УРС бити пријатно изненађење локалних избора у једној до две од укупно 17 градских или приградских општина (тамо где постоји јака и компактна, некомпромитована локална екипа, па људи гласају за своје комшије које познају од рођења, да их представљају у општини, а не за странку и њеног лидера до којих им је стало као до лањског снега). Унапред отписујући Београд, као средину која га неће подржати, он је усвојио ту неодговорну и пироманску реторику којом повлађује зависти, па чак и мржњи значајног дела провинције према главном граду. Постоји стара народна изрека која описује то што он тренутно ради: "Кољеш вола (у овом случају друштво Србије које не треба тровати додатним поделама, пошо и старих има превише) да би ти лично или твоја странка појели кило меса".Људи у унутрашњости мисле да нама у Београду теку мед и млеко, а није тако. Да јесте, ја не бих жену са шестомесечном бебом слао код њене мајке у село, да смањимо трошкове живота док њој не истекне породиљско боловање и поново почне да ради за пуну плату (пошто је код газде приватника пријављена на минималац и док ради, добија "на црно" два и по пута више од тога, али кад је се разболи или породи, следује јој само онолико на колико је пријављена). Млађан ту мржњу села против града и мањег града према већем сада потпирује, знајући да је у Београду као целини унапред губитник, па настоји нешто да ућари у мањим срединама. Мене, као активног члана странке и становника Београда, такав наступ вређа, јер знам да паразит нисам. Зато ћу ја овога пута гласати само на локалним изборима (јер ми је стало да се моји пријатељи из општинског одбора нешто питају у нашој општини и да имам кога да позовем када нешто треба поправити у мојој улици). Листић за републичке изборе ћу предати празан или на њему нацртати Пају Патка. Цео систем по ком функционишу односи у нашој држави је лош и заслужује да се уруши, а комплетна гарнитура актуелних политичара (како владајућих тако и опозиционих) да оде у пензију (понеко и на робију), па да се за 4 године појаве нека сасвим нова и неупрљана лица.

ambasadorka dobre volje

pre 12 godina

Sta se doticni obrusio na gradonacelnika? Veliki je uspeh i u ovoj krizi nesto uciniti za grad. Gospodine Djilas imate jedan veliki plus.

mina

pre 12 godina

Nekima, očigledno nije jasno da Đilasu nije potrebna predizborna kampanja. Njemu kampanja traje već 4 godine i ne sastoji se samo od praznih reči, već od rada i rezultata.

Zoran K

pre 12 godina

Lako je sve napadati, i samo napadati i pričati o decentralizaciji Srbije, kada nema šta drugo pametno da se kaže. Dosta smo trošili vreme i reči na dinkića i njegovu opet novu stranku,kao po običaju pred nove izbore(G17+,G17,urs),koliko je čovek promenio imena stranaka-hahahaha.
Djilas je toliko toga uradio za BG, da se to i ne može sve nabrojati.
Vratimo se samo malo u nazad i da pomenemo:Dinkićevo zaustavljanje stranačkog zapošljavanja-priča za sebe i ništa više. Pogledajte samo šta njegovi puleni rade po Beočinu i šta rade i koliko su uradili za Beočin-NIŠTA.. Vreme je da nam se malo otvore oči u vezi ovog čoveka i njegove samo demagogije

mira

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za Beograd i svaka mu čast na tome. Za kratko vreme je postigao ono što niko nije. Oko sebe želi ljude koji znaju da obavljaju poslove za koje su određeni.

Dejan

pre 12 godina

Haha, neverovatni su ovi Dinkicevci, uvek ista prica, pred izbore glume opoziciju, a sede u vlasti na svim nivoima i - kraduckaju!

aleden22

pre 12 godina

Posvadjali se najbolji drugari. A tako su lepo vladali Beogradom... I naravno opet ce nakon izbora. Znate kako kazu: "Glasas za Djilasa, dobijes Dinkica"

Siniša

pre 12 godina

Nisu Dinkić i Drašković krivi, vi iz DS ste krivi, konkretno Tadić, jer ste ih primili u koaliciju, a odlično ste znali kakvi su ljudi...ljige. Znali ste da su poznati po zabijanju noža u leđa...da imaju bezbroj afera, da nisu pošteni i sposobni...i da sve čega se dohvate upropaste. Rekli ste sa kojim strankama nećete u koaliciju, a niste spomenuli URS, što znači da bi opet sa Dinkićem, zbog toga moj glas nemate, iako sam član DS, sve dok se ne izjasnite da nećete praviti koaliciju sa Dinkićem. Dosta je više trulih kompromisa koje pravi Tadić. I još nešto, mislim da je krajnje vreme da građani saznaju zašto je Tadić izabrao baš Cvetkovića za premijera. Pa ja ću vam reći, to je bio truli kompromis i uslov Dačića i Dinkića, njima je odgovarao Cvetković jer nije jaka politička ličnost, kako bi ova dvojica mogli da rade šta hoće i da dominiraju. Zbog toga ni sada DS ne izbacuje ime premijera kako bi ponovo pravili trule kompromise.

Petar

pre 12 godina

Dinkicu, majstore! Muljas nas i lazes godinama, svaka cast! prosto svako iskren i cestit bi morao da ti oda to priznanje-madjionicar!!

Ekonomista

pre 12 godina

Neverovatno koji je ovaj Dinkić licemer. Pa on favorizuje samo gradove gde je G17 na vlasti, a ostali gradovi ga uopšte ne zanimaju. Nadam se da posle 6. maja nijedna lokalna vlast neće morati da ga trpi, a za parlamentarne izbore je već izvesno da neće preći cenzus. Što se tiče DS-a, nisam njihov simpatizer, ali Đilasu svaka čast na profesionalnom i odlučnom vođenju glavnog grada.

dragan

pre 12 godina

Dinkic nije znao sta da izmisli, pa udario po ideji regionalizma. Udruzio se sa radikalkom Majom, pa izmislja toplu vodu. Tuku oni tako po Beogradu i Novom Sadu, a nesto nisam cuo da je digao kredit i kupio stan u Kragujevcu recimo ili Surdulici. Neka tamo licnim primerom pomogne gradjevini. Kragujevac 30 godina dobija od svih u drzavi, preko Beograda naravno. A sada citam da se i neki Kragujevcanin buni. Pa drzava je sa 5000 maraka subvencioniasala onog nesrecnog Yuga, da bi nam Kragujevcani isti prodavali za 4ooo. Nije to naucilo raditi, pa se krenulo politikanstvom baviti!

Duki

pre 12 godina

Sad bi mi, kao, trebali da poverujemo u sukob Đilasa i Dinkića? Mislim da ova pozorišna predstava služi upravo da sakrije otvorenu podršku Dinkića Đilasu, jer su procenili da možda to nije trebalo da se obelodani.

Džoni

pre 12 godina

Mislim da je prilicno jasno zbog cega Dinkic provocira gradsku upravu u Beogradu, zeli da prikupi glasove Ds-a koji nikada nece otici njemu iako on toga ni sam nije svestan!

mlata zamlata

pre 12 godina

Sta se sad svi brecate na gradonacelnika? Zar Vam je malo to sto je uradio za Beograd u ovoj teskoj krizi? Gospodine Djilas, vidimo se i posle izbora.

Цоје

pre 12 godina

Али између Ђиласа и Динкића и нема разлике. Само једни друге рекламирају и покушавају сами себи да подигну им ионако све нижи рејтинг.

Ики

pre 12 godina

Мислим да имамо и паметнијих ствари него да слушамо ваше глупости и препуцавања, не би ли као подигли прашину и привукли пажњу на себе.

Don Hihot

pre 12 godina

Postoje jasni ekonomski i politicki razlozi zbog kojih se ulaze vise u Beograd nego u druga mesta u Srbiji, kao sto postoje isti ti dobri, pre svega ekonomski, razlozi sto su tokom ove krize "popucale" male radnje a veliki trzni centri ne znaju sta ce sa parama.
To sigurno nije posteno i nije zelja nas Beogradjana pa vas molim da prestanete bez razloga po nama i da udarate u svojim komentarima.
Svima bi nam bilo bolje i lakse da su stvari u ovoj zemlji postene, pa nek se svako od nas potrudi da posteno radi i razmislja ako zelimo da nam svima bude bolje.

Lovac na zmajeve

pre 12 godina

Beograd kao milionski grad u na kojem živi 20% stanovništva Srbije logično i zahteva i veća ulaganja i investicije u odnosu na druge delove Srbije. Kao glavni grad nasa je slika i prilika u svetu, ali naravno ne po svaku cenu i štetu drugih delova zemlje. Đilas vodi ispravnu politiku, jednako se brine o i nerazvijenim opštima ali jednostavno nije mađioničar!

Demos

pre 12 godina

Mislim da je Djilas bio blag u ovom komentaru o Dinkicevim izjavama..to su obicne lazi,spinovanja i jeftini politicki poeni!

Vreme je da gospodin Dinkic bude malo u opoziciji,za promenu!

Novi Sad

pre 12 godina

Slazem se ovde sa Djilasom. Naravno da je Dinkiceva izjava populisticka. Sad se covek setio regionalizacije. A u vlasti je skoro 11 godina u kontinuitetu. Ako se dobro secam (ispravite me ako gresim), kada se donosio sadasnji Ustav, Dinkic je bio tvrdji po pitanju autonomije Vojvodini nego tadasnji radikali. Toliko o decentralizaciji.

Miloš

pre 12 godina

Mlađan Dinkić u jeku predizborne kampanje neukusno napada svoje koalicione partnere. To što ne igra fer moglo bi mu se lako obiti o glavu (cenzus).

pr

pre 12 godina

Samo vi nastavite sa negativnom kampanjom...to vam jedino i ostaje. Vase negativne reci ne mogu pokvariti ono sto je taj covek uradi. Narod to vidi i pokazace to 6. maja.

Mile

pre 12 godina

Dinkic populista? Ma, jok nije. To mi samo sanjamo.
Dinkic prica o regionima sada samo zato sto je to prica oko koje skuplja sve ono koji ne mogu preci cenzus - da bi i G17 plus pokusao na republici da predje 5%. On i decentralizacija - haha - pa i bivsu radikalku je isturio kao kandidata za gradonacelnika NS samo da ne bi ostao na 0.5% u NS - sad ce prebaciti 1%.
Dinkic prica o zaustavljanju stranackog zaposljavanja, a poznato je da je on najvise svojih zaposljavao, da je u sve vladine agencije pa i na mesto guvernera gurao svoje ljude - samo da imaju ogromne plate.
Meni se cini da je Djilas suvise fin covek pa ga je nazvao populistom. Postoji bolja rec u narodu za takve pput Dinkica...

Marens

pre 12 godina

Smešno je što pred svake izbore Dinkić obeća kule i gradove svaki put jedva pređe cenzus ali se ugura u vladu, njegovi kadrovi su redovno sinonim za korumpiranost (setimo se samo ministra zdravlja, direktora JATA...), i što je najsmešnije 2,3 meseca pred izbore uvek isti scenario, odjednom postaje opozicija istoj onoj vladi u kojoj su njegovi kadrovi i dalje ministri, i naravno sva moguća i nemoguća DEMAGOGIJA! Nije dinkić samo POPULISTA već i najveći DEMAGOG na političkoj sceni!!!

NS

pre 12 godina

Đilas optužuje Dinkića za populizam? Isti onaj Đilas koji je u sred predizborne kampanje odlučio da tera političare iz javnih preduzeća, a ti isti političari u javnim preduzećima mu nisu smetali za njegove četvorogodišnje vladavine? Dinkić jeste populista, ali Đilasovom populizmu nije ni do članka...

PN o8o

pre 12 godina

Mudri ljudi su rekli – vlast kvari. Apsolutna vlast kvari apsolutno. Sve ove godine držite apsolutnu vlast i pokvareni ste apsolutno. Vreme je za promene!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Najveću populista i dmagog je upavo Đilas. Most i ostalo nije platio iz džepa nego kreditima. Ne verujem da iko ima nešto protiv mosta,međutim,tačno jeste da južno od Bgd su stvari više nego tužne,pri čemu za to nisu krivi ni najmanje ljudi koji žive u Bgd.

bubamara

pre 12 godina

Ovo svakim danom postaje sve smesnije, sada se govori o tome sta treba da se radi, sta je uradjeno, a to je most na Adi, i bus plus kada se radi o Beogradu, a kada se radi o ostalim gradovima u Srbiji ostajem bez komentara. Nista nije unapredjeno, samo su unazadili

Geda

pre 12 godina

Bilo bi dobro za pocetak da Republika Srbija uplati Izvrsnom vecu Vojvodine novac koji po Ustavu pripada Vojvodjanima. Ako se kojim slucajem desi da vlast u Vojvodini pripadne DSu, a u Republici nekom drugom, ne smem ni da zamislim kako ce to funkcionisati kad to traljavo funkcionise u kombinaciji DS-DS. Neka DS pokaze dobru volju decentralizaceje na primeru Vojvodine.

Djordje NS

pre 12 godina

Samo vi Beograđani lupajte minuse i pravite se ludi u stilu "o čemu ovi pričaju" pa se posle pitajte zašto su sve bivše republike SFRJ procvetale i daleko odmakle čim su se otkačile beogradskog harača... Bojim se da to osipanje nije završeno sve dok ne budete počeli hranu da proizvodite u saksijama na svojim balkonima... MISLITE O TOME.

kukurz

pre 12 godina

Nije mi jasno kako u Londonu sa subvencijama od samo 600 me, platama 5x vecim i 7000 kvalitetnih autobusa u pogonu mesecna karta moze da bude priblizna Beogardskoj. Nesto tu nije u redu.
Jos mi nije jasno zasto Bg gradi metro za mali broj povlascenich putnika gde ce karta subvencionisti sa 90%.
Zar nije bolje uvesti autobuse na CNG, i upotreblavati Beovoz koji je prazan, a isto je toliko koristan kao metro. A vec ga i imamo.
Dinkic ima prava da postavlja pitanja. A gradonacelnik treba da da odgovere, a ne politicke ocene.

Realan

pre 12 godina

Most na Adi je finansiran od strane gradskog budzeta i grad ce vracati kredit, a ne drzava.

Gazela je radjena od strane drzave, kao sto je most na Beski ili svi ostali mostovi na autoputu. To je deo koridora 10.

"Kineski most" ce biti pola finansiran od strane grada, a pola od strane drzave. Taj most ce delimicno biti i regionalni. U svakom slucaju koristice ga pola miliona stanovnika ove zemlje.

To je jedina stvar koju je drzava investirala u Beogradu, a u Kragujevcu je recimo za FIAT ulozila par stotina miliona evra, u drugim gradovima je drzava dala novac za subvencije za investitore. Po vise desetina miliona evra. Grade se fudbalski stadioni i hale sirom Srbije od drzavnih para, a u Beogradu iskljucivo od gradskih.

Jednostavno, realnost je da u Beogradu zivi mnogo ljudi, samim tim je budzet Beograda dovoljno veliki da se nesto i finansira. S druge strane, budzet Beograda je po stanovniku manji nego recimo budzet Novog Sada. Osim toga, u Novom Sadu se dosta toga finansira od strane Vojvodine.

Po Dinkicu je normalno da u Beogradu ljudi nemaju ni osnovne uslove za zivot(da stignu od kuce do posla za manje od 1h recimo), a da se u nekim gradovima zidaju mostovi koje niko nikad nece preci.

Da li je negde u Srbiji vidjena upola guzva kao na nekom Beogradskom mostu?

Sramoti se Dinkicu. Ako u Beogradu dobijes vise od 1%, ovaj narod je lud.

Milijan

pre 12 godina

Što volim kad se njih dvojica potkače. Ovamo bi da vladaju, ali sada smetaju jedan drugom.Dok se dvojica svađaju- Vučić koristi.Vučić je budući gradonačelnik.

Miki

pre 12 godina

@DanielB
Verovatno je promena na bolje SNS npr? Ako to bude promena onda onda smo obrali bostan.Ja se slazem da vlast treba stalno menjati medjutim nazalost u ovoj zemlji je opozocija jednako losa kao i vlast ako ne i gora.SNS su za mene samo maskirani radikali,za cijeg je jedinog bitisanja u vlasti SRbija bila bombardovana.Toliko o tome!

Sremac

pre 12 godina

Nije kriv grad Beograd kada nam je sistem pogresan. Jedini nacin da svi gradovi budu jednaki jeste da imamo jake, odgovorne lokalne samouprave, da porezi ostaju na lokalnom nivou, da imamo lokalne referendume, i da gradjani direktno biraju gradonacelnike koji mogu biti opozvani ako ne rade posao.

Sadasnja centralizacija i regionalizacija nisu odgovor, jer time BG i Novi Sad dobijaju, a Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Vranje, Priboj itd. dobiju jednu veliku NULU!

NemanjaBB

pre 12 godina

A ipak bi opet pravio vladu sa njim i posle njegovog odlaska iz iste i posle ovih izjava. Naravno, bitna je fotelja.

Dinkicevi afiniteti su porasli, ima da vas jos vise odere za ministarska mesta ako ne dao Bog predje cenzus.

rezon

pre 12 godina

Ma sta kazete, populisticki?

A ono kako su revizori zabranili da se vaspitacicama koje vaspitavaju nasu decu (ah, smrc!!!) povecaju plate ili ne dozvoljavaju da se pomogne narodu Japana jer su "ocekivali da predvidimo zemljotres", dobro je da to nije bilo populisticki, bas nimalo.

mareko

pre 12 godina

Beogradski most na Dunavu finansira država. Žeželjev most na Dunavu, iako je međunarodnog karaktera i time u isključivoj nadležnosti države,finansira Novi Sad , a država ne daje ni dinara. Na ovom primeru se pokazuje kako se sofisticirano pumpa novac u Beograd, naštetu drugih.

neko

pre 12 godina

Beograd bi trebao da bude ogledalo Srbije ako Srbija da pare za njega.Stipendije,penzije,socijale...sve to jeduplo vece u Beogradu.Ali dokle i sa cijim parama?

Beograđanin

pre 12 godina

Dragi Dinkiću, negativna kampanja ne doprinosi prelasku cenzusa. Znam da je frka, ali ne zaleći se, pogotovu ne, na jednog od retkih koji vredi.

aneta

pre 12 godina

Glasajmo za URS odnosno reformisani G17, za vreme dok su bili u vlasti a i još uvek su u njoj na izvitoperen način, svi direktori bolnica i domova zdravlja su u celoj Srbiji iz njihove partije. Nakon što su napravili gubitke, uništili ono malo zdravstva što je ostalo, glasajmo za njih ponovo, da nam što pre prekrate agoniju i dokrajče nas!

Goran Lo

pre 12 godina

Koliko je Dinkic preterao dovoljno je reci da je on Gradonacelnika Loznice proglasio jednim od najboljih u Srbije.

Kolko je to daleko od istine i realnosti govori samo podatak(kojeg sutra svako moze doci i proveriti na licu mesta), da se u Loznickoj bolnici i dan danas koristi zastarela operema kao sto su dva stara ultrazvuka ( stara vise decenija). A takodje treba doci i videti kako izgledaju samo pidzame koje nose pacijenti bolnice koje su izlizane i pocepane od bezbroj pranja.
Takodje treba videti kako izgledaju pojedina odeljenja u bolnici koja su toliko ruinirana da je to strasno videti uzivo.
Ali zato pojedini doktori koji su u vezi sa lokalnim politicarima imaju mnogo vise nego sto ima to legalna plata omogucava.
U gradu ne postoji ni jedno decije igraliste sva su ruinirana , gotovo sve su klupe pocupane. A kancelarija za mlade radi punom parom, trosi novac gradjana na minorne akcije koje nemaju nikakvog uticaja na mlade.

Novac gradjana se trosi ne po sistemu stvarne potrebe nego po sistemu tamo gde se moze vise ukrasti.
Pojedini policajci, carinici, lekari,lokalni politicari i takozvani preduzetnici se razmecu ogromnom imovinom koju su stekli nelegalno i koja se ne vodi na njima, i koju neki imaju i preko granice u susednoj Bosni.
Takodje korupcija je ovde na visokom nivou, ne moze se dobiti posao ni cistacice bez veze i podmicivanja loklanih politicara.
I dok pojedni preduzetnici bivaju sikanirani na razne nacine a drugima se omogucava da bukvalno kradu za sebe i svoje lokalne politicke pulene na razne nacine i da izrabljuju i obezvredjuju radnike do maksimuma sve uz podrsku loklanih vlasti.
Treba doci pa sve to videti i doziveti uzivo i mnoge druge lose stvari koje postoje u ovom gradu a za koje je zasluzna lokalna vlast.

Eto tako vam danas izgleda jedan grad koji ima po misljenju Dinkica jednog od najboljih gradonacelnika u Srbiji.
Znaci, nema Dinkic moralno pravo nikog da optuzuje, i da se pravda da nije nista mogao da uradi(zasta se sad zalaze u predizbornoj kampanji) jel nije imao vecinu u sadasnjoj vladi.
Imao je vecinu u Loznici svih ovih godina i Gradonacelnik je iz njegove stranke, i eto sta je uradio omogucio nepostenim da zive i bogate se a postenim da prezivljavaju ili da svoju srecu traze negde drugde.

Milan

pre 12 godina

Moze Djilas prodavati maglu koliko hoce, ali svi parametri ukazuju na to da je centralizacija ne ogromna, nego stravicna. Jos na kraju cinicno objasnjava kako drzava mora da dotira cene prevoza u Beogradu.

Usput, da me ne bi ste pogresno razumeli, pre bih odsekao ruku nego sto bih glasao za Dinkica. A Dinkic je za Djilasa humanista i intelektualac.

DanielB

pre 12 godina

I DS i URS su isti.Srbiji je neophodna promena.Neko ko ce se prema Srbiji odnositi domacinski i razvijati svaki deo Srbije podjednako.

Грчански Деспот

pre 12 godina

Nasli ste da se prepirete vas dvojica da sebi dizete cenu a narodu da mazete oci.
To ne biva, jeftini su Vam trikovi.
Narod bi na ovo rekao "smejala se kuka krivoj grani".
U prevodu isti ste.

Bejn

pre 12 godina

U Beogradu zivi skoro cetvrtina populacije (I to ako ne racunamo one sa privremenim boravkom i okolne opstine). Tim mostovima i gradskim prevozom se vozi vise od polovine gradjana Srbije kad idu kod lekara, u kupovinu/obilazak, da "zavrse" nesto, studiraju, putuju u inostranstvo i sl. Beograd je najveci poslovni, drzavni, transportni i logisticki centar u zemlji. Necu ulaziti u to da li je to dobro i koji su uzroci takvog stanja, ali to je cinjenica. Ne decentralizuje se zemlja sa unistenom privredom, rupama u budzetu kao svajcarski sir, velikim dugom i ogromnom korupcijom na svim nivoima u "pet do dvanaest", odnosno kao deo jeftine i demagoske politicke kampanje. Imali ste 10 godina i mnogo bolje periode da zapocnete tako nesto, sad je kasno.

Bojan Janković

pre 12 godina

Uopste mi nece biti zao kad Dinkic ne predje cenzus. Kako ga samo nije sramota da deli i cepa Srbiju zarad svog licnog interesa. Sramota!

glasac

pre 12 godina

Dinkic zna samo ono sto njemu treba. Koliko znam Beograd je glavni grad Srbije pa zasto onda Srbija ne bi ucestvovala u troskovima kao sto je most u njenom glavnom gradu. U prosirenju i modernizaciji podzemne zeleznice u Londonu finansijski je ucestvovala cela Velika Britanija.

živela demagogija

pre 12 godina

Udario demagog na demagoga.Doduše ovde je u pravu Dinkić, pa Skupština je na zadnjoj sednici izglasala kredite i garancije za kredite koje uzima Beograd.Da je Beograd toliko jak finansijski ne bi mu trebala ova pomoć Republike, ali Beograd je prezadužen i do guše u kreditima.

Nikada vise

pre 12 godina

Da ulazite u Beograd samo a drugi gradovi ne treba nista da imaju, Sram vas bilo, pa nije taj Beograd centar sveta.I mis smo ljudi koji zivimo u drugim gradovima.Bas zbog ovakvog ponasanja necemo vas vise za gradonacelnika, jednom ste izabrani i nedao Bog nikad vise.

Nishlija

pre 12 godina

I Nish je jednom bio glavni grad!
Ima u BGu puno toga cime bi gradjani Srbije mogli da se ponose ali bojim se da je vishe onoga od cega bi trebali da se stide.
Beograd je takav jer zivi na racun citave Srbije decenijama unazad.
Pa za stanje u drzavi u predhodnih 20godina Beograd snosi veliku odgovornost. Dinkic je demagog a Djilas nije nishta bolji. Setite se kada je pricao da je Kolubara crna rupa za usisavanje novca 2008 i setite se kakav je komentar na EPS i Kolubaru imao 2011. Eh da je samo to ... nego ako, bitno je da vi imate mostove i tramvaje i deshavanja u jednom danu koliko Nish nema za godinu. Mrznje nema ali nepravda boli !

pucav

pre 12 godina

Zasto se mucimo mnogo , pa nek Beograd ostane Beograd a prestonicu preselimo u Vlasotince. Kambera nije najveci grad Australije , pa je prestonica.I resimo sve probleme da Beograd zivi na teret Srbije. a Dinkic vec moze da pocne da trazi investitore uz drzavnu pomoc da u toj novoj prestonici pocnu da rade projekat metroa.

snezana

pre 12 godina

Dinkić je ispucao sve "adute prevare" baveći se politikom i ovaj način na koji od izlaska iz vlade pokušava da se samoamnestira od bilo kakve odgovornosti je jadan.
Novi način delovanja koji iz Beograda pokušava prebaciti na unutrašnjost Srbije i na politici "decentralizacije" preživeti politički,je najnovija Dinkićeva prevara.
Beograd je glavni grad Srbije,metropola i kako reće gradonačelnik grad svih građana Srbije. Obmanjivati građane da cela Srbija gradi Beograd je drskostFinansiranje ide iz gradskog budžeta,odnosno kod većih kapitalnih investicija kroz kredite koje vraća grad Beograd u skladu sa dozvoljenom stopom zaduživanja koju gradski budžet može da podnese.
Dinkićeva retorika i delovanje optuživanja bez pokrića svela se na Vučićev nivo.

Cile

pre 12 godina

Mozda Dinkiceve ideje i nisu lose, ali kad vidim likove kojima je okruzen, kad se prisetim ko su njegovi kadrovi u agencijama i javnim preduzecima, onda samo mogu da zakljucim da je Dinkic jedan licemer i obmanjivac naroda u sluzbi tajkuna. Djilas do pobede normalne, vredne i pametne Srbije!

kk

pre 12 godina

Srbija je bolesno centralizovana drzava!
Beogradjani to znaju, a ostali gradjani Srbije to osecaju u svakodnevnom zivotu.
Ovakva organizacija drzave polako i sigurno vodi u propast celu Srbiju ukljucujuci i Beograd.
(a to sto i Dinkic i Djilas govore sada u kampanji je cist populizam - samo zavisi ko se obraca kojoj ciljnoj grupi)

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Đilas kaže da se takva izjava bazira na nekakvom simuliranom "ratu Srbije protiv Beograda" i upozorio da s tim treba odmah prestati."

Prestacemo CIM OTPLATIS KREDIT za most na Adi, a da se pritom ne vatas za pare Vojvodine preko republicke kase u vidu kojekakvih garancija. I vrapcima je jasno da se preko 50% svih projekata u Srbiji finansiraju parama koje se stvaraju u Vojvodini, a Vojvodini se ne uplacuje ni onih 7% koje je ustavom ZAGARANTOVANO! Ako morate da postujete ustav kada je Kosovo u pitanju, kako onda ne morate kada su pare Vojvodine u pitanju? Neki kazu nema para ili ima ih malo, pa ta cifra i nije fiksna, to vam je procenat, koliko god malo da ima 7% od toga treba da ide u pokrajinsku kasu Vojvodine, a ne ide. U cemu je problem? Za Vojvodinu nema tih 7% koje ustav garantuje, a za Beograd ima most od pola milijarde uz garanciju CELE DRZAVE (ukljucujuci i Vojvodinu) za taj kredit. O cemu se tu radi? Ko se pravi blesav?

aca

pre 12 godina

Beogradu treba dopustiti da mu ulazna granica bude aerodrom Surcin.
Za sve ostalo treba carina i drumarina.
Tada bi videli koliko je sposobna beogradska mafija da snabdeva glavni grad. To je decentraluzacija. Beogradjani cete sami da sudite o onima koji su vas osudili da zivite u konzervi.
Tada cemo videti gde su Miskovici (Karici,Kostici itd)
Samo Sloga Slobodnih gradova Srbije Srbiju Spasava.

Cile

pre 12 godina

Mozda Dinkiceve ideje i nisu lose, ali kad vidim likove kojima je okruzen, kad se prisetim ko su njegovi kadrovi u agencijama i javnim preduzecima, onda samo mogu da zakljucim da je Dinkic jedan licemer i obmanjivac naroda u sluzbi tajkuna. Djilas do pobede normalne, vredne i pametne Srbije!

Realan

pre 12 godina

Most na Adi je finansiran od strane gradskog budzeta i grad ce vracati kredit, a ne drzava.

Gazela je radjena od strane drzave, kao sto je most na Beski ili svi ostali mostovi na autoputu. To je deo koridora 10.

"Kineski most" ce biti pola finansiran od strane grada, a pola od strane drzave. Taj most ce delimicno biti i regionalni. U svakom slucaju koristice ga pola miliona stanovnika ove zemlje.

To je jedina stvar koju je drzava investirala u Beogradu, a u Kragujevcu je recimo za FIAT ulozila par stotina miliona evra, u drugim gradovima je drzava dala novac za subvencije za investitore. Po vise desetina miliona evra. Grade se fudbalski stadioni i hale sirom Srbije od drzavnih para, a u Beogradu iskljucivo od gradskih.

Jednostavno, realnost je da u Beogradu zivi mnogo ljudi, samim tim je budzet Beograda dovoljno veliki da se nesto i finansira. S druge strane, budzet Beograda je po stanovniku manji nego recimo budzet Novog Sada. Osim toga, u Novom Sadu se dosta toga finansira od strane Vojvodine.

Po Dinkicu je normalno da u Beogradu ljudi nemaju ni osnovne uslove za zivot(da stignu od kuce do posla za manje od 1h recimo), a da se u nekim gradovima zidaju mostovi koje niko nikad nece preci.

Da li je negde u Srbiji vidjena upola guzva kao na nekom Beogradskom mostu?

Sramoti se Dinkicu. Ako u Beogradu dobijes vise od 1%, ovaj narod je lud.

Bejn

pre 12 godina

U Beogradu zivi skoro cetvrtina populacije (I to ako ne racunamo one sa privremenim boravkom i okolne opstine). Tim mostovima i gradskim prevozom se vozi vise od polovine gradjana Srbije kad idu kod lekara, u kupovinu/obilazak, da "zavrse" nesto, studiraju, putuju u inostranstvo i sl. Beograd je najveci poslovni, drzavni, transportni i logisticki centar u zemlji. Necu ulaziti u to da li je to dobro i koji su uzroci takvog stanja, ali to je cinjenica. Ne decentralizuje se zemlja sa unistenom privredom, rupama u budzetu kao svajcarski sir, velikim dugom i ogromnom korupcijom na svim nivoima u "pet do dvanaest", odnosno kao deo jeftine i demagoske politicke kampanje. Imali ste 10 godina i mnogo bolje periode da zapocnete tako nesto, sad je kasno.

DanielB

pre 12 godina

I DS i URS su isti.Srbiji je neophodna promena.Neko ko ce se prema Srbiji odnositi domacinski i razvijati svaki deo Srbije podjednako.

glasac

pre 12 godina

Dinkic zna samo ono sto njemu treba. Koliko znam Beograd je glavni grad Srbije pa zasto onda Srbija ne bi ucestvovala u troskovima kao sto je most u njenom glavnom gradu. U prosirenju i modernizaciji podzemne zeleznice u Londonu finansijski je ucestvovala cela Velika Britanija.

živela demagogija

pre 12 godina

Udario demagog na demagoga.Doduše ovde je u pravu Dinkić, pa Skupština je na zadnjoj sednici izglasala kredite i garancije za kredite koje uzima Beograd.Da je Beograd toliko jak finansijski ne bi mu trebala ova pomoć Republike, ali Beograd je prezadužen i do guše u kreditima.

Milan

pre 12 godina

Moze Djilas prodavati maglu koliko hoce, ali svi parametri ukazuju na to da je centralizacija ne ogromna, nego stravicna. Jos na kraju cinicno objasnjava kako drzava mora da dotira cene prevoza u Beogradu.

Usput, da me ne bi ste pogresno razumeli, pre bih odsekao ruku nego sto bih glasao za Dinkica. A Dinkic je za Djilasa humanista i intelektualac.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Najveću populista i dmagog je upavo Đilas. Most i ostalo nije platio iz džepa nego kreditima. Ne verujem da iko ima nešto protiv mosta,međutim,tačno jeste da južno od Bgd su stvari više nego tužne,pri čemu za to nisu krivi ni najmanje ljudi koji žive u Bgd.

Goran Lo

pre 12 godina

Koliko je Dinkic preterao dovoljno je reci da je on Gradonacelnika Loznice proglasio jednim od najboljih u Srbije.

Kolko je to daleko od istine i realnosti govori samo podatak(kojeg sutra svako moze doci i proveriti na licu mesta), da se u Loznickoj bolnici i dan danas koristi zastarela operema kao sto su dva stara ultrazvuka ( stara vise decenija). A takodje treba doci i videti kako izgledaju samo pidzame koje nose pacijenti bolnice koje su izlizane i pocepane od bezbroj pranja.
Takodje treba videti kako izgledaju pojedina odeljenja u bolnici koja su toliko ruinirana da je to strasno videti uzivo.
Ali zato pojedini doktori koji su u vezi sa lokalnim politicarima imaju mnogo vise nego sto ima to legalna plata omogucava.
U gradu ne postoji ni jedno decije igraliste sva su ruinirana , gotovo sve su klupe pocupane. A kancelarija za mlade radi punom parom, trosi novac gradjana na minorne akcije koje nemaju nikakvog uticaja na mlade.

Novac gradjana se trosi ne po sistemu stvarne potrebe nego po sistemu tamo gde se moze vise ukrasti.
Pojedini policajci, carinici, lekari,lokalni politicari i takozvani preduzetnici se razmecu ogromnom imovinom koju su stekli nelegalno i koja se ne vodi na njima, i koju neki imaju i preko granice u susednoj Bosni.
Takodje korupcija je ovde na visokom nivou, ne moze se dobiti posao ni cistacice bez veze i podmicivanja loklanih politicara.
I dok pojedni preduzetnici bivaju sikanirani na razne nacine a drugima se omogucava da bukvalno kradu za sebe i svoje lokalne politicke pulene na razne nacine i da izrabljuju i obezvredjuju radnike do maksimuma sve uz podrsku loklanih vlasti.
Treba doci pa sve to videti i doziveti uzivo i mnoge druge lose stvari koje postoje u ovom gradu a za koje je zasluzna lokalna vlast.

Eto tako vam danas izgleda jedan grad koji ima po misljenju Dinkica jednog od najboljih gradonacelnika u Srbiji.
Znaci, nema Dinkic moralno pravo nikog da optuzuje, i da se pravda da nije nista mogao da uradi(zasta se sad zalaze u predizbornoj kampanji) jel nije imao vecinu u sadasnjoj vladi.
Imao je vecinu u Loznici svih ovih godina i Gradonacelnik je iz njegove stranke, i eto sta je uradio omogucio nepostenim da zive i bogate se a postenim da prezivljavaju ili da svoju srecu traze negde drugde.

Bojan Janković

pre 12 godina

Uopste mi nece biti zao kad Dinkic ne predje cenzus. Kako ga samo nije sramota da deli i cepa Srbiju zarad svog licnog interesa. Sramota!

Djordje NS

pre 12 godina

Samo vi Beograđani lupajte minuse i pravite se ludi u stilu "o čemu ovi pričaju" pa se posle pitajte zašto su sve bivše republike SFRJ procvetale i daleko odmakle čim su se otkačile beogradskog harača... Bojim se da to osipanje nije završeno sve dok ne budete počeli hranu da proizvodite u saksijama na svojim balkonima... MISLITE O TOME.

aneta

pre 12 godina

Glasajmo za URS odnosno reformisani G17, za vreme dok su bili u vlasti a i još uvek su u njoj na izvitoperen način, svi direktori bolnica i domova zdravlja su u celoj Srbiji iz njihove partije. Nakon što su napravili gubitke, uništili ono malo zdravstva što je ostalo, glasajmo za njih ponovo, da nam što pre prekrate agoniju i dokrajče nas!

Beograđanin

pre 12 godina

Dragi Dinkiću, negativna kampanja ne doprinosi prelasku cenzusa. Znam da je frka, ali ne zaleći se, pogotovu ne, na jednog od retkih koji vredi.

kk

pre 12 godina

Srbija je bolesno centralizovana drzava!
Beogradjani to znaju, a ostali gradjani Srbije to osecaju u svakodnevnom zivotu.
Ovakva organizacija drzave polako i sigurno vodi u propast celu Srbiju ukljucujuci i Beograd.
(a to sto i Dinkic i Djilas govore sada u kampanji je cist populizam - samo zavisi ko se obraca kojoj ciljnoj grupi)

Sremac

pre 12 godina

Nije kriv grad Beograd kada nam je sistem pogresan. Jedini nacin da svi gradovi budu jednaki jeste da imamo jake, odgovorne lokalne samouprave, da porezi ostaju na lokalnom nivou, da imamo lokalne referendume, i da gradjani direktno biraju gradonacelnike koji mogu biti opozvani ako ne rade posao.

Sadasnja centralizacija i regionalizacija nisu odgovor, jer time BG i Novi Sad dobijaju, a Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Vranje, Priboj itd. dobiju jednu veliku NULU!

kukurz

pre 12 godina

Nije mi jasno kako u Londonu sa subvencijama od samo 600 me, platama 5x vecim i 7000 kvalitetnih autobusa u pogonu mesecna karta moze da bude priblizna Beogardskoj. Nesto tu nije u redu.
Jos mi nije jasno zasto Bg gradi metro za mali broj povlascenich putnika gde ce karta subvencionisti sa 90%.
Zar nije bolje uvesti autobuse na CNG, i upotreblavati Beovoz koji je prazan, a isto je toliko koristan kao metro. A vec ga i imamo.
Dinkic ima prava da postavlja pitanja. A gradonacelnik treba da da odgovere, a ne politicke ocene.

Nishlija

pre 12 godina

I Nish je jednom bio glavni grad!
Ima u BGu puno toga cime bi gradjani Srbije mogli da se ponose ali bojim se da je vishe onoga od cega bi trebali da se stide.
Beograd je takav jer zivi na racun citave Srbije decenijama unazad.
Pa za stanje u drzavi u predhodnih 20godina Beograd snosi veliku odgovornost. Dinkic je demagog a Djilas nije nishta bolji. Setite se kada je pricao da je Kolubara crna rupa za usisavanje novca 2008 i setite se kakav je komentar na EPS i Kolubaru imao 2011. Eh da je samo to ... nego ako, bitno je da vi imate mostove i tramvaje i deshavanja u jednom danu koliko Nish nema za godinu. Mrznje nema ali nepravda boli !

Miki

pre 12 godina

@DanielB
Verovatno je promena na bolje SNS npr? Ako to bude promena onda onda smo obrali bostan.Ja se slazem da vlast treba stalno menjati medjutim nazalost u ovoj zemlji je opozocija jednako losa kao i vlast ako ne i gora.SNS su za mene samo maskirani radikali,za cijeg je jedinog bitisanja u vlasti SRbija bila bombardovana.Toliko o tome!

Milijan

pre 12 godina

Što volim kad se njih dvojica potkače. Ovamo bi da vladaju, ali sada smetaju jedan drugom.Dok se dvojica svađaju- Vučić koristi.Vučić je budući gradonačelnik.

rezon

pre 12 godina

Ma sta kazete, populisticki?

A ono kako su revizori zabranili da se vaspitacicama koje vaspitavaju nasu decu (ah, smrc!!!) povecaju plate ili ne dozvoljavaju da se pomogne narodu Japana jer su "ocekivali da predvidimo zemljotres", dobro je da to nije bilo populisticki, bas nimalo.

mareko

pre 12 godina

Beogradski most na Dunavu finansira država. Žeželjev most na Dunavu, iako je međunarodnog karaktera i time u isključivoj nadležnosti države,finansira Novi Sad , a država ne daje ni dinara. Na ovom primeru se pokazuje kako se sofisticirano pumpa novac u Beograd, naštetu drugih.

PN o8o

pre 12 godina

Mudri ljudi su rekli – vlast kvari. Apsolutna vlast kvari apsolutno. Sve ove godine držite apsolutnu vlast i pokvareni ste apsolutno. Vreme je za promene!

NS

pre 12 godina

Đilas optužuje Dinkića za populizam? Isti onaj Đilas koji je u sred predizborne kampanje odlučio da tera političare iz javnih preduzeća, a ti isti političari u javnim preduzećima mu nisu smetali za njegove četvorogodišnje vladavine? Dinkić jeste populista, ali Đilasovom populizmu nije ni do članka...

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Đilas kaže da se takva izjava bazira na nekakvom simuliranom "ratu Srbije protiv Beograda" i upozorio da s tim treba odmah prestati."

Prestacemo CIM OTPLATIS KREDIT za most na Adi, a da se pritom ne vatas za pare Vojvodine preko republicke kase u vidu kojekakvih garancija. I vrapcima je jasno da se preko 50% svih projekata u Srbiji finansiraju parama koje se stvaraju u Vojvodini, a Vojvodini se ne uplacuje ni onih 7% koje je ustavom ZAGARANTOVANO! Ako morate da postujete ustav kada je Kosovo u pitanju, kako onda ne morate kada su pare Vojvodine u pitanju? Neki kazu nema para ili ima ih malo, pa ta cifra i nije fiksna, to vam je procenat, koliko god malo da ima 7% od toga treba da ide u pokrajinsku kasu Vojvodine, a ne ide. U cemu je problem? Za Vojvodinu nema tih 7% koje ustav garantuje, a za Beograd ima most od pola milijarde uz garanciju CELE DRZAVE (ukljucujuci i Vojvodinu) za taj kredit. O cemu se tu radi? Ko se pravi blesav?

Geda

pre 12 godina

Bilo bi dobro za pocetak da Republika Srbija uplati Izvrsnom vecu Vojvodine novac koji po Ustavu pripada Vojvodjanima. Ako se kojim slucajem desi da vlast u Vojvodini pripadne DSu, a u Republici nekom drugom, ne smem ni da zamislim kako ce to funkcionisati kad to traljavo funkcionise u kombinaciji DS-DS. Neka DS pokaze dobru volju decentralizaceje na primeru Vojvodine.

snezana

pre 12 godina

Dinkić je ispucao sve "adute prevare" baveći se politikom i ovaj način na koji od izlaska iz vlade pokušava da se samoamnestira od bilo kakve odgovornosti je jadan.
Novi način delovanja koji iz Beograda pokušava prebaciti na unutrašnjost Srbije i na politici "decentralizacije" preživeti politički,je najnovija Dinkićeva prevara.
Beograd je glavni grad Srbije,metropola i kako reće gradonačelnik grad svih građana Srbije. Obmanjivati građane da cela Srbija gradi Beograd je drskostFinansiranje ide iz gradskog budžeta,odnosno kod većih kapitalnih investicija kroz kredite koje vraća grad Beograd u skladu sa dozvoljenom stopom zaduživanja koju gradski budžet može da podnese.
Dinkićeva retorika i delovanje optuživanja bez pokrića svela se na Vučićev nivo.

pucav

pre 12 godina

Zasto se mucimo mnogo , pa nek Beograd ostane Beograd a prestonicu preselimo u Vlasotince. Kambera nije najveci grad Australije , pa je prestonica.I resimo sve probleme da Beograd zivi na teret Srbije. a Dinkic vec moze da pocne da trazi investitore uz drzavnu pomoc da u toj novoj prestonici pocnu da rade projekat metroa.

neko

pre 12 godina

Beograd bi trebao da bude ogledalo Srbije ako Srbija da pare za njega.Stipendije,penzije,socijale...sve to jeduplo vece u Beogradu.Ali dokle i sa cijim parama?

Nikada vise

pre 12 godina

Da ulazite u Beograd samo a drugi gradovi ne treba nista da imaju, Sram vas bilo, pa nije taj Beograd centar sveta.I mis smo ljudi koji zivimo u drugim gradovima.Bas zbog ovakvog ponasanja necemo vas vise za gradonacelnika, jednom ste izabrani i nedao Bog nikad vise.

Грчански Деспот

pre 12 godina

Nasli ste da se prepirete vas dvojica da sebi dizete cenu a narodu da mazete oci.
To ne biva, jeftini su Vam trikovi.
Narod bi na ovo rekao "smejala se kuka krivoj grani".
U prevodu isti ste.

NemanjaBB

pre 12 godina

A ipak bi opet pravio vladu sa njim i posle njegovog odlaska iz iste i posle ovih izjava. Naravno, bitna je fotelja.

Dinkicevi afiniteti su porasli, ima da vas jos vise odere za ministarska mesta ako ne dao Bog predje cenzus.

Marens

pre 12 godina

Smešno je što pred svake izbore Dinkić obeća kule i gradove svaki put jedva pređe cenzus ali se ugura u vladu, njegovi kadrovi su redovno sinonim za korumpiranost (setimo se samo ministra zdravlja, direktora JATA...), i što je najsmešnije 2,3 meseca pred izbore uvek isti scenario, odjednom postaje opozicija istoj onoj vladi u kojoj su njegovi kadrovi i dalje ministri, i naravno sva moguća i nemoguća DEMAGOGIJA! Nije dinkić samo POPULISTA već i najveći DEMAGOG na političkoj sceni!!!

bubamara

pre 12 godina

Ovo svakim danom postaje sve smesnije, sada se govori o tome sta treba da se radi, sta je uradjeno, a to je most na Adi, i bus plus kada se radi o Beogradu, a kada se radi o ostalim gradovima u Srbiji ostajem bez komentara. Nista nije unapredjeno, samo su unazadili

Mile

pre 12 godina

Dinkic populista? Ma, jok nije. To mi samo sanjamo.
Dinkic prica o regionima sada samo zato sto je to prica oko koje skuplja sve ono koji ne mogu preci cenzus - da bi i G17 plus pokusao na republici da predje 5%. On i decentralizacija - haha - pa i bivsu radikalku je isturio kao kandidata za gradonacelnika NS samo da ne bi ostao na 0.5% u NS - sad ce prebaciti 1%.
Dinkic prica o zaustavljanju stranackog zaposljavanja, a poznato je da je on najvise svojih zaposljavao, da je u sve vladine agencije pa i na mesto guvernera gurao svoje ljude - samo da imaju ogromne plate.
Meni se cini da je Djilas suvise fin covek pa ga je nazvao populistom. Postoji bolja rec u narodu za takve pput Dinkica...

aca

pre 12 godina

Beogradu treba dopustiti da mu ulazna granica bude aerodrom Surcin.
Za sve ostalo treba carina i drumarina.
Tada bi videli koliko je sposobna beogradska mafija da snabdeva glavni grad. To je decentraluzacija. Beogradjani cete sami da sudite o onima koji su vas osudili da zivite u konzervi.
Tada cemo videti gde su Miskovici (Karici,Kostici itd)
Samo Sloga Slobodnih gradova Srbije Srbiju Spasava.

Demos

pre 12 godina

Mislim da je Djilas bio blag u ovom komentaru o Dinkicevim izjavama..to su obicne lazi,spinovanja i jeftini politicki poeni!

Vreme je da gospodin Dinkic bude malo u opoziciji,za promenu!

Novi Sad

pre 12 godina

Slazem se ovde sa Djilasom. Naravno da je Dinkiceva izjava populisticka. Sad se covek setio regionalizacije. A u vlasti je skoro 11 godina u kontinuitetu. Ako se dobro secam (ispravite me ako gresim), kada se donosio sadasnji Ustav, Dinkic je bio tvrdji po pitanju autonomije Vojvodini nego tadasnji radikali. Toliko o decentralizaciji.

mlata zamlata

pre 12 godina

Sta se sad svi brecate na gradonacelnika? Zar Vam je malo to sto je uradio za Beograd u ovoj teskoj krizi? Gospodine Djilas, vidimo se i posle izbora.

Miloš

pre 12 godina

Mlađan Dinkić u jeku predizborne kampanje neukusno napada svoje koalicione partnere. To što ne igra fer moglo bi mu se lako obiti o glavu (cenzus).

Цоје

pre 12 godina

Али између Ђиласа и Динкића и нема разлике. Само једни друге рекламирају и покушавају сами себи да подигну им ионако све нижи рејтинг.

Lovac na zmajeve

pre 12 godina

Beograd kao milionski grad u na kojem živi 20% stanovništva Srbije logično i zahteva i veća ulaganja i investicije u odnosu na druge delove Srbije. Kao glavni grad nasa je slika i prilika u svetu, ali naravno ne po svaku cenu i štetu drugih delova zemlje. Đilas vodi ispravnu politiku, jednako se brine o i nerazvijenim opštima ali jednostavno nije mađioničar!

Don Hihot

pre 12 godina

Postoje jasni ekonomski i politicki razlozi zbog kojih se ulaze vise u Beograd nego u druga mesta u Srbiji, kao sto postoje isti ti dobri, pre svega ekonomski, razlozi sto su tokom ove krize "popucale" male radnje a veliki trzni centri ne znaju sta ce sa parama.
To sigurno nije posteno i nije zelja nas Beogradjana pa vas molim da prestanete bez razloga po nama i da udarate u svojim komentarima.
Svima bi nam bilo bolje i lakse da su stvari u ovoj zemlji postene, pa nek se svako od nas potrudi da posteno radi i razmislja ako zelimo da nam svima bude bolje.

mira

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za Beograd i svaka mu čast na tome. Za kratko vreme je postigao ono što niko nije. Oko sebe želi ljude koji znaju da obavljaju poslove za koje su određeni.

mina

pre 12 godina

Nekima, očigledno nije jasno da Đilasu nije potrebna predizborna kampanja. Njemu kampanja traje već 4 godine i ne sastoji se samo od praznih reči, već od rada i rezultata.

pr

pre 12 godina

Samo vi nastavite sa negativnom kampanjom...to vam jedino i ostaje. Vase negativne reci ne mogu pokvariti ono sto je taj covek uradi. Narod to vidi i pokazace to 6. maja.

Prometej

pre 12 godina

Dinkić je ljut što nije na list DSa tj ovog puta
nema ko da ga odšlepa u parlament pa sad tera inat
DS-u i Borisu Tadiću.
Niko Dinkića nije terao da obeća onih 1000 evra .
A pošto to i mnoga druga obećanja nije ispunio sad
je pao ispod cenzusa...
Ipak čovek ima bend i rokenrol-harizmu pa ne sumnjam da će
se snaći posle izbornog debakla...

Ики

pre 12 godina

Мислим да имамо и паметнијих ствари него да слушамо ваше глупости и препуцавања, не би ли као подигли прашину и привукли пажњу на себе.

Dejan

pre 12 godina

Haha, neverovatni su ovi Dinkicevci, uvek ista prica, pred izbore glume opoziciju, a sede u vlasti na svim nivoima i - kraduckaju!

Dinkic je razmazen

pre 12 godina

Koje crne izjave Dinkica?! On ne zna sta radi i sta prica? Kakve su to njegove izjave? Covek prica kako nije hteo u vladu sa DS, a sedeo u toj vladi, pa onda prica kako je lagao zbog Tadica, pa onda kako je DS za njega veliko razocarenje... a sve vreme ucestvuje u tome! Pitam se od kad ga je to Tadic razocarao, od kad ga je skinuo sa platnog spiska? Jeste, tako se i moja cerka ponasa kad necu joj kupim nove rolere! Dakle, navodno ozbiljan politicar se ponasa kao razmazeno deriste i za svaki svoj neuspeh krivi Tadica i Djilasa, a ova dvojica najuspesniji predsednik i gradonacelnik ikada!

maja

pre 12 godina

Nisam iz Beograda, ali se ponosim sto imamo tako lep glavni grad. To je nasa slika u svetu i treba da se ulaze u njega. Sem toga, taj isti Beograd nije zapostavio manje razvijene opstine po Srbiji pa prema tome nema se sta zamerati gospodinu Djilasu. Radio je covek i predobro , s obzirom na uslove koji su nas zadesili. Ne treba vam kampanja, vasi rezultati su vidljivi. Vidimo se i posle 6. maja

Petar

pre 12 godina

Dinkicu, majstore! Muljas nas i lazes godinama, svaka cast! prosto svako iskren i cestit bi morao da ti oda to priznanje-madjionicar!!

ambasadorka dobre volje

pre 12 godina

Sta se doticni obrusio na gradonacelnika? Veliki je uspeh i u ovoj krizi nesto uciniti za grad. Gospodine Djilas imate jedan veliki plus.

Mirko Topalovic

pre 12 godina

Podrska Dinkicu, Djilas je demagog. Nisam protiv Beograda i stanovnika naseg glavnog grada, ali ako nije tako kako tvrdi Dinkic, zasto su svi iz DS protiv? Bio sam clan DS, ali od kako se pojavila ova ideja o decentralizaciji, presao sam u URS. Ja sam iz Loznice, neka mi Djilas kaze koji je moj deo Beograda!?P.S. Hocu svoj deo, necete da me prevarite!

maxy

pre 12 godina

Đilas je gradonačelnik Beograda !
Odlično obavlja svoj posao,sa puno energije i entuzijazma,gradi i radi.
Solidarnost sa drugim,nerazvijenim opštinama nije izostala.
Da li ga zbog toga treba kritikovati ili pohvaliti?

Ivana

pre 12 godina

Ma daj bre, sad se i ovaj Dinkic nakacio na Djilasa! Da li je moguce da se covek u kampanji ugleda na onu paranoju od Vucica!? Sta bi sad ovaj Dinkic hteo? Nije mi jasno kako Dinkic govori o nekoj decentralizaciji, a mi nikad culi da jos neko iz te njegove stranke ima bilo kakvu ulogu, osim njega? Prvo od toga da podjemo, cisto da uocimo kako to funkcionise kod njega, pa da razmislimo da li da mu verujemo da bi decentralizovao vlast!

Игор Зр

pre 12 godina

Сама чињеница ко је критиковао господина Ђиласа ставаља нам до знања да је он човек који нешто ради за разлику од неких крпеља који ће сутра истог тог Ђиласа молити за коалицију да би опстали на политичкој сцени.

Ekonomista

pre 12 godina

Neverovatno koji je ovaj Dinkić licemer. Pa on favorizuje samo gradove gde je G17 na vlasti, a ostali gradovi ga uopšte ne zanimaju. Nadam se da posle 6. maja nijedna lokalna vlast neće morati da ga trpi, a za parlamentarne izbore je već izvesno da neće preći cenzus. Što se tiče DS-a, nisam njihov simpatizer, ali Đilasu svaka čast na profesionalnom i odlučnom vođenju glavnog grada.

Duki

pre 12 godina

Sad bi mi, kao, trebali da poverujemo u sukob Đilasa i Dinkića? Mislim da ova pozorišna predstava služi upravo da sakrije otvorenu podršku Dinkića Đilasu, jer su procenili da možda to nije trebalo da se obelodani.

Siniša

pre 12 godina

Nisu Dinkić i Drašković krivi, vi iz DS ste krivi, konkretno Tadić, jer ste ih primili u koaliciju, a odlično ste znali kakvi su ljudi...ljige. Znali ste da su poznati po zabijanju noža u leđa...da imaju bezbroj afera, da nisu pošteni i sposobni...i da sve čega se dohvate upropaste. Rekli ste sa kojim strankama nećete u koaliciju, a niste spomenuli URS, što znači da bi opet sa Dinkićem, zbog toga moj glas nemate, iako sam član DS, sve dok se ne izjasnite da nećete praviti koaliciju sa Dinkićem. Dosta je više trulih kompromisa koje pravi Tadić. I još nešto, mislim da je krajnje vreme da građani saznaju zašto je Tadić izabrao baš Cvetkovića za premijera. Pa ja ću vam reći, to je bio truli kompromis i uslov Dačića i Dinkića, njima je odgovarao Cvetković jer nije jaka politička ličnost, kako bi ova dvojica mogli da rade šta hoće i da dominiraju. Zbog toga ni sada DS ne izbacuje ime premijera kako bi ponovo pravili trule kompromise.

aleden22

pre 12 godina

Posvadjali se najbolji drugari. A tako su lepo vladali Beogradom... I naravno opet ce nakon izbora. Znate kako kazu: "Glasas za Djilasa, dobijes Dinkica"

Zoran K

pre 12 godina

Lako je sve napadati, i samo napadati i pričati o decentralizaciji Srbije, kada nema šta drugo pametno da se kaže. Dosta smo trošili vreme i reči na dinkića i njegovu opet novu stranku,kao po običaju pred nove izbore(G17+,G17,urs),koliko je čovek promenio imena stranaka-hahahaha.
Djilas je toliko toga uradio za BG, da se to i ne može sve nabrojati.
Vratimo se samo malo u nazad i da pomenemo:Dinkićevo zaustavljanje stranačkog zapošljavanja-priča za sebe i ništa više. Pogledajte samo šta njegovi puleni rade po Beočinu i šta rade i koliko su uradili za Beočin-NIŠTA.. Vreme je da nam se malo otvore oči u vezi ovog čoveka i njegove samo demagogije

Boba studentkinja

pre 12 godina

Ko o cemu, baba o ustipcima, pa tako i Dinkic o parama. Pustite nas da mirno zivimo, briga o gradovima je prepustena gradonacelnicima, sta sad hoce ovaj URS? I to partija koja je u koaliciji sa Majom Gojkovic? Zenom koja je upropastila Novi Sad??? Zar toj zeni da verujem? Da je realistkinja? Molim vas, manite se praznih prica, nema tu ni "r" od realizma, realno je ono sto vidimo, sto se manifestuje kroz nas drustveni, ekonomski i kulturni zivot, stoga bih pohvalila rad gradonacelnika Dragana, nismo zaboravili da ste nam izasli u susret kada nam je bilo najteze, spekulacija ce biti, ali ni jedna od njih vodu nece biti. Podrzavaju vas vasi Beogradski studenti *ja sam iz Novog Sada.

Marica

pre 12 godina

A sto Dinkic malo ne pogleda kako rede njegovi gradonacelnici? Sto se ne napravi uporedna analize budzeta Beograda i Kragujevca? Kragujevac ima isto para po stanovniku kao i Beograd, ali u Beogradu se daju pare npr. za trudnice i penzionere, a u Kragujevcu se ne daju! I Dinkicev zakljucak je dobar-sve ima u Beogradu, ali je pitanje konteksta u kojem se govori! Dinkic govori o tome kao o problemu, umesto da je to naveo kao dobar primer resenja za neke probleme koje je gradonacelnik Beograda lepo uvideo! Djilas odlicno rasporedjuje budzet grada-obnavlja, gradi, subvencionise, pomaze socijalno-ugrozene kategorije stanovnistva, zaduzuje se samo za velike projekte i veliki ekonomista Mladjan Dinkic bi trebalo da je to prepoznao...

dragan

pre 12 godina

Dinkic nije znao sta da izmisli, pa udario po ideji regionalizma. Udruzio se sa radikalkom Majom, pa izmislja toplu vodu. Tuku oni tako po Beogradu i Novom Sadu, a nesto nisam cuo da je digao kredit i kupio stan u Kragujevcu recimo ili Surdulici. Neka tamo licnim primerom pomogne gradjevini. Kragujevac 30 godina dobija od svih u drzavi, preko Beograda naravno. A sada citam da se i neki Kragujevcanin buni. Pa drzava je sa 5000 maraka subvencioniasala onog nesrecnog Yuga, da bi nam Kragujevcani isti prodavali za 4ooo. Nije to naucilo raditi, pa se krenulo politikanstvom baviti!

Уморан од свега

pre 12 godina

Млађан је усвојио овакву реторику зато што су му резултати претходних избора показали да је странка у Београду увек имала знатно лошији резултат него у другим деловима Србије, а вероватно је и да Централни изборни штаб располаже прилично поузданим резултатима истраживања јавног мњења која су показала да се он лично међу Београђанима тренутно врло лоше котира (зато и ставља Зорана Станковића, а не себе за носиоца листе у средини од два милиона становника), те у Београду прелазак цензуса може само да сања, иако ће можда УРС бити пријатно изненађење локалних избора у једној до две од укупно 17 градских или приградских општина (тамо где постоји јака и компактна, некомпромитована локална екипа, па људи гласају за своје комшије које познају од рођења, да их представљају у општини, а не за странку и њеног лидера до којих им је стало као до лањског снега). Унапред отписујући Београд, као средину која га неће подржати, он је усвојио ту неодговорну и пироманску реторику којом повлађује зависти, па чак и мржњи значајног дела провинције према главном граду. Постоји стара народна изрека која описује то што он тренутно ради: "Кољеш вола (у овом случају друштво Србије које не треба тровати додатним поделама, пошо и старих има превише) да би ти лично или твоја странка појели кило меса".Људи у унутрашњости мисле да нама у Београду теку мед и млеко, а није тако. Да јесте, ја не бих жену са шестомесечном бебом слао код њене мајке у село, да смањимо трошкове живота док њој не истекне породиљско боловање и поново почне да ради за пуну плату (пошто је код газде приватника пријављена на минималац и док ради, добија "на црно" два и по пута више од тога, али кад је се разболи или породи, следује јој само онолико на колико је пријављена). Млађан ту мржњу села против града и мањег града према већем сада потпирује, знајући да је у Београду као целини унапред губитник, па настоји нешто да ућари у мањим срединама. Мене, као активног члана странке и становника Београда, такав наступ вређа, јер знам да паразит нисам. Зато ћу ја овога пута гласати само на локалним изборима (јер ми је стало да се моји пријатељи из општинског одбора нешто питају у нашој општини и да имам кога да позовем када нешто треба поправити у мојој улици). Листић за републичке изборе ћу предати празан или на њему нацртати Пају Патка. Цео систем по ком функционишу односи у нашој држави је лош и заслужује да се уруши, а комплетна гарнитура актуелних политичара (како владајућих тако и опозиционих) да оде у пензију (понеко и на робију), па да се за 4 године појаве нека сасвим нова и неупрљана лица.

Pavle

pre 12 godina

Grad Beograd je uvek pružao pomoć kad god da izbije neki problem, a most je nešto što pomaže bdp za celu zemlju, ne razumem šta mu nije jasno?

Miljan

pre 12 godina

ne razumem kakvo je ovo pohranjivanje mržnje? skočio je na decentralizaciju ko smrt na baku kad je shvatio da nema podršku u narodu.

Džoni

pre 12 godina

Mislim da je prilicno jasno zbog cega Dinkic provocira gradsku upravu u Beogradu, zeli da prikupi glasove Ds-a koji nikada nece otici njemu iako on toga ni sam nije svestan!

Damir Taljai

pre 12 godina

Dinkiceva demagogija nema smisla.Sta god da se u nasoj zemlji uradi povezuje se sa kriminalom,kreditima,zaduzivanjem..!Ajde neka on pravi mostove,zgrade,puteve,crkve na osnovu lepih reci!

DanijelaL

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za naš glavni grad i to niko ne može da ospori!Ne pati Srbija zbog Beograda, i apsolutno je normalno da se ulaže u glavni grad jer smo na vratima Evrope i naš grad mora da bude modernizovan! Koji glavni grad u Evropi nije sređen i po pitanju prevoza, mostova . . . A, gospodin Dinkić nema adekvatne stavove ili smernice ove kampanje za razvoj regionalne politike pa se rešenje, idelano za kampanju i populističko, našlo pljuvanje po Beogradu! Svi razumemo pljuvanje, a regionalnu politiku ? Pa, nije nam Beograd kočnica ekonomskog razvoja cele zemlje ili ravnomernog razvoja regiona!

Jelena

pre 12 godina

koje su bre ovo fore? kapiram da ljudi misle da je Beograd nešto nenormalno bogat, ali Beograd nije jedini grad u Srbiji koji ima budzetska izdvajanja, gde su bre ti gradonačelnici?

Cile

pre 12 godina

Mozda Dinkiceve ideje i nisu lose, ali kad vidim likove kojima je okruzen, kad se prisetim ko su njegovi kadrovi u agencijama i javnim preduzecima, onda samo mogu da zakljucim da je Dinkic jedan licemer i obmanjivac naroda u sluzbi tajkuna. Djilas do pobede normalne, vredne i pametne Srbije!

glasac

pre 12 godina

Dinkic zna samo ono sto njemu treba. Koliko znam Beograd je glavni grad Srbije pa zasto onda Srbija ne bi ucestvovala u troskovima kao sto je most u njenom glavnom gradu. U prosirenju i modernizaciji podzemne zeleznice u Londonu finansijski je ucestvovala cela Velika Britanija.

Realan

pre 12 godina

Most na Adi je finansiran od strane gradskog budzeta i grad ce vracati kredit, a ne drzava.

Gazela je radjena od strane drzave, kao sto je most na Beski ili svi ostali mostovi na autoputu. To je deo koridora 10.

"Kineski most" ce biti pola finansiran od strane grada, a pola od strane drzave. Taj most ce delimicno biti i regionalni. U svakom slucaju koristice ga pola miliona stanovnika ove zemlje.

To je jedina stvar koju je drzava investirala u Beogradu, a u Kragujevcu je recimo za FIAT ulozila par stotina miliona evra, u drugim gradovima je drzava dala novac za subvencije za investitore. Po vise desetina miliona evra. Grade se fudbalski stadioni i hale sirom Srbije od drzavnih para, a u Beogradu iskljucivo od gradskih.

Jednostavno, realnost je da u Beogradu zivi mnogo ljudi, samim tim je budzet Beograda dovoljno veliki da se nesto i finansira. S druge strane, budzet Beograda je po stanovniku manji nego recimo budzet Novog Sada. Osim toga, u Novom Sadu se dosta toga finansira od strane Vojvodine.

Po Dinkicu je normalno da u Beogradu ljudi nemaju ni osnovne uslove za zivot(da stignu od kuce do posla za manje od 1h recimo), a da se u nekim gradovima zidaju mostovi koje niko nikad nece preci.

Da li je negde u Srbiji vidjena upola guzva kao na nekom Beogradskom mostu?

Sramoti se Dinkicu. Ako u Beogradu dobijes vise od 1%, ovaj narod je lud.

Djordje NS

pre 12 godina

Samo vi Beograđani lupajte minuse i pravite se ludi u stilu "o čemu ovi pričaju" pa se posle pitajte zašto su sve bivše republike SFRJ procvetale i daleko odmakle čim su se otkačile beogradskog harača... Bojim se da to osipanje nije završeno sve dok ne budete počeli hranu da proizvodite u saksijama na svojim balkonima... MISLITE O TOME.

Milan

pre 12 godina

Moze Djilas prodavati maglu koliko hoce, ali svi parametri ukazuju na to da je centralizacija ne ogromna, nego stravicna. Jos na kraju cinicno objasnjava kako drzava mora da dotira cene prevoza u Beogradu.

Usput, da me ne bi ste pogresno razumeli, pre bih odsekao ruku nego sto bih glasao za Dinkica. A Dinkic je za Djilasa humanista i intelektualac.

Milijan

pre 12 godina

Što volim kad se njih dvojica potkače. Ovamo bi da vladaju, ali sada smetaju jedan drugom.Dok se dvojica svađaju- Vučić koristi.Vučić je budući gradonačelnik.

DanielB

pre 12 godina

I DS i URS su isti.Srbiji je neophodna promena.Neko ko ce se prema Srbiji odnositi domacinski i razvijati svaki deo Srbije podjednako.

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Đilas kaže da se takva izjava bazira na nekakvom simuliranom "ratu Srbije protiv Beograda" i upozorio da s tim treba odmah prestati."

Prestacemo CIM OTPLATIS KREDIT za most na Adi, a da se pritom ne vatas za pare Vojvodine preko republicke kase u vidu kojekakvih garancija. I vrapcima je jasno da se preko 50% svih projekata u Srbiji finansiraju parama koje se stvaraju u Vojvodini, a Vojvodini se ne uplacuje ni onih 7% koje je ustavom ZAGARANTOVANO! Ako morate da postujete ustav kada je Kosovo u pitanju, kako onda ne morate kada su pare Vojvodine u pitanju? Neki kazu nema para ili ima ih malo, pa ta cifra i nije fiksna, to vam je procenat, koliko god malo da ima 7% od toga treba da ide u pokrajinsku kasu Vojvodine, a ne ide. U cemu je problem? Za Vojvodinu nema tih 7% koje ustav garantuje, a za Beograd ima most od pola milijarde uz garanciju CELE DRZAVE (ukljucujuci i Vojvodinu) za taj kredit. O cemu se tu radi? Ko se pravi blesav?

Beograđanin

pre 12 godina

Dragi Dinkiću, negativna kampanja ne doprinosi prelasku cenzusa. Znam da je frka, ali ne zaleći se, pogotovu ne, na jednog od retkih koji vredi.

aca

pre 12 godina

Beogradu treba dopustiti da mu ulazna granica bude aerodrom Surcin.
Za sve ostalo treba carina i drumarina.
Tada bi videli koliko je sposobna beogradska mafija da snabdeva glavni grad. To je decentraluzacija. Beogradjani cete sami da sudite o onima koji su vas osudili da zivite u konzervi.
Tada cemo videti gde su Miskovici (Karici,Kostici itd)
Samo Sloga Slobodnih gradova Srbije Srbiju Spasava.

Nikada vise

pre 12 godina

Da ulazite u Beograd samo a drugi gradovi ne treba nista da imaju, Sram vas bilo, pa nije taj Beograd centar sveta.I mis smo ljudi koji zivimo u drugim gradovima.Bas zbog ovakvog ponasanja necemo vas vise za gradonacelnika, jednom ste izabrani i nedao Bog nikad vise.

Bejn

pre 12 godina

U Beogradu zivi skoro cetvrtina populacije (I to ako ne racunamo one sa privremenim boravkom i okolne opstine). Tim mostovima i gradskim prevozom se vozi vise od polovine gradjana Srbije kad idu kod lekara, u kupovinu/obilazak, da "zavrse" nesto, studiraju, putuju u inostranstvo i sl. Beograd je najveci poslovni, drzavni, transportni i logisticki centar u zemlji. Necu ulaziti u to da li je to dobro i koji su uzroci takvog stanja, ali to je cinjenica. Ne decentralizuje se zemlja sa unistenom privredom, rupama u budzetu kao svajcarski sir, velikim dugom i ogromnom korupcijom na svim nivoima u "pet do dvanaest", odnosno kao deo jeftine i demagoske politicke kampanje. Imali ste 10 godina i mnogo bolje periode da zapocnete tako nesto, sad je kasno.

Nishlija

pre 12 godina

I Nish je jednom bio glavni grad!
Ima u BGu puno toga cime bi gradjani Srbije mogli da se ponose ali bojim se da je vishe onoga od cega bi trebali da se stide.
Beograd je takav jer zivi na racun citave Srbije decenijama unazad.
Pa za stanje u drzavi u predhodnih 20godina Beograd snosi veliku odgovornost. Dinkic je demagog a Djilas nije nishta bolji. Setite se kada je pricao da je Kolubara crna rupa za usisavanje novca 2008 i setite se kakav je komentar na EPS i Kolubaru imao 2011. Eh da je samo to ... nego ako, bitno je da vi imate mostove i tramvaje i deshavanja u jednom danu koliko Nish nema za godinu. Mrznje nema ali nepravda boli !

ex demokrata 1

pre 12 godina

Najveću populista i dmagog je upavo Đilas. Most i ostalo nije platio iz džepa nego kreditima. Ne verujem da iko ima nešto protiv mosta,međutim,tačno jeste da južno od Bgd su stvari više nego tužne,pri čemu za to nisu krivi ni najmanje ljudi koji žive u Bgd.

Miki

pre 12 godina

@DanielB
Verovatno je promena na bolje SNS npr? Ako to bude promena onda onda smo obrali bostan.Ja se slazem da vlast treba stalno menjati medjutim nazalost u ovoj zemlji je opozocija jednako losa kao i vlast ako ne i gora.SNS su za mene samo maskirani radikali,za cijeg je jedinog bitisanja u vlasti SRbija bila bombardovana.Toliko o tome!

kukurz

pre 12 godina

Nije mi jasno kako u Londonu sa subvencijama od samo 600 me, platama 5x vecim i 7000 kvalitetnih autobusa u pogonu mesecna karta moze da bude priblizna Beogardskoj. Nesto tu nije u redu.
Jos mi nije jasno zasto Bg gradi metro za mali broj povlascenich putnika gde ce karta subvencionisti sa 90%.
Zar nije bolje uvesti autobuse na CNG, i upotreblavati Beovoz koji je prazan, a isto je toliko koristan kao metro. A vec ga i imamo.
Dinkic ima prava da postavlja pitanja. A gradonacelnik treba da da odgovere, a ne politicke ocene.

snezana

pre 12 godina

Dinkić je ispucao sve "adute prevare" baveći se politikom i ovaj način na koji od izlaska iz vlade pokušava da se samoamnestira od bilo kakve odgovornosti je jadan.
Novi način delovanja koji iz Beograda pokušava prebaciti na unutrašnjost Srbije i na politici "decentralizacije" preživeti politički,je najnovija Dinkićeva prevara.
Beograd je glavni grad Srbije,metropola i kako reće gradonačelnik grad svih građana Srbije. Obmanjivati građane da cela Srbija gradi Beograd je drskostFinansiranje ide iz gradskog budžeta,odnosno kod većih kapitalnih investicija kroz kredite koje vraća grad Beograd u skladu sa dozvoljenom stopom zaduživanja koju gradski budžet može da podnese.
Dinkićeva retorika i delovanje optuživanja bez pokrića svela se na Vučićev nivo.

živela demagogija

pre 12 godina

Udario demagog na demagoga.Doduše ovde je u pravu Dinkić, pa Skupština je na zadnjoj sednici izglasala kredite i garancije za kredite koje uzima Beograd.Da je Beograd toliko jak finansijski ne bi mu trebala ova pomoć Republike, ali Beograd je prezadužen i do guše u kreditima.

neko

pre 12 godina

Beograd bi trebao da bude ogledalo Srbije ako Srbija da pare za njega.Stipendije,penzije,socijale...sve to jeduplo vece u Beogradu.Ali dokle i sa cijim parama?

PN o8o

pre 12 godina

Mudri ljudi su rekli – vlast kvari. Apsolutna vlast kvari apsolutno. Sve ove godine držite apsolutnu vlast i pokvareni ste apsolutno. Vreme je za promene!

Bojan Janković

pre 12 godina

Uopste mi nece biti zao kad Dinkic ne predje cenzus. Kako ga samo nije sramota da deli i cepa Srbiju zarad svog licnog interesa. Sramota!

aneta

pre 12 godina

Glasajmo za URS odnosno reformisani G17, za vreme dok su bili u vlasti a i još uvek su u njoj na izvitoperen način, svi direktori bolnica i domova zdravlja su u celoj Srbiji iz njihove partije. Nakon što su napravili gubitke, uništili ono malo zdravstva što je ostalo, glasajmo za njih ponovo, da nam što pre prekrate agoniju i dokrajče nas!

mareko

pre 12 godina

Beogradski most na Dunavu finansira država. Žeželjev most na Dunavu, iako je međunarodnog karaktera i time u isključivoj nadležnosti države,finansira Novi Sad , a država ne daje ni dinara. Na ovom primeru se pokazuje kako se sofisticirano pumpa novac u Beograd, naštetu drugih.

NS

pre 12 godina

Đilas optužuje Dinkića za populizam? Isti onaj Đilas koji je u sred predizborne kampanje odlučio da tera političare iz javnih preduzeća, a ti isti političari u javnim preduzećima mu nisu smetali za njegove četvorogodišnje vladavine? Dinkić jeste populista, ali Đilasovom populizmu nije ni do članka...

kk

pre 12 godina

Srbija je bolesno centralizovana drzava!
Beogradjani to znaju, a ostali gradjani Srbije to osecaju u svakodnevnom zivotu.
Ovakva organizacija drzave polako i sigurno vodi u propast celu Srbiju ukljucujuci i Beograd.
(a to sto i Dinkic i Djilas govore sada u kampanji je cist populizam - samo zavisi ko se obraca kojoj ciljnoj grupi)

Geda

pre 12 godina

Bilo bi dobro za pocetak da Republika Srbija uplati Izvrsnom vecu Vojvodine novac koji po Ustavu pripada Vojvodjanima. Ako se kojim slucajem desi da vlast u Vojvodini pripadne DSu, a u Republici nekom drugom, ne smem ni da zamislim kako ce to funkcionisati kad to traljavo funkcionise u kombinaciji DS-DS. Neka DS pokaze dobru volju decentralizaceje na primeru Vojvodine.

NemanjaBB

pre 12 godina

A ipak bi opet pravio vladu sa njim i posle njegovog odlaska iz iste i posle ovih izjava. Naravno, bitna je fotelja.

Dinkicevi afiniteti su porasli, ima da vas jos vise odere za ministarska mesta ako ne dao Bog predje cenzus.

Goran Lo

pre 12 godina

Koliko je Dinkic preterao dovoljno je reci da je on Gradonacelnika Loznice proglasio jednim od najboljih u Srbije.

Kolko je to daleko od istine i realnosti govori samo podatak(kojeg sutra svako moze doci i proveriti na licu mesta), da se u Loznickoj bolnici i dan danas koristi zastarela operema kao sto su dva stara ultrazvuka ( stara vise decenija). A takodje treba doci i videti kako izgledaju samo pidzame koje nose pacijenti bolnice koje su izlizane i pocepane od bezbroj pranja.
Takodje treba videti kako izgledaju pojedina odeljenja u bolnici koja su toliko ruinirana da je to strasno videti uzivo.
Ali zato pojedini doktori koji su u vezi sa lokalnim politicarima imaju mnogo vise nego sto ima to legalna plata omogucava.
U gradu ne postoji ni jedno decije igraliste sva su ruinirana , gotovo sve su klupe pocupane. A kancelarija za mlade radi punom parom, trosi novac gradjana na minorne akcije koje nemaju nikakvog uticaja na mlade.

Novac gradjana se trosi ne po sistemu stvarne potrebe nego po sistemu tamo gde se moze vise ukrasti.
Pojedini policajci, carinici, lekari,lokalni politicari i takozvani preduzetnici se razmecu ogromnom imovinom koju su stekli nelegalno i koja se ne vodi na njima, i koju neki imaju i preko granice u susednoj Bosni.
Takodje korupcija je ovde na visokom nivou, ne moze se dobiti posao ni cistacice bez veze i podmicivanja loklanih politicara.
I dok pojedni preduzetnici bivaju sikanirani na razne nacine a drugima se omogucava da bukvalno kradu za sebe i svoje lokalne politicke pulene na razne nacine i da izrabljuju i obezvredjuju radnike do maksimuma sve uz podrsku loklanih vlasti.
Treba doci pa sve to videti i doziveti uzivo i mnoge druge lose stvari koje postoje u ovom gradu a za koje je zasluzna lokalna vlast.

Eto tako vam danas izgleda jedan grad koji ima po misljenju Dinkica jednog od najboljih gradonacelnika u Srbiji.
Znaci, nema Dinkic moralno pravo nikog da optuzuje, i da se pravda da nije nista mogao da uradi(zasta se sad zalaze u predizbornoj kampanji) jel nije imao vecinu u sadasnjoj vladi.
Imao je vecinu u Loznici svih ovih godina i Gradonacelnik je iz njegove stranke, i eto sta je uradio omogucio nepostenim da zive i bogate se a postenim da prezivljavaju ili da svoju srecu traze negde drugde.

rezon

pre 12 godina

Ma sta kazete, populisticki?

A ono kako su revizori zabranili da se vaspitacicama koje vaspitavaju nasu decu (ah, smrc!!!) povecaju plate ili ne dozvoljavaju da se pomogne narodu Japana jer su "ocekivali da predvidimo zemljotres", dobro je da to nije bilo populisticki, bas nimalo.

Lovac na zmajeve

pre 12 godina

Beograd kao milionski grad u na kojem živi 20% stanovništva Srbije logično i zahteva i veća ulaganja i investicije u odnosu na druge delove Srbije. Kao glavni grad nasa je slika i prilika u svetu, ali naravno ne po svaku cenu i štetu drugih delova zemlje. Đilas vodi ispravnu politiku, jednako se brine o i nerazvijenim opštima ali jednostavno nije mađioničar!

mlata zamlata

pre 12 godina

Sta se sad svi brecate na gradonacelnika? Zar Vam je malo to sto je uradio za Beograd u ovoj teskoj krizi? Gospodine Djilas, vidimo se i posle izbora.

bubamara

pre 12 godina

Ovo svakim danom postaje sve smesnije, sada se govori o tome sta treba da se radi, sta je uradjeno, a to je most na Adi, i bus plus kada se radi o Beogradu, a kada se radi o ostalim gradovima u Srbiji ostajem bez komentara. Nista nije unapredjeno, samo su unazadili

Цоје

pre 12 godina

Али између Ђиласа и Динкића и нема разлике. Само једни друге рекламирају и покушавају сами себи да подигну им ионако све нижи рејтинг.

Don Hihot

pre 12 godina

Postoje jasni ekonomski i politicki razlozi zbog kojih se ulaze vise u Beograd nego u druga mesta u Srbiji, kao sto postoje isti ti dobri, pre svega ekonomski, razlozi sto su tokom ove krize "popucale" male radnje a veliki trzni centri ne znaju sta ce sa parama.
To sigurno nije posteno i nije zelja nas Beogradjana pa vas molim da prestanete bez razloga po nama i da udarate u svojim komentarima.
Svima bi nam bilo bolje i lakse da su stvari u ovoj zemlji postene, pa nek se svako od nas potrudi da posteno radi i razmislja ako zelimo da nam svima bude bolje.

Грчански Деспот

pre 12 godina

Nasli ste da se prepirete vas dvojica da sebi dizete cenu a narodu da mazete oci.
To ne biva, jeftini su Vam trikovi.
Narod bi na ovo rekao "smejala se kuka krivoj grani".
U prevodu isti ste.

Demos

pre 12 godina

Mislim da je Djilas bio blag u ovom komentaru o Dinkicevim izjavama..to su obicne lazi,spinovanja i jeftini politicki poeni!

Vreme je da gospodin Dinkic bude malo u opoziciji,za promenu!

Sremac

pre 12 godina

Nije kriv grad Beograd kada nam je sistem pogresan. Jedini nacin da svi gradovi budu jednaki jeste da imamo jake, odgovorne lokalne samouprave, da porezi ostaju na lokalnom nivou, da imamo lokalne referendume, i da gradjani direktno biraju gradonacelnike koji mogu biti opozvani ako ne rade posao.

Sadasnja centralizacija i regionalizacija nisu odgovor, jer time BG i Novi Sad dobijaju, a Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Vranje, Priboj itd. dobiju jednu veliku NULU!

Ики

pre 12 godina

Мислим да имамо и паметнијих ствари него да слушамо ваше глупости и препуцавања, не би ли као подигли прашину и привукли пажњу на себе.

Novi Sad

pre 12 godina

Slazem se ovde sa Djilasom. Naravno da je Dinkiceva izjava populisticka. Sad se covek setio regionalizacije. A u vlasti je skoro 11 godina u kontinuitetu. Ako se dobro secam (ispravite me ako gresim), kada se donosio sadasnji Ustav, Dinkic je bio tvrdji po pitanju autonomije Vojvodini nego tadasnji radikali. Toliko o decentralizaciji.

Mile

pre 12 godina

Dinkic populista? Ma, jok nije. To mi samo sanjamo.
Dinkic prica o regionima sada samo zato sto je to prica oko koje skuplja sve ono koji ne mogu preci cenzus - da bi i G17 plus pokusao na republici da predje 5%. On i decentralizacija - haha - pa i bivsu radikalku je isturio kao kandidata za gradonacelnika NS samo da ne bi ostao na 0.5% u NS - sad ce prebaciti 1%.
Dinkic prica o zaustavljanju stranackog zaposljavanja, a poznato je da je on najvise svojih zaposljavao, da je u sve vladine agencije pa i na mesto guvernera gurao svoje ljude - samo da imaju ogromne plate.
Meni se cini da je Djilas suvise fin covek pa ga je nazvao populistom. Postoji bolja rec u narodu za takve pput Dinkica...

Miloš

pre 12 godina

Mlađan Dinkić u jeku predizborne kampanje neukusno napada svoje koalicione partnere. To što ne igra fer moglo bi mu se lako obiti o glavu (cenzus).

pr

pre 12 godina

Samo vi nastavite sa negativnom kampanjom...to vam jedino i ostaje. Vase negativne reci ne mogu pokvariti ono sto je taj covek uradi. Narod to vidi i pokazace to 6. maja.

Marens

pre 12 godina

Smešno je što pred svake izbore Dinkić obeća kule i gradove svaki put jedva pređe cenzus ali se ugura u vladu, njegovi kadrovi su redovno sinonim za korumpiranost (setimo se samo ministra zdravlja, direktora JATA...), i što je najsmešnije 2,3 meseca pred izbore uvek isti scenario, odjednom postaje opozicija istoj onoj vladi u kojoj su njegovi kadrovi i dalje ministri, i naravno sva moguća i nemoguća DEMAGOGIJA! Nije dinkić samo POPULISTA već i najveći DEMAGOG na političkoj sceni!!!

pucav

pre 12 godina

Zasto se mucimo mnogo , pa nek Beograd ostane Beograd a prestonicu preselimo u Vlasotince. Kambera nije najveci grad Australije , pa je prestonica.I resimo sve probleme da Beograd zivi na teret Srbije. a Dinkic vec moze da pocne da trazi investitore uz drzavnu pomoc da u toj novoj prestonici pocnu da rade projekat metroa.

aleden22

pre 12 godina

Posvadjali se najbolji drugari. A tako su lepo vladali Beogradom... I naravno opet ce nakon izbora. Znate kako kazu: "Glasas za Djilasa, dobijes Dinkica"

mina

pre 12 godina

Nekima, očigledno nije jasno da Đilasu nije potrebna predizborna kampanja. Njemu kampanja traje već 4 godine i ne sastoji se samo od praznih reči, već od rada i rezultata.

Mirko Topalovic

pre 12 godina

Podrska Dinkicu, Djilas je demagog. Nisam protiv Beograda i stanovnika naseg glavnog grada, ali ako nije tako kako tvrdi Dinkic, zasto su svi iz DS protiv? Bio sam clan DS, ali od kako se pojavila ova ideja o decentralizaciji, presao sam u URS. Ja sam iz Loznice, neka mi Djilas kaze koji je moj deo Beograda!?P.S. Hocu svoj deo, necete da me prevarite!

Ekonomista

pre 12 godina

Neverovatno koji je ovaj Dinkić licemer. Pa on favorizuje samo gradove gde je G17 na vlasti, a ostali gradovi ga uopšte ne zanimaju. Nadam se da posle 6. maja nijedna lokalna vlast neće morati da ga trpi, a za parlamentarne izbore je već izvesno da neće preći cenzus. Što se tiče DS-a, nisam njihov simpatizer, ali Đilasu svaka čast na profesionalnom i odlučnom vođenju glavnog grada.

Dejan

pre 12 godina

Haha, neverovatni su ovi Dinkicevci, uvek ista prica, pred izbore glume opoziciju, a sede u vlasti na svim nivoima i - kraduckaju!

Уморан од свега

pre 12 godina

Млађан је усвојио овакву реторику зато што су му резултати претходних избора показали да је странка у Београду увек имала знатно лошији резултат него у другим деловима Србије, а вероватно је и да Централни изборни штаб располаже прилично поузданим резултатима истраживања јавног мњења која су показала да се он лично међу Београђанима тренутно врло лоше котира (зато и ставља Зорана Станковића, а не себе за носиоца листе у средини од два милиона становника), те у Београду прелазак цензуса може само да сања, иако ће можда УРС бити пријатно изненађење локалних избора у једној до две од укупно 17 градских или приградских општина (тамо где постоји јака и компактна, некомпромитована локална екипа, па људи гласају за своје комшије које познају од рођења, да их представљају у општини, а не за странку и њеног лидера до којих им је стало као до лањског снега). Унапред отписујући Београд, као средину која га неће подржати, он је усвојио ту неодговорну и пироманску реторику којом повлађује зависти, па чак и мржњи значајног дела провинције према главном граду. Постоји стара народна изрека која описује то што он тренутно ради: "Кољеш вола (у овом случају друштво Србије које не треба тровати додатним поделама, пошо и старих има превише) да би ти лично или твоја странка појели кило меса".Људи у унутрашњости мисле да нама у Београду теку мед и млеко, а није тако. Да јесте, ја не бих жену са шестомесечном бебом слао код њене мајке у село, да смањимо трошкове живота док њој не истекне породиљско боловање и поново почне да ради за пуну плату (пошто је код газде приватника пријављена на минималац и док ради, добија "на црно" два и по пута више од тога, али кад је се разболи или породи, следује јој само онолико на колико је пријављена). Млађан ту мржњу села против града и мањег града према већем сада потпирује, знајући да је у Београду као целини унапред губитник, па настоји нешто да ућари у мањим срединама. Мене, као активног члана странке и становника Београда, такав наступ вређа, јер знам да паразит нисам. Зато ћу ја овога пута гласати само на локалним изборима (јер ми је стало да се моји пријатељи из општинског одбора нешто питају у нашој општини и да имам кога да позовем када нешто треба поправити у мојој улици). Листић за републичке изборе ћу предати празан или на њему нацртати Пају Патка. Цео систем по ком функционишу односи у нашој држави је лош и заслужује да се уруши, а комплетна гарнитура актуелних политичара (како владајућих тако и опозиционих) да оде у пензију (понеко и на робију), па да се за 4 године појаве нека сасвим нова и неупрљана лица.

maja

pre 12 godina

Nisam iz Beograda, ali se ponosim sto imamo tako lep glavni grad. To je nasa slika u svetu i treba da se ulaze u njega. Sem toga, taj isti Beograd nije zapostavio manje razvijene opstine po Srbiji pa prema tome nema se sta zamerati gospodinu Djilasu. Radio je covek i predobro , s obzirom na uslove koji su nas zadesili. Ne treba vam kampanja, vasi rezultati su vidljivi. Vidimo se i posle 6. maja

Džoni

pre 12 godina

Mislim da je prilicno jasno zbog cega Dinkic provocira gradsku upravu u Beogradu, zeli da prikupi glasove Ds-a koji nikada nece otici njemu iako on toga ni sam nije svestan!

dragan

pre 12 godina

Dinkic nije znao sta da izmisli, pa udario po ideji regionalizma. Udruzio se sa radikalkom Majom, pa izmislja toplu vodu. Tuku oni tako po Beogradu i Novom Sadu, a nesto nisam cuo da je digao kredit i kupio stan u Kragujevcu recimo ili Surdulici. Neka tamo licnim primerom pomogne gradjevini. Kragujevac 30 godina dobija od svih u drzavi, preko Beograda naravno. A sada citam da se i neki Kragujevcanin buni. Pa drzava je sa 5000 maraka subvencioniasala onog nesrecnog Yuga, da bi nam Kragujevcani isti prodavali za 4ooo. Nije to naucilo raditi, pa se krenulo politikanstvom baviti!

Petar

pre 12 godina

Dinkicu, majstore! Muljas nas i lazes godinama, svaka cast! prosto svako iskren i cestit bi morao da ti oda to priznanje-madjionicar!!

ambasadorka dobre volje

pre 12 godina

Sta se doticni obrusio na gradonacelnika? Veliki je uspeh i u ovoj krizi nesto uciniti za grad. Gospodine Djilas imate jedan veliki plus.

mira

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za Beograd i svaka mu čast na tome. Za kratko vreme je postigao ono što niko nije. Oko sebe želi ljude koji znaju da obavljaju poslove za koje su određeni.

Zoran K

pre 12 godina

Lako je sve napadati, i samo napadati i pričati o decentralizaciji Srbije, kada nema šta drugo pametno da se kaže. Dosta smo trošili vreme i reči na dinkića i njegovu opet novu stranku,kao po običaju pred nove izbore(G17+,G17,urs),koliko je čovek promenio imena stranaka-hahahaha.
Djilas je toliko toga uradio za BG, da se to i ne može sve nabrojati.
Vratimo se samo malo u nazad i da pomenemo:Dinkićevo zaustavljanje stranačkog zapošljavanja-priča za sebe i ništa više. Pogledajte samo šta njegovi puleni rade po Beočinu i šta rade i koliko su uradili za Beočin-NIŠTA.. Vreme je da nam se malo otvore oči u vezi ovog čoveka i njegove samo demagogije

maxy

pre 12 godina

Đilas je gradonačelnik Beograda !
Odlično obavlja svoj posao,sa puno energije i entuzijazma,gradi i radi.
Solidarnost sa drugim,nerazvijenim opštinama nije izostala.
Da li ga zbog toga treba kritikovati ili pohvaliti?

Boba studentkinja

pre 12 godina

Ko o cemu, baba o ustipcima, pa tako i Dinkic o parama. Pustite nas da mirno zivimo, briga o gradovima je prepustena gradonacelnicima, sta sad hoce ovaj URS? I to partija koja je u koaliciji sa Majom Gojkovic? Zenom koja je upropastila Novi Sad??? Zar toj zeni da verujem? Da je realistkinja? Molim vas, manite se praznih prica, nema tu ni "r" od realizma, realno je ono sto vidimo, sto se manifestuje kroz nas drustveni, ekonomski i kulturni zivot, stoga bih pohvalila rad gradonacelnika Dragana, nismo zaboravili da ste nam izasli u susret kada nam je bilo najteze, spekulacija ce biti, ali ni jedna od njih vodu nece biti. Podrzavaju vas vasi Beogradski studenti *ja sam iz Novog Sada.

Marica

pre 12 godina

A sto Dinkic malo ne pogleda kako rede njegovi gradonacelnici? Sto se ne napravi uporedna analize budzeta Beograda i Kragujevca? Kragujevac ima isto para po stanovniku kao i Beograd, ali u Beogradu se daju pare npr. za trudnice i penzionere, a u Kragujevcu se ne daju! I Dinkicev zakljucak je dobar-sve ima u Beogradu, ali je pitanje konteksta u kojem se govori! Dinkic govori o tome kao o problemu, umesto da je to naveo kao dobar primer resenja za neke probleme koje je gradonacelnik Beograda lepo uvideo! Djilas odlicno rasporedjuje budzet grada-obnavlja, gradi, subvencionise, pomaze socijalno-ugrozene kategorije stanovnistva, zaduzuje se samo za velike projekte i veliki ekonomista Mladjan Dinkic bi trebalo da je to prepoznao...

Ivana

pre 12 godina

Ma daj bre, sad se i ovaj Dinkic nakacio na Djilasa! Da li je moguce da se covek u kampanji ugleda na onu paranoju od Vucica!? Sta bi sad ovaj Dinkic hteo? Nije mi jasno kako Dinkic govori o nekoj decentralizaciji, a mi nikad culi da jos neko iz te njegove stranke ima bilo kakvu ulogu, osim njega? Prvo od toga da podjemo, cisto da uocimo kako to funkcionise kod njega, pa da razmislimo da li da mu verujemo da bi decentralizovao vlast!

Dinkic je razmazen

pre 12 godina

Koje crne izjave Dinkica?! On ne zna sta radi i sta prica? Kakve su to njegove izjave? Covek prica kako nije hteo u vladu sa DS, a sedeo u toj vladi, pa onda prica kako je lagao zbog Tadica, pa onda kako je DS za njega veliko razocarenje... a sve vreme ucestvuje u tome! Pitam se od kad ga je to Tadic razocarao, od kad ga je skinuo sa platnog spiska? Jeste, tako se i moja cerka ponasa kad necu joj kupim nove rolere! Dakle, navodno ozbiljan politicar se ponasa kao razmazeno deriste i za svaki svoj neuspeh krivi Tadica i Djilasa, a ova dvojica najuspesniji predsednik i gradonacelnik ikada!

Prometej

pre 12 godina

Dinkić je ljut što nije na list DSa tj ovog puta
nema ko da ga odšlepa u parlament pa sad tera inat
DS-u i Borisu Tadiću.
Niko Dinkića nije terao da obeća onih 1000 evra .
A pošto to i mnoga druga obećanja nije ispunio sad
je pao ispod cenzusa...
Ipak čovek ima bend i rokenrol-harizmu pa ne sumnjam da će
se snaći posle izbornog debakla...

Pavle

pre 12 godina

Grad Beograd je uvek pružao pomoć kad god da izbije neki problem, a most je nešto što pomaže bdp za celu zemlju, ne razumem šta mu nije jasno?

Jelena

pre 12 godina

koje su bre ovo fore? kapiram da ljudi misle da je Beograd nešto nenormalno bogat, ali Beograd nije jedini grad u Srbiji koji ima budzetska izdvajanja, gde su bre ti gradonačelnici?

Miljan

pre 12 godina

ne razumem kakvo je ovo pohranjivanje mržnje? skočio je na decentralizaciju ko smrt na baku kad je shvatio da nema podršku u narodu.

DanijelaL

pre 12 godina

Đilas je mnogo uradio za naš glavni grad i to niko ne može da ospori!Ne pati Srbija zbog Beograda, i apsolutno je normalno da se ulaže u glavni grad jer smo na vratima Evrope i naš grad mora da bude modernizovan! Koji glavni grad u Evropi nije sređen i po pitanju prevoza, mostova . . . A, gospodin Dinkić nema adekvatne stavove ili smernice ove kampanje za razvoj regionalne politike pa se rešenje, idelano za kampanju i populističko, našlo pljuvanje po Beogradu! Svi razumemo pljuvanje, a regionalnu politiku ? Pa, nije nam Beograd kočnica ekonomskog razvoja cele zemlje ili ravnomernog razvoja regiona!

Duki

pre 12 godina

Sad bi mi, kao, trebali da poverujemo u sukob Đilasa i Dinkića? Mislim da ova pozorišna predstava služi upravo da sakrije otvorenu podršku Dinkića Đilasu, jer su procenili da možda to nije trebalo da se obelodani.

Siniša

pre 12 godina

Nisu Dinkić i Drašković krivi, vi iz DS ste krivi, konkretno Tadić, jer ste ih primili u koaliciju, a odlično ste znali kakvi su ljudi...ljige. Znali ste da su poznati po zabijanju noža u leđa...da imaju bezbroj afera, da nisu pošteni i sposobni...i da sve čega se dohvate upropaste. Rekli ste sa kojim strankama nećete u koaliciju, a niste spomenuli URS, što znači da bi opet sa Dinkićem, zbog toga moj glas nemate, iako sam član DS, sve dok se ne izjasnite da nećete praviti koaliciju sa Dinkićem. Dosta je više trulih kompromisa koje pravi Tadić. I još nešto, mislim da je krajnje vreme da građani saznaju zašto je Tadić izabrao baš Cvetkovića za premijera. Pa ja ću vam reći, to je bio truli kompromis i uslov Dačića i Dinkića, njima je odgovarao Cvetković jer nije jaka politička ličnost, kako bi ova dvojica mogli da rade šta hoće i da dominiraju. Zbog toga ni sada DS ne izbacuje ime premijera kako bi ponovo pravili trule kompromise.

Игор Зр

pre 12 godina

Сама чињеница ко је критиковао господина Ђиласа ставаља нам до знања да је он човек који нешто ради за разлику од неких крпеља који ће сутра истог тог Ђиласа молити за коалицију да би опстали на политичкој сцени.

Damir Taljai

pre 12 godina

Dinkiceva demagogija nema smisla.Sta god da se u nasoj zemlji uradi povezuje se sa kriminalom,kreditima,zaduzivanjem..!Ajde neka on pravi mostove,zgrade,puteve,crkve na osnovu lepih reci!