Vladan Glišić - kandidat Dveri

  • datum i mesto rođenja: 26. avgust 1970, Priština
  • obrazovanje: Diplomirani pravnik
  • dosadašnje kandidature: 2012.
  • stranka: Dveri
  • Horoskop: Devica

Info

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

16:16

Default images

datum i mesto rođenja: 26. avgust 1970, Priština

obrazovanje: Diplomirani pravnik

dosadašnje kandidature: 2012.

stranka: Dveri

Horoskop: Devica

Vladan Glišić je rođen u Prištini 26. avgusta 1970. godine. Najstariji od četvoro dece Negoslava i Zorke. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Aranđelovcu, a Pravni fakultet i pravosudni ispit u Beogradu.

Profesionalna karijera: radio je u Opštinskom sudu u Aranđelovcu, u ortopedskom preduzeću Rudo u Beogradu gde je bio direktor pravne službe, bio je pravni savetnik u Centru za velike poreske obveznike pri Ministarstvu finansija Srbije i zamenik javnog pravobranioca Gradske opštine Rakovica.

U politički život Srbije uključio se sa sedamnaest godina, kada postaje jedan od poslednjih političkih zatvorenika i osuđenika u SFRJ: 1987. godine Državna bezbednost ga hapsi i zatvara u Okružni zatvor u Petrovcu kod Kragujevca zbog osnivanja i delovanja tajne omladinske antikomunističke organizacije srpskih nacionalista.

Učestvovao u studentskim protestima 1992. i 1996. godine.

Saradnik je Srpskog sabora Dveri od 2001. godine, a aktivno uključen u rad organizacije od 2003. godine. Član rukovodstva Dveri – ZA život Srbije.

Oženjen.

izvor: www.dverisrpske.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: