Šešelj najavljuje "krvavo proleće"

Lider SRS Vojislav Šešelj dobrovoljno je u Hag otišao dve nedelje pre ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije Zoran Đinđića. Pred odlazak u Hag on je održao miting, na kom je rekao da će doći kraj vladavine amerikanaca i njihovih saveznika Đinđića i Koštunice. "Okupatori (Đinđić i Koštunica) će morati uskoro da odu a srpski izdajnici će pred sud naroda", kazao je , između ostalog Šešelj.

Info

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

14:11

Default images

Srbija je pod mafijaškim režimom, unakazili su jei upropastili, Srbijom upravlja najgori ološ, Zoran Điinđić, Goran Svilanović ...kazao je Šešelj.

"Ali ološ će morati na dno reke, gde mu je i mesto. Đinđić pobeže u Frankfurt, njegov Bagzi na Đinđića naleteo kamionom, pa misli Đinđić da može 12 godina da intenzivno posluje s mafijom, da učestvuje u svim mafijaškim delatnostima, a sad po nalogu Amerikanaca tako jednostavno da otpiše mafiju. E, ne može! Đinđić mora da podeli sudbinu sa svojim mafijašima, sa svojim Surčincima, sa svojim Bagzijem", kazao je tada Šešelj pred okupljenim građanima.

Šešelj je u februaru 2003. najavio i krvavo proleće u Srbiji i posle pokušaja atentata na Đinđića kod hale "Limes" odmah otišao u Hag. Podsetimo, jedan od glavnih učesnika u tom pokušaju atentata bio je upravo Dejan Milenković Bagzi.

Drugi atentat na Đinđića izvršen je 12. marta, kada je premijer Srbije upucan snajperom ispred zgrade Vlade.

Zbog takvih okolnosti pominjala se i mogućnost da Šešelj, ako se vrati iz Haga u Srbiju, bude saslušan, u okviru istrage o pozadini ubistva premijera Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: