"Samo neefikasna vlada je skupa"

Skupa vlada je ona koja ne daje rezultat koji građani očekuju, a koliko će nova vlada koštati - videćemo po njenim rezultatima, kaže Nada Kolundžija iz DS-a.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2008.

00:17

Default images

Šefica poslaničkog kluba DS-a Nada Kolundžija izjavila je da očekuje da će se danas glasati o Zakonu o Vladi i ministarstvima. Gostujući u emisiji "Uvećanje" na Info kanalu B92, Kolundžija je rekla da nema razloga za žurbu i da će Srbija uskoro dobiti novu Vladu.

Iako je prethodnih dana sa skupštinske govornice parlamentarnoj većini zamerano da je nova vlada glomazna i da će biti preskupa, Nada Kolundžija je rekla da broj ministarstava ne znači da će i trošak biti veći.

"Mi imamo pritisak da se za svaku važnu oblast formira ministarstvo, to znamo i iz prošlog perioda, to nije pritisak političkih partija, već određenih delova društva koji smatraju da samo ako imaju svoje ministarstvo, mogu da rešavaju probleme. Dakle, to nije način da se zadovolje koalicioni partneri", kaže Kolundžija.

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić kaže da se iz Zakona o ministarstvima i vladi može naslutiti da postoji, kako kaže, težak politički dogovor DS-a i socijalista, kako bi se prevazišle ranije razlike među ovim partijama.

"Reditelj ove cele predstave nije ni Tadić, ni Dinkić, ni Dačić, već neko ko ima interes da se napravi jedna vlada koja bi prosto pustila da se već u prvom periodu počine određeni koraci izvršne vlasti koji bi dopustili dve stvari - prvo da se na jedan implicitan način prizna realitet nezavisnost Kosova, a druga stvar je da se opet na jedan implicitan način, posle nekog vremena, prihvati dejstvo Euleksa, kao nečega što podržava Ahtisarijev plan", rekao je Aligrudić.

Nada Kolundžija je rekla i da se nada da će nakon formiranja Vlade početi razgovori o koaliciji sa socijalistima i u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: