Konstituisana vlast u Vrbasu

Na sinoćnoj konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Vrbas verifikovani su mandati odbornika i izabrani novi čelnici opštine, skupštine opštine i novo opštinsko veće. Svi funkcioneri, osim sekretara SO, izabrani su tajnim glasanjem i dobili su po 23 glasa, koliko odbornika ima skupštinska većina SRS-SPS-PUPS-DSS.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

16:15

Default images

Funkcioneri su izabrani na predlog skupštinske većine koju ima koalicija Srpske radikalne stranke (SRS), koalicije SPS-PUPS i Demokratske stranke Srbije (DSS), sa 23 od ukupno 35 odborničkih mesta u skupštini.

Za predsednika SO Vrbas izabran je Igor Bečić (SRS), za zamenika predsednika SO Miroslav Aleksić (DSS), a za sekretara Milan Polovina (SPS).

Za predsednika opštine izabran je Željko Lainović (SRS), koji je i prethodne četiri godine bio na toj funkciji.

Na predlog predsednika opštine, za zamenika predsednika opštine izabran je Branislav Petrović (SRS), za članove Opštinskog veća Dušan Kilibarda i Bojan Marković iz SRS-a, Aleksandar Babić i Dragica Radović iz DSS-a i Rajko Krivokapić, Marjana Maraš i Dragana Simić iz SPS-a.

Odbornici opozicione koalicije "Za evropski Vrbas - Boris Tadić" rekli su da je načinom zakazivanja sednice prekršen Poslovnik SO Vrbas.

Konstitutivna sednica zakazana je 28. maja za 29. maj u 17. Po završetku te sednice, u 21.30 zakazana je, a potom odmah i održana druga sednica SO Vrbas.

Na drugoj sednici izabrana je nova Komisija za statutarna pitanja i radne odnose, Mandatno-imunitetska komisija i doneta odluka o izmeni Statuta opštine Vrbas, kojom je Statut usklađen sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Predsednik SO Vrbas Igor Bečić rekao je da način zakazivanja sednice nije proizveo negativne efekte, jer se na tim sednicama donose proceduralne odluke.

Opštinu Vrbas i u prethodnom mandatu vodila je koalicija SRS-SPS-DSS, a većina njenih funkcionera je iz prethodnog opštinskog rukovodstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: