G. Milanovac: Raskid koalicionog sporazuma

Dan uoči konstitutivne sednice Skupštine opštine, Pokret "Pobedi za Gornji Milanovac" (SPS, PUPS, PSS) raskinuo je koalicioni sporazum sa SRS i NS, sklopljen 18. maja, navodeći kao razlog neprincipijelni stav SRS i neprihvatljive zahteve upućene iz njihove centrale u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.05.2008.

17:07

Default images

Lokalni parlament će ipak biti konstituisan sutra, pošto je odmah stvorena nova koalicija, u kojoj su SRS (6 odbornika) zamenili predstavnici DS (12).

Oni će sa Pokretom "Pobedi za Gornji Milanovac"(16) i NS (5) imati dvotrećinsku većinu, pošto Skupštinu opštine Gornji Milanovac sačinjava 49 odbornika.

Dosadašnji predsednik opštine i lider Pokreta "Pobedi za Gornji Milanovac" Dražimir Marušić izjavio je Tanjugu da je, posle neprincipijelnih zahteva iz centrale SRS da se naknadno u koaliciju uključi i DSS, uz novu raspodelu rukovodećih funkcija, preostalo jedinio da se saradnja ponudi Demokratskoj stranci, koja je druga izborna lista po broju osvojenih mandata.

Marušić je rekao da je hitno zaključen novi sporazum sa potpuno istovetnim ciljevima privrednog i društvenog razvoja opštine u sledeće četiri godine.

U Gornjem Milanovcu lokalna rukovodstva DSS-a i NS-a nisu u dobrim odnosima, pa je to jedan od glavnih razloga što ne postoji narodnjačka grupacija i što DSS nije bio uključen u koalicioni sporazum.

U ovoj opštini je posle izbora 11. maja zaključen prvi koalicioni sporazum u Srbiji, radi obrazovanja organa lokalne vlasti. Taj dogovor je sada prvi i raskinut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: