Drašković: Ni zaborav, ni oproštaj

Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio da je on bio protiv ulaska SPO-a u vladu sa SPS-om, kao i da nikada neće ni zaboraviti, ni oprostiti zločine Miloševićevog režima.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2008.

00:04

Default images

Drašković je za "Večernje novosti" rekao da će poslanici SPO glasati za novu vladu jer je njen program bezuslovni i najbrže mogući ulazak Srbije u EU, a to je i cilj SPO-a 17 godina. On je rekao da je na sednici predsedništva stranke bio protiv ulaska u vladu sa SPS i da se zalagao da SPO "samo podržava vladu", ali da je preglasan.

"SPS je došao u naše dvorište, a ne mi u njihovo, a moraće odbaciti Miloševića kao svoju mantru ako žele da opstanu u evropskoj vladi. Moraju da promene sebe, jer ne mogu promeniti Evropu", rekao je Drašković.

Drašković je naveo da "nije zaboravio zločine Miloševićevog režima" i da ih neće ni oprostiti ni zaboraviti dok je živ, kao i da je njegova supruga Danica Drašković ogorčena zbog ulaska SPO u vladu sa SPS-om, ali da je njemu još teže jer je odgovoran za SPO u vreme kada je "matematika ispred principa".

"Sa svakog ljudskog stanovišta strašno je da zločini ne zabranjuju današnjem SPS-u da jednog monstruma koristi kao stranačku ikonu", rekao je Drašković, kao i da je Milošević pravosnažnom presudom označen kao nalogodavac ubistva Ivana Stambolića i atentata na njega u Budvi.

Predsednik SPO-a je upitao "otkud sada zakletve na vernost ubici", zahtevi da žrtve traže oproštaj, priče o dva bola za dvojicom predsednika, "Đinđićem koji je ubijen i Miloševićem koji je ubijao".

"Otkud sada ucene da niko iz SPO-a ne može dobiti resor potpredsednika vlade u kojoj je šef SPS-a Ivica Dačić zamenik premijera i ministar policije", upitao je Drašković.

Predsednik SPO-a je rekao da je nezadovoljan jer je toj stranci dodeljeno samo četiri poslanika i ministarstvo za dijasporu, jer su "analize pokazale da je SPO zajedničkoj listi doneo mnogo više glasova".

"Zaslužili smo i bolji položaj u vladi. Mogli smo da se cenjkamo i da ucenjujemo, kao što su to činili neki drugi, ali ja to nisam hteo", rekao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: