Vračar jedini bez koalicija

U 10 beogradskih opština formirana vlast – šest predsednika opština iz DS, dva iz DSS, a jedan iz SRS i GG. Jedino na Vračaru vlast bez koalicija - ZES ima apsolutnu većinu.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2008.

13:52

Default images

Demokratska stranka, odnosno koalicija okupljena oko te stranke, učestvuje u vlasti u sedam opština, Liberalno-demokratska partija u četiri, dok DSS i grupe građana učestvuju u vlasti u po tri opštine. U po dve opštine deo vlasti su radikali i socijalisti.

Samo je u opštini Vračar jedna lista samostalno osvojila većinu i formirala vlast - to je koalicija Vračar za evropsku Srbiju koja je za predsednika opštine izabrala Branimira Kuzmanovića iz DS-a, a za zamenika predsednika Mirjanu Đorđević, takođe iz DS.

Koalicija DS, G17 plus zajedno sa LDP-om formirala je većinu u opštinama Čukarica, Zvezdara, Savski venac i Stari grad.

Predsednik opštine Zvezdara ponovo je Milan Popović (DS), predsednik opštine Savski venac ponovo je Tomislav Đorđević (DS), a predsednica opštine Stari Grad ponovo je Mirjana Božidarević (DS). Predsednik opštine Čukarica je Milan Tlačinac (DS).

U Obrenovcu je vlast konstituisana 12. juna, i čine je lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" i dve grupe građana, a predsednik opštine je Željko Jovetić (DS).

U Grockoj većinu čine predstavnici liste "Za evropsku Grocku" (DS, G17 plus, SPO), DSS, SPS i grupa građana "Snaga građana", a predsednik opštine je Zoran Jovanović iz DSS.

Predstavnici SRS i DSS-NS početkom juna su formirali vlast u opštini Zemun i predsednik opštine je Slavko Jerković (SRS).

U Lazarevcu je predsednik opštine Branko Borić (DSS), a u vlasti su i SRS i SPS.

U opštini Sopot vlast su još krajem maja formirale dve grupe građana - jednu predvodi bivši socijalista Živorad Milosavljević, koji je i predsednik opštine, a drugu bivši fudbaler Crvene zvezde Vladan Lukić.

Na Voždovcu je konstitutivna sednica počela 26. juna, ali je odložena, najverovatnije za kraj iduće sedmice, na predlog odborničke grupe SPS. Od ukupno 56, koalicija okupljena oko DS ima 24 odbornika, LDP četiri, SPS-PUPS tri, SRS 17 i DSS osam.

U opštini Palilula konstitutivna sednica Skupštine opštine zakazana je za 9. jul. Najviše mandata (24) na izborima osvojila je lista "Za evropsku Palilulu". Slede SRS (19), DSS-NS šest mandata, a LDP i SPS po tri. U SO Palilula ima 55 odborničkih mesta.

Konstitutivna sednica SO Surčin zakazana je za 10. jul u 13 sati. SRS ima najviše odbornika - 15, lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" ima 12, grupa građana Narodni pokret pet, i grupa građana Pokret za bogatu opštinu Surčin tri odbornika.

U SO Rakovica konstitutivna sednica bi trebalo da se održi 11. jula. Od ukupno 70, ZES ima 29 mandata, SRS 25, DSS-NS osam, a LDP i SPS po četiri.

Istog dana, 11. jula, biće održana i konstituivna sednica SO Barajevo. Od 33 mandata, ZES ima 11, SRS 10, DSS pet, Nova Srbija četiri i SPS tri.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Mladenovac zakazana je za 16. jul. SRS ima 20 mandata, lista "Za evropski Beograd" 16, koalicija DSS-NS osam, Jedinstvena Srbija šest i Grupa građana za preporod Mladenovca pet odbornika.

Na formiranje lokalne vlasti čeka i Opština Novi Beograd, u kojoj još nije poznat datum održavanja konstitutivne sednice skupštine.

Najviše mandata osvojila ja lista ZES - 30, dok SRS ima 22 mandata, DSS šest, LDP pet, a SPS četiri mandata. U SO Novi Beograd ima 67 odborničkih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: