Vršac: Konstituisan lokalni parlament

U opštini Vršac održana je konstitutivna sednica lokalnog parlamenta, na kojoj su tajnim gasanjem izabrani predsednik, zamenik predsednika i sekretar SO Vršac. Za predsednika i sekretara SO Vršac ponovo su izabrani Branislav Dangubić (Pokret "Vršačka regija - Evropska regija" VRER) i Milica Živkov (SPS-PUPS), dok je za zamenika predsednika SO Vršac izabrana Biljana Stanić (SRS).

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2008.

16:27

Default images

U Skuštini opštine Vršac od 45 odbornika Pokret VRER imaće 18, Demokratska stranka 15, Srpska radikalna stranka osam, a koalicija SPS-PUPS četiri.

Konstitutivna sednica održana je i u opštini Plandište, gde je tajnim glasanjem za predsednicu SO izabrana Jagoda Banjani (Grupa građana "Mi možemo, mi hoćemo"), a za zamenicu predsednice izabrana je Katalina Bozo (SRS).

Za predsednika opštine Plandište izabran je Zoran Vorkapić (GG "Mi možemo, mi hoćemo"), a za zamenika predsednika opštine Milenko Germanac (SRS).

Grupa građana "Mi možemo, mi hoćemo" u Skupštini opštine Plandište od 23 odbornika ima osam, po četiri imaju DS i SRS, po dva koalicija SPS-PUPS i Demokratska partija Makedonaca i po jednog odbornika imaju DSS, LSV i G17 plus.

U opštini Alibunar konstitutivna sednica biće održana 2. juna.

Koalicija okupljena oko DS u opštini Alibunar ima 10 odbornika, po pet odbornika imaju SRS i Grupa građana "Milan Ćuruvija", dok DSS ima tri odbornika.

U opštini Bela Crkva konstitutivna sednica biće održana polovinom narednog meseca, jer su juče u toj opštini na nekoliko mesta ponovljeni lokalni izbori.

Posle ponovljenih lokalnih izbora na dva biračka mesta, DS od 33 odbornika ima osam, Pokret "Vršačka regija - evropska regija – za Belu Crkvu" i SRS po šest, DSS četiri, Pokret snaga Srbije, Grupa građana "Svim srcem za Belu Crkvu", LSV i koalicija LDP-DHSS po dva, a Unija Roma kao manjinska lista jednog odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: