Info

Drašković o "leku i otrovu", o čemu priča sa Vučićem, jugonostalgiji, regentu Aleksandru, "rešavanju Kosova"...

Srpski pisac i političar Vuk Drašković (rođ. 1946.) nedavno je završio svoj najnoviji roman čiji je glavni protagonista jugoslovenski regent i kralj Aleksandar, jedan od glavnih tvoraca Jugoslavije (u početku Kraljevstva, odnosno Kraljevine SHS). Taj će roman za koji dan izaći iz štampe i već je i pre svog pojavljivanja u knjižarama izazvao veliki interes beogradske, ali i mnogo šire javnosti. Pretpostaviti je da bi iz niza razloga mogao biti vrlo zanimljiv i hrvatskim čitateljima.

intervju ponedeljak 24.09. 14:04 Komentara: 20

Trampov čovek o KiM: Nemačka ima crvene linije, SAD ne

Rekao bih da je Nemačka podvukla crvenu liniju u odnosu na to koliko će daleko ići u rešavanju pitanja odnosa Srbije i Kosova, dok Sjedinjene Američke Države nisu, kaže američki republikanski senator i predsedavajući Odbora za unutrašnju bezbednost Ron Džonson, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

intervju ponedeljak 10.09. 22:11 Komentara: 37

Matić: Sebe vidim kao izaslanika porodica nestalih, a ne samo Vučića

Specijalni izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pitanja nestalih Veran Matić najavio je da će sledeće sedmice imati prvi sastanak sa posebnim savetnikom hrvatske predsednice za pitanja nestalih Ivicom Vrkićem, sa kojim će razgovarati o ciljevima na kojima će zajedno raditi. Navodi da je u potrazi za nestalima potrebno objediniti snage u regionu, i napraviti jedinstvenu listu onih čija je sudbina i dalje nepoznata, kako se više ne bi više „baratalo različitim podacima“.

intervju subota 1.09. 19:39 Komentara: 2

"Demokratska Evropa nije shvatila opasnost ..."

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) govori o sporu Crne Gore i Hrvatske oko vojnog jedrenjaka "Jadran", kao i još nerešenom pitanju konačnog razgraničenja između dve zemlje na Prevlaci. Mesić komentariše i jačanje desnice u Evropi te kako to može da utiče na političke odnose u regionu koji je suočen sa prodorom novih starih moćnih igrača na globalnoj sceni – Rusije, Turske, Kine.

intervju ponedeljak 20.08. 18:07 Komentara: 21
strana 1 od 104 idi na stranu