Hronika 0

21.06.2024.

18:36

Mediji: Proširena istraga o kriminalu u vojnom sindikatu

Kako saznaje "Alo" iz dobro obaveštenih izvora ovog vojnog sindikata, Više javno Tužilaštvo u Novom Sadu proširilo je istragu protiv N. A, P. J. i njima bliskih lica.

Izvor: Alo.rs

Mediji: Proširena istraga o kriminalu u vojnom sindikatu
Shutterstock/ New Africa

Podeli:

U prethodnom periodu istraga je ustanovila brojne zloupotrebe trošenja sindikalnog novca za lične potrebe pojedinaca i povlašćenih članova ovog vojnog sindikata.

Konkretno radi se o zloupotrebama novčanih pozajmica, plaćanju roba i usluga za lične potrebe, enormnoj potrošnji kupovine goriva, kao i podizanja gotovine sa bankomata, piše "Alo".

"Alo" dodaje da je važno istaći da je istraga nedvosmisleno utvrdila da su lica prema kojima se vodi postupak to činila bahato, sistematski i uporno tokom izvršenja krivičnog dela pronevere. 

Novim proširenjem istrage obuhvaćen je iznos od preko 30 miliona dinara. 

"Važno je istaći  da novo rukovodstvo vojnog sindikata pruža punu podršku pravosudnim organima u istrazi ovih sistemskih pronevera sindikalnog novca od strane bivšeg rukovodstva i kako ističu neprestano pronalaze šokantne podatke u vezi sa nezakonitim trošenjem novca od strane bivšeg rukovodstva ovog vojnog sindikata", piše "Alo". 

Na pitanje "Alo"-a da li se novi dokazi tužilaštva mogu dovesti u vezu sa podacima i sumnjama o kojima su u prethodnom periodu pisali pojedini mediji, izvor "Alo"-a je potvrdio i dodao da razmera štete koju je bivše rukovodstvo učinilo neće moći skoro da se sanira i nadoknadi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: