WoT – Stigao Battle royale mod!

Mnogi su mislili da se radi o prvoaprilskoj šali ali je Battle Royale mod stigao i u World of Tanks, doduše za sada samo na Sandbox serveru.

Izvor: Klanrur.rs, Miloš Hetleroviæ

Ponedeljak, 02.04.2018.

09:53

WoT – Stigao Battle royale mod!
Foto: Thearmoredpatrol.com

Ovaj mod je naravno inspirisan ogromnom popularnošću igara kao što su Playerunknown’s battlegrounds ili Fortnite a ako vas interesuje načelno kako funkcioniše Battle royale koncept predlažemo da pročitate naš intro tekst o PUBG. Mehanika je vrlo slična i u World of tanks – pojavljujete se negde na mapi dimenzija 3×3 km zajedno sa još 40 igrača, svi traže municiju, nove tenkove i druge dodatke dok se mapa postepeno smanjuje a onaj koji poslednji ostaje živ je pobednik runde.
Foto: Thearmoredpatrol.com
U World of tanks varijanti ne možete birati tier s kojim počinjete borbu – uvek je to Tier IX laki tenk, ali možete birati između T-54 light, Ru 251, WZ-132A i T-49 (ne sa trol nego sa običnim topom) a svi tenkovi su u nekoj crvenoj varijanti. U garaži nemate posade, dodatke, opremu, bilo šta na tenku, takav je kakav je. Kada se nađete na mapi jurite mesta označena dimnim bombama različitih boja kako biste skupili dodatnu municiju (počinjete sa jako malim brojem AP i solidnim brojem HE granata), opremu, dodatke, skilove za posadu i slično. Na određenim mestima se mogu naći i novi tenkovi – Tier X ali nećete znati koji je tenk na kojoj lokaciji dok na nju zapravo ne uđete. Onda morate stajati 10 sekundi u tom prostoru kako biste zamenili tenk za jači. Prilikom zamene vam se health vraća na 100% ali treba imati u vidu da se i municija resetuje na početne vrednosti za taj tenk. Sa druge strane oprema, potrepštine, skilovi za posadu i slično ostaju.
Foto: Thearmoredpatrol.com
Osim što je mapa potpuno nova tu su i nove mehanike, pre svega vezano za spotovanje – u standardnom modu vaš tenk spotuje sve u krugu od 360 stepeni dok u Battle royale imate vidno polje od samo 120 stepeni, dok je svuda okolo vaš vidni prostor smanjen četiri puta. Takođe postoje i nove opcije za skrivanje – možete isključiti vaš motor pritiskom na taster “N” i na taj način biti više prikriveni. Takođe bez obzira što ste spotovali neprijatelja nećete znati ko je on niti koliko ima HP sve dok ne uperite nišan direktno u njega što dosta otežava odluku da li krenuti u obračun ili ne. Obratite pažnju da se ne možete doveka skrivati jer se u battle royale mapa stalno smanjuje a vaši protivnici u međuvremenu mogu pokupiti jače tenkove i dodatke.

Za sada je Battle Royale mod ograničen na Sandbox server što znači da ćete morati da skinete novi klijent kako biste igrali ovu varijantu. Dobra stvar je što ne morate imati bilo kakve dodatne privilegije da biste ovo probali - radi na svim standardnim nalozima na EU serveru. Takođe je naglašeno da su performanse lošije nego na standardnom WoT serveru što znači da se preporučuje samo onima sa nešto jačim računarima. Ponekad ćete videti neke zgrade koje nemaju teksture i slično, ali to je i za očekivati s obzirom da se radi od testnom okruženju. Da li će se i u kojoj formi pojaviti i na standardnom serveru za sada još uvek ne znamo ali deluje dosta zanimljivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: