Esports B92.net

WoT - WG Liga: Početak produžene sezone

Produžena Wargam League počinje 7. septembra u Evropi i već prvog dana nas očekuju zanimljivi mečevi.

19:00: GoHard – eSuba

20:30: Oops – Utopia

22:00: DiNG – Kazna Kru

Klanrur, Miloš Đurović
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Na severno američkom serveru produžena sezona počinje 6. septembra dok je na azijskom serveru počela jos 26. septembra, a sezona se zvanično završava u decembru.

Mečevi se održavaju svakog utorka, četvrtka, nedelje i možete ih pratiti ovde, a ako nešto propustite možete pogledati kasnije na oficijalnom sajtu. Tu ćete naći i sve potrebne podatke kao što su kada su mečevi, ko sa kim igra, koliko bodova imaju ekipe, ko je u sastavu tima i slične podatke.

Za vas koji niste upoznati sa ligom i njenim pravilima, evo par podataka.

WG liga je globalno takmičenje namenjeno profesionalnim timovima sa Kineskog, Evropskog, Severno američkog i Aziskog-pacifičkog servera. Timovi se dele po regionima, igraju ligu isto kao i fudbalski timovi, svako igra sa svakim po dva meča i na kraju ove runde takmičenja održava se regionalno finale, ali to nije kraj. Takmičenje kulminira velikim završnicom u Moskvi, gde se najbolja tri tima iz svakog regiona bore za titulu svetskog šampiona.

Format mečeva je 7vs7, za biranje tenkova timovi su limitirani na 70 poena i ne postoji nikakav limit na Tirove. Svaki Tier vredi jedan poen ili ti, ako bi se tim sastoja od 7 Tier X tenkova to bi bilo 70 poena, a ako bi se sastojao od 6 Tier X tenkova i jednog Tier IX tenka to bi bilo 69 poena. Vreme trajanja partije je 10 minuta, pobeđuje tim koji ima najviše dobijenih partija od 9 odigranih na četri različite mape, nerešene partije se takođe računaju, a mod partija je attack/defense … bar za sada. Wargaming planira da promeni format igranja WG lige od 2018. godine ali se još uvek ne zna kakve nas promene čekaju, ali dok čekamo možemo da uživamo u ovoj produženoj sezoni koja će nam nesumljivo doneti dosta zanimljivih momenata.

WoT

WoT: Priče iz Kubinke – nemački laki tenkovi

Nemački „panzeri“ će na početku Drugog svetskog rata postati sinonim za vojne uspeke celokupnog Trećeg Rajha a slike komandira na tenkovima kako ulaze u okupirane gradove će zahvaljujući nemačkoj propagandi biti urezane u sećanja miliona ljudi. Međutim malo je poznato da tehnološki gledano nemački tenkovi ne da nisu bili toliko superiorni u odnosu na savezničke, već su čak u većini slučajeva bili dosta lošiji, međutim upravo će im način na koji su korišćeni doneti sve te uspehe na početku rata.

WoT ponedeljak 11.12. 10:35 Komentara: 5

WoT: Priče iz Kubinke – sovjetski laki tenkovi

Posle pauze evo nas ponovo sa istorijkim pričama o tenkovima iz Drugog svetskog rata i kasnijeg perioda baziranih na onome što smo imali pre svega prilike da vidimo i čujemo u najvećem tenkovskom muzeju – Kubinka kod Moskve. Na red dolaze vozila koja bila osnova svih tenkovskih jedinica na početku Drugog svetskog rata, tokom rata malo bila skrajnuta, ali ostala u upotrebi u mnogim armijama do današnjeg dana – laki tenkovi.

WoT ponedeljak 4.12. 09:54 Komentara: 14

WoT - evropski šampion: DiNG

DiNG još uvek sedi na Evropskom tronu. I ako su ovu sezonu završili na trećem mestu to ih nije sprečilo da se probije na sam vrh i da odbrane titulu Evropskog šampiona.

WoT ponedeljak 20.11. 14:07 Komentara: 5

WoWS - stiže Haloween

Povodom praznika Noći veštica u World of warships imamo jedan veliki specijal koji vam omogućava da zaplovite sa snagama dobra i borite se protiv snaga zla! Takođe možete kupiti i posebne pakete u vidu bundeva, ali ono što je dobra vest jeste da poklanjamo po jednu bundevu korisnicima koji se jave!

WoT petak 27.10. 11:08 Komentara: 2

WoT – Najbolji replay – Churchill VII

Nastavljamo sa prikazima najboljih partija koje smo dobili od vas u takmičenju a sada je na redu nešto niži Tier – igrač LaGrof i prespori britanski Tier VI Churchill VII koji dominira ovom partijom.

WoT utorak 24.10. 12:56 Komentara: 9

WoT – Stiže patch 9.20.1

Ujutru 18. oktobra možete očekivati downtime u World of tanks serverima u EU regionu s obzirom da će izlaziti patch 9.20.1 koji donosi promene u personalnim misijama, rebalans vozila, promene u matchmakeru, još modela u HD kvalitetu i još puno drugih novina.

WoT utorak 17.10. 22:04 Komentara: 11

WoT – Najbolji replay – Emil I

Kada smo delili Sabaton tenkove pozvali smo sve igrače da nam šalju svoje snimke iz igre i sada je došlo vreme da vam predstavimo te najbolje partije koje su pristigle. Prva na redu je partija koja je bila druga u konkurenciji Tier VIII-X, igrač sa nadimkom ShteephSRB je odigrao sjajnu partiju na mapi Redshire sa Emil I švedskim teškim autoloader tenkom.

WoT utorak 17.10. 09:48 Komentara: 9

WoT: Viktor Kišlji: Dobrodošli su programeri i iz Srbije

Proteklog vikenda smo imali priliku da budemo gosti na otvaranju Wargamingove najnovije ispostave u Evropi u Pragu. Iako je bilo zanimljivo videti šta će se sve raditi u Češkoj najviše su nas interesovali planovi kompanije u narednom periodu, kako za njihov najpoznatiji proizvod World of Tanks, tako i za druge igre. Imali smo priliku da popričamo sa glavnim čovekom lično, osnivačem i direktorom Viktorom Kišljijem kao i jednim od glavnih ljudi zaduženih za razvoj World of tanks – Milošem Jarenbekom.

WoT četvrtak 5.10. 12:38 Komentara: 3

WoT - Sabaton Giveaway dobitnici!

Tokom protekle tri nedelje smo dobili preko sto vaših snimaka sa nekim zaista izvanrednim partijama ali kako to obično biva uvek među dobrima na kraju moraju ostati samo najbolji. Tako smo i mi izvršili rangiranje snimaka na osnovu iskustva i došli do po dva najbolja u svakoj kategoriji, dok smo šaljivi snimak odredili na osnovu utiska žirija.

WoT subota 30.09. 07:23 Komentara: 7

WoT – Klan RUR regrutuje nove članove!

Na našem portalu imate često priliku da čitate vesti vezane za World of tanks ali vam sada nudimo i priliku da se aktivnije uključite u naš tim u ovoj igri kako bismo zajedno igrali timske borbe i Strongholds.

WoT četvrtak 28.09. 13:48 Komentara: 8

Veliki WoT giveaway: Još par dana da osvojite Sabatona

Naš veliki WoT Giveaway u kome delimo 5 novih Sabaton premium tenkova se polako približava kraju a mi samo hoćemo da vas podsetimo da je ostalo još par dana do isteka roka za slanje vaših snimaka, tačnije poslednji dan je 29. septembar 2017. godine u 7 sati ujutru.

WoT ponedeljak 25.09. 15:02 Komentara: 4
strana 1 od 10 idi na stranu