Esports B92.net

WoT – Izašao Patch 9.20

Danas je na EU serveru lansiran patch 9.20 koji donosi puno novina – rebalansiranje mnogih tenkova, uvođenje kineske grane lovaca na tenkove, uvođenje novog moda bitaka 30v30, promene na artiljeriji kao i nove mogućnosti za zarađivanje obveznica.

Klanrur.rs, Miloš Hetlerović
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Rebalans vozila

Da bismo lakše predstavili sve promene u balansu tenkova podelili smo to u odvojene članke:Nova kineska grana lovaca na tenkove

O njima smo već pisali ali u suštini se radi o vozilima koja jako liče na sovjetska vozila, videćemo kako će se pokazati u borbi.

Grand battles

Sada je moguće igrati partije u modu 30vs30 vozila na jednoj ogromnom mapi, ali imajte u vidu da je ovaj mod ograničen na Tier X vozila. Detaljnije ćemo ga opisati u nekom od narednih tekstova ali za one sa slabijim računarima napomena da može dosta uticati na performanse računara.

Promene artiljerije

Ponovo imamo promenu stun mehanike – sada ona zavisi i od toga iza kakve prepreke se nalazi tenk, ako je iza nečega velikog i debelog preko 2 metra onda nema problema, ali se može desiti da ako tenk nije dovoljno sakriven ipak bude stunovan. Na kraju bitke se takođe u statistici sada prikazuje koliko dugo je artiljerija stunovala protivnike.

Obveznice (Bonovi)

Ova nova valuta u igri je do sada bila dostupna samo onima koji su igrali ranked battles, ali se sada može dobiti i u random bitkama i to opet samo za Tier X vozila. Za sada se njome mogu kupovati direktive ili poboljšana oprema, ali treba imati u vidu da poboljšanu opremu možete samo skinuti opet uz pomoć bonova.

Tehnički problemi sa patchom

Wargaming je primetio da se mnogi korisnici žale na tehničke probleme nakon novog patcha i izdao nekoliko smernica u tom smislu:

Ako vam je nestala neka oprema, camo net, bino ili toolbox to je verovatno posledica nekog moda nad kojim WG nema uticaj tako da tu pomoći nema.

Ako imate problema sa podešavanjima igre:
  • Stisnite Win+R
  • Ukucajte %appdata%\wargaming.net
  • obrišite World of Tanks folder sa ove lokacije


Ako imate problema s grafikom proverite da li ste instalirali najnoviji drajver

Ako imate problema s modovima najbolje je da sve obrišete, odete na

C:\games\World_of_Tanks\res_mods\#.#.# gde je #.#.#. trenutna verzija igre. Obrišete sve iz res_mods foldera i napravite novi prazan folder koji se zove 0.9.20

WoT

WoT – Holiday Ops

Za Novu godinu tradicionalno imamo specijale u World of Tanks a kao i prošle godine sada opet imamo kićenje garaže i jelke ukrasima. Dnevno treba izvršavati određene misije za koje dobijate sanduke iz kojih ispadaju ukrasi a kako dižete nivo dekoracija cele garaže tako se i povećava nivo vaše atmosfere što vam donosi neke malo veće bonuse.

WoT petak 15.12. 09:54 Komentara: 13

WoT: Priče iz Kubinke – nemački laki tenkovi

Nemački „panzeri“ će na početku Drugog svetskog rata postati sinonim za vojne uspeke celokupnog Trećeg Rajha a slike komandira na tenkovima kako ulaze u okupirane gradove će zahvaljujući nemačkoj propagandi biti urezane u sećanja miliona ljudi. Međutim malo je poznato da tehnološki gledano nemački tenkovi ne da nisu bili toliko superiorni u odnosu na savezničke, već su čak u većini slučajeva bili dosta lošiji, međutim upravo će im način na koji su korišćeni doneti sve te uspehe na početku rata.

WoT ponedeljak 11.12. 10:35 Komentara: 5

WoT: Priče iz Kubinke – sovjetski laki tenkovi

Posle pauze evo nas ponovo sa istorijkim pričama o tenkovima iz Drugog svetskog rata i kasnijeg perioda baziranih na onome što smo imali pre svega prilike da vidimo i čujemo u najvećem tenkovskom muzeju – Kubinka kod Moskve. Na red dolaze vozila koja bila osnova svih tenkovskih jedinica na početku Drugog svetskog rata, tokom rata malo bila skrajnuta, ali ostala u upotrebi u mnogim armijama do današnjeg dana – laki tenkovi.

WoT ponedeljak 4.12. 09:54 Komentara: 14

WoT - evropski šampion: DiNG

DiNG još uvek sedi na Evropskom tronu. I ako su ovu sezonu završili na trećem mestu to ih nije sprečilo da se probije na sam vrh i da odbrane titulu Evropskog šampiona.

WoT ponedeljak 20.11. 14:07 Komentara: 5

WoWS - stiže Haloween

Povodom praznika Noći veštica u World of warships imamo jedan veliki specijal koji vam omogućava da zaplovite sa snagama dobra i borite se protiv snaga zla! Takođe možete kupiti i posebne pakete u vidu bundeva, ali ono što je dobra vest jeste da poklanjamo po jednu bundevu korisnicima koji se jave!

WoT petak 27.10. 11:08 Komentara: 2

WoT – Najbolji replay – Churchill VII

Nastavljamo sa prikazima najboljih partija koje smo dobili od vas u takmičenju a sada je na redu nešto niži Tier – igrač LaGrof i prespori britanski Tier VI Churchill VII koji dominira ovom partijom.

WoT utorak 24.10. 12:56 Komentara: 9

WoT – Stiže patch 9.20.1

Ujutru 18. oktobra možete očekivati downtime u World of tanks serverima u EU regionu s obzirom da će izlaziti patch 9.20.1 koji donosi promene u personalnim misijama, rebalans vozila, promene u matchmakeru, još modela u HD kvalitetu i još puno drugih novina.

WoT utorak 17.10. 22:04 Komentara: 11

WoT – Najbolji replay – Emil I

Kada smo delili Sabaton tenkove pozvali smo sve igrače da nam šalju svoje snimke iz igre i sada je došlo vreme da vam predstavimo te najbolje partije koje su pristigle. Prva na redu je partija koja je bila druga u konkurenciji Tier VIII-X, igrač sa nadimkom ShteephSRB je odigrao sjajnu partiju na mapi Redshire sa Emil I švedskim teškim autoloader tenkom.

WoT utorak 17.10. 09:48 Komentara: 9

WoT: Viktor Kišlji: Dobrodošli su programeri i iz Srbije

Proteklog vikenda smo imali priliku da budemo gosti na otvaranju Wargamingove najnovije ispostave u Evropi u Pragu. Iako je bilo zanimljivo videti šta će se sve raditi u Češkoj najviše su nas interesovali planovi kompanije u narednom periodu, kako za njihov najpoznatiji proizvod World of Tanks, tako i za druge igre. Imali smo priliku da popričamo sa glavnim čovekom lično, osnivačem i direktorom Viktorom Kišljijem kao i jednim od glavnih ljudi zaduženih za razvoj World of tanks – Milošem Jarenbekom.

WoT četvrtak 5.10. 12:38 Komentara: 3

WoT - Sabaton Giveaway dobitnici!

Tokom protekle tri nedelje smo dobili preko sto vaših snimaka sa nekim zaista izvanrednim partijama ali kako to obično biva uvek među dobrima na kraju moraju ostati samo najbolji. Tako smo i mi izvršili rangiranje snimaka na osnovu iskustva i došli do po dva najbolja u svakoj kategoriji, dok smo šaljivi snimak odredili na osnovu utiska žirija.

WoT subota 30.09. 07:23 Komentara: 7

WoT – Klan RUR regrutuje nove članove!

Na našem portalu imate često priliku da čitate vesti vezane za World of tanks ali vam sada nudimo i priliku da se aktivnije uključite u naš tim u ovoj igri kako bismo zajedno igrali timske borbe i Strongholds.

WoT četvrtak 28.09. 13:48 Komentara: 8
strana 1 od 10 idi na stranu