”Daćemo sve od sebe da skupimo najbolju moguću petorku iz regiona” -Dejan ”baxacha” Atanacković

Dejan ”baxacha” Atanacković je nedavno predstavljen kao novi menadžer CS:GO ekipe Partizan Esports! Crno-beli su nedavno uplivali u esports vode, tako što su predstavili Leauge of Legends petorku, koja se takmičila u EBL-u, a sada će na Dejanu biti da formira šampionski Counter Strike tim.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 09.08.2022.

18:43

”Daćemo sve od sebe da skupimo najbolju moguću petorku iz regiona” -Dejan ”baxacha” Atanacković

Baxacha je jedan od najuticajnijih ljudi u domaćoj esports sceni, koji je poslednje dve godine proveo kao trener 4glory-a, koji je dugo važio za najbolju srpsku ekipu. Za to vreme su ostvarili nekoliko odličnih rezultata za domaću scenu, ali na kraju im je ipak malo falilo da napravi taj željeni korak napred.

Nakon više od godinu dana saradnje, Baxacha je napustio Gloriju, da bi samo nekoliko dana kasnije potpisao za Partizan Esports. Zbog toga smo mu poslali nekoliko pitanja na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio. Pozdrav Bax, za početak, jedno univerzalno pitanje. Reci nam nešto o sebi i čime se baviš?

Ja sam Dejan Atanacković, našoj CSGO sceni poznatiji kao Baxacha. Radim kao CS:GO menadžer u Partizan Esports. Inače sam u esportu već 15 godina, a menadžerskim poslom se bavim 2 godine.

Koliko dugo igraš Counter Strike?

CS 1.6 igram od 2007. godine, pa sve do izlaska CS:GO-a. Igrao sam u ekipi sa Hunterom, Shevom, Axelerom i Koletom, ali je to kratko trajalo, zbog čega sam odlučio prestanem da igram i da se posvetim drugim stvarima.

Kako je bilo raditi sa Glorijom?

4glory sam gledao kao nešto svoje i to svi znaju koji su bili na ovom projektu. To je sigurno projekat iz kojeg sam najviše naučio i bez njega ne bih bio ovde gde sam. Bilo je mnogo uspona i padova, ali su u sećanju naravno ostale samo lepe uspomene! Dugo ste važili za jednu od najboljih ekipa na Balkanu, malo vam je falilo da odete na RMR, a onda je usledila poprilično loša forma. Šta se tačno desilo da tako opadne nivo igre?

Bili smo u odličnoj formi i igrali smo stvarno na vrhunskom nivou. Bilo smo na mapu do RMR turnira u Rumuniji. Imali smo 3-0 skor u swiss fazi Pinnacle Cup 3, gde su igrale i neke top30 ekipe. Posle toga je krenulo sve nizbrdo. Pokušavali smo na sve načine da se izborimo sa tim, ali nismo uspeli. Teško su nam padali porazi i igrači jednostavno nisu mogli da prebrode to.

Ipak, na kraju svega, završili ste sa trofejom u rukama. Koliko vam je to značilo?

Meni je to lično najdraži trofej u karijeri. Ja najbolje znam koliko ti momci mogu i koliko zaslužuju, što su i pokazali na tom turniru. U Zagreb smo otišli bez pomoći organizacije, držali smo se zajedno do samog kraja i rezultat toga je bio osvajanje turnira. Prelepo! Da li te je Partizan kontaktirao ranije, ili tek nakon što si završio saradnju sa 4glory-em?

Nisam imao nikakav kontakt sa Partizanom pre. Kontaktirali su me jedan dan, relativno skoro i na sastanku su nam se toliko pogodile želje i planovi, da smo se oko svega dogovorili u roku od sat vremena.

Kakve su ambicije i planovi Partizana za budućnost?

Ambicije i ciljevi su postavljeni jako visoko, tako da ćemo vredno raditi kako bi do tih rezultata i došli. Daćemo sve od sebe da skupimo najbolju moguću ekipu iz regiona.

Kada možemo da očekujemo da ćete predstaviti vaš tim?

Iskreno, ne znam tačan datum, ali će sigurno biti pre RMR kvalifikacija, koje počinju 15. avgusta!

Ko je po tebi najbolji igrač iz Srbije, a da ne igra u inostranstvu?

C0llins! To je momak sa kojim sam radio skoro 2 godine i sigurno igrač na kojeg bi svi mlađi igrači trebali da se ugledaju. Ne bih izostavio ni VLDN-a iz iNation-a koji je u fantastičnoj formi i pravi razliku na svakom meču koji igra.

Baxacha kaže da će postava Partizana biti poznata do 15. avgusta, što je verovatno i brže nego što smo očekivali, ali Major je Major! Da li verujete da bi ovi momci mogli da naprave korak dalje, nešto što 4glory-u nije pošlo za rukom?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: