Kraj jedne ere: Heroes of Newerth zvanično ugasio svoje servere

Jedna od najznačajnijih MOBA svih vremena, Heroes of Newerth, zvanično je ugasila svoje servere posle 12 godina rada. Počivaj u miru!

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Utorak, 21.06.2022.

15:35

Kraj jedne ere: Heroes of Newerth zvanično ugasio svoje servere

HoN je izašao u maju 2010. godine, u vreme kada su svetom MOBA vladali League of Legends i DotA. Može se reći da je ”pozajmio” sve najbolje od Dote i napravio vizuelno moderniju, dopadljiviju igru. Vrlo brzo se istakao kao atraktivna alternativa za popularni Warcraft III mod, praktično postavši ”azil za DotA izbeglice”.

Heroes of Newerth je izgradio veliku zajednicu posvećenih igrača, kao i sjajnu profesionalnu scenu, gde su svoju karijeru započeli mnogi uspešni Dota 2 igrači, kao što su N0tail, Fly, Zai, Insania, i mnogi drugi.

Kada se pojavio, HoN je koštao $30. Developeri su oko godinu dana kasnije, kada je izašla Dota 2 beta, shvatili da su napravili veliku grešku. Zato su prešli na F2P model, kako bi mogli sa da se takmiče sa LoL-om i Dotom 2.

Uprkos naporima da se igrači zadrže, HoN je i dalje bio u konstantnom zaostatku. Kako su LoL i Dota 2 napredovali, tako je HoN tonuo sve dublje. Sa HoN-om ”na aparatima”, developeri su nam prošle godine zvanično otkrili kada će ih ”ugasiti”.

I tako dođosmo do 20. juna 2022. godine. Rado ćemo se sećati Puppet Mastera, Deadwooda, Bombardiera, Chippera i mnogih drugih heroja. Nadamo se da ćemo jednog dana videti njihove portove u Doti 2!

Koji je bio vaš omiljeni heroj u Heroes of Newerth?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: