Microsoft kupio Activision Blizzard za 68 milijardi dolara

Kako saopštava The World Street Journal, Microsoft je upravo Activiosn Blizzard po ceni većoj 68 milijardi dolara!

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 18.01.2022.

16:40

Microsoft kupio Activision Blizzard za 68 milijardi dolara
Foto: Microsoft

Samo par minuta nakon što je WSJ saopštio kako je Microsoft blizu kupovine čuvenog giganta gejming industrije, sama kompanija je potvrdom privela kraju sve spekulacije.

Microsoft će kupiti Activision Blizzard za 95 dolara po akciji, u gotovinskoj transakciji u vrednosti od 68,7 milijardi dolara. Kada se transakcija zaključi, Microsoft će postati treća po veličini svetska kompanija za igre, odmah iza Tencenta i Sonija. Planirana akvizicija uključuje kultne franšize iz studija Activision, Blizzard i King kao što su Warcraft, Diablo, Call of Duty i Candy Crush.

Activision Blizzard, pored svog osnovnog poslovanja za razvoj igara i izdavaštvo, vodi globalnu esport mrežu preko MLG-a (Major League Gaming). Kompanija ima skoro 10.000 zaposlenih širom sveta.

„Igrači iz celog sveta vole Activision Blizzard igre i verujemo da će kreativni timovi tek da urade svoj najbolji posao“, rekao je Fil Spenser u izjavi. „Zajedno ćemo izgraditi budućnost u kojoj ljudi mogu da igraju igre koje žele, praktično gde god žele.

Ovo vest je stigla kao iznenađenje za celu gejming zajednicu kada pogledamo koliko je drame pratilo Activision Blizzard u poslednjih par godina. Posebno nas je iznenadila potvrda da će Bobi Kotik ostati direktor firme, čovek kojeg mnogi optužuju da je glavni krivac za sve seksualne optužbe koje su upućene u pravcu firme.

Da li verujete da će se ovakva investicija isplatiti Microsoftu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: