Ceb napušta profesionalnu Dota 2 scenu

Zvanično je. Dvostruki TI šampion i jedan od najiskusnijih Dota 2 veterana, Sebastijan ”Ceb” Debs, odlučio je da okonča ovo poglavlje njegove desetogodišnje profesionalne karijere.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Petak, 19.11.2021.

18:27

Ceb napušta profesionalnu Dota 2 scenu

Od 2011. godine, Ceb je igrao za preko 15 ekipa, od kojih je OG definitivno najpoznatija. Svoju karijeru u OG-ju započeo je 2016. godine kao trener, ali je 2018. stupio na poziciju offlanera, kada je tim bio na ivici raspada. Zajedno sa N0tail-om, bio je kamen temeljac ekipe koja je bila totalni autsajder na putu ka The International 8 šampionatu.

Suprotno svim očekivanjima, Ceb i kompanija su uspeli da osvoje TI8, a potom i TI9, postavši prva ekipa u istoriji sa dve International titule. Na putu ka trećoj, ove godine su nažalost posustali, izgubivši od budućih šampiona Team Spirit, i završivši učešće na 7. mestu najvećeg esports turnira na svetu.

U svojoj oproštajnoj poruci izjavio je da nema dovoljno motivacije da nastavi, ali i da je Dota 2 krenula da utiče na njegovo zdravlje. ”Ako ne mogu 100% da se posvetim svojoj ekipi i ovoj igri, nema poente da nastavim”, dodao je. Ipak, rekao je da će ostati sa OG organizacijom.

Ceb je već dva puta odlazio u penziju, ali čini nam se da je ovoga puta njegova odluka finalna. Ipak, znajući Dota 2 igrače, možda jednog dana ponovo stupi na scenu.

OG je sada spao samo na N0tail-a i Topsona, ali već nam je poznato da će se i ova dva legendarna igrača verovatno penzionisati. Nova DPC sezona počinje za samo 10 dana, tako da ćemo uskoro saznati šta je sledeće za OG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: