NAVI nadigrao G2 i bez izgubljene mape osvojio svoj prvi CS:GO Major

NAVI je pobedom nad G2-om postao šampion PGL Majora u Stokholmu, najvećeg turnira u istoriji CS:GO-a! S1mple je ovom pobedom konačno prekinuo svoj niz bez pobede na Majorima, a NAVI je postao prva ekipa u istoriji koja se domogla ovakve titule bez izgubljene mape!

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 08.11.2021.

11:40

NAVI nadigrao G2 i bez izgubljene mape osvojio svoj prvi CS:GO Major
Foto: PGL

Još pre nego što je počeo turnir, NAVI je bio veliki favorit, ali je G2 pokazao da niko ne bi smeo da ih potceni. Sa jedne strane smo imali neverovatnog Aleksandra ”S1mple”Kositljeva, dok je sa druge strane bio fenomenalni Nikola ”Niko” Kovač, koji je igrao u životnoj formi.

Finale je otvoreno na Ancinet-u, što je bio izbor G2-a, koji je delovao uplašeno u prve tri runde. Ipak, polako se bude, a mi dobijamo jedan vrlo uzbudljiv meč. Rezultat je bio izjednačen sve o 9-9, kada je Na’Vi konačno uspeo da se osvoji. Svaka neizvesna situacija je otišla u korist rusko-ukrajinske ekipe, koja je uspela da pobedi sa 16-11.

Usledio je Nuke, izbor žuto-crnih, zbog čega su mnogi mislili da će ovo biti lak posao za njih. To nije bio slučaj, pošto je G2 delovao mnogo spremnije nego na prvoj mapi. Igrali su na vrhunskom nivou, što im je donelo čak 5 meč poena. Delovalo je kao da ćemo sigurno gledati Mirage, ali izgleda da su i oni to pomislili, što je NAVI znao da iskoristi. Osetili su strah, a nekoliko grešaka je G2 koštalo pobede. Rezultat je ubrzo bio izjednačen, pa su usledili produžeci. Šest dodatnih rundi nije bilo dovoljno, zbog čega smo gledali još jedan produžetak, nakon kojeg su S1mple i momci konačno uspeli da privedu meč kraju.

Neverovatni Ukrajinac je na ovoj mapi zabeležio 40 fragova, čime je samo potvrdio svoju dominaciju. Na kraju turnira je proglašen za MVP-a, a njegova ekipa je pored trofeja sa sobom ponela i novčanu nagradu u iznosu od 1.000.000 dolara.

Žao nam je što G2 za koji nastupaju Niko, Hunter i Nexa nije uspeo da osvoji trofej, ali smo ponosni što su prikazali ovako dobar otpor najboljoj ekipi na svetu. Pokazali su da su sa razlogom na vrhu svetske profesionalne scene i siguran sam da ćemo ih ponovo gledati na najvećim turnirima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: