PGL preti igračima diskvalifikacijom ukoliko ne budu pažljivi sa virusom

PGL je obavestio timove koji učestvuju na Majoru u Stokholmu da postoji šansa da će biti diskvalifikovani ukoliko igrači zbog nepažnje budu dobili pozitivan test.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 21.10.2021.

17:10

PGL preti igračima diskvalifikacijom ukoliko ne budu pažljivi sa virusom
Foto: PGL

Za samo 5 dana počinje najveći Counter Strike turnir u istoriji igre, a rumunski organizator (PGL) želi da spreči slične probleme koji su se desili na Dota 2 Internationalu samo koju nedelju ranije, zbog čega su napravili posebna pravila i protokole koje bi igrači morali da prate.

Za razliku od Dota 2 Internationala, CS:GO Major će se igrati pred publikom. Takođe, PGL ovoga puta neće praviti restrikcije igračima u njihovo slobodno vreme, ali će zato uvesti posebna pravila, koja bi mogla da dovedu do diskvalifikacije ukoliko ih ekipe ne budu poštovale. Dexerto je uspeo da dođe do ovih informacija, a vi ih možete videti u prilogu ispod.



Pravila nalažu da bi svi igrači, treneri i menadžeri trebali da nose maske dokle god su blizu drugih ljudi i da moraju da prate sve lokalne zakone koji postoji vezane za Covid-19. Takođe, igrači neće biti izolovani, ali ukoliko nepažnjom bude došlo do širenja zarate, postoji šansa da ekipa bude sankcionisana ili suspendovana.

Dexerto je takođe saznao da ekipe nisu oduševljene što postoje ovakva pravila, zbog čega su zatražili da igrač u slučaju pozitivnog testa može da igra iz hotela, naročito ako se radi o ranijim fazama turnira. Ipak, kako stoje stvari, PGL verovatno neće menjati ova pravila.

Prvi Lan turnir nakon pandemije, IEM Cologne, nije zabranio igračima da igraju izolovani, ali se takođe igrao bez publike, zbog čega je teško suditi ovakve odluke. U svakom slučaju nadamo se da neće doći do ikakvih problema i da ćemo uživati u jednom spektaklu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: