Apple zaradio 6 miliona dolara od sudskog procesa sa Epic Games-om

Izvor: RUR

Kreatori igre Fortnite, Epic Games, je prema naredbi suda platio Apple Inc kompaniji 6 miliona dolara.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Utorak, 14.09.2021.

23:28

Apple zaradio 6 miliona dolara od sudskog procesa sa Epic Games-om
Foto: Epic Games

CEO kompanije Epic Games, Tim Svini, nije baš preterano raspoložen ovih dana. Kalifornijski sud je odlučio 10. septembra da Apple mora da omogući developerima igara da se u njihovim igrama nalaze metadata dugmići, eksterni linkovi ili druge aktivacije koje upućuju korisnike na mehanike kupovine, ali Epic Games nije baš prošao ovako jeftino. Tim Svini je juče na socijalnim mrežama objavio da je Epic dobio naredbu od suda da plati Apple-u 6 miliona dolara, što su vrlo brzo i učinili. Epic nije uspeo da dokaže da je Apple sprovodi ilegalni monopol i iz tog razloga su izgubili parnicu i morali da izdvoje milionske svote novca. Prema ljudima koji su detaljno pratili ovaj slučaj, kompanija Tima Kuka je pobedila na gotovo svim poljima, dok je Epic iz pravne bitke izašao kao gubitnik.

Čak je i Svini priznao poraz na socijalnim mrežama, ali je i obećao da borba nije gotova. Epic planira i da se žali na presudi i povrati izgubljene milione, a dok ovaj zaplet traje, akcije Apple su čak skočile za 0.4%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: