Novi problemi za Blizzard: Coca-Cola razmatra raskid partnerstva sa Overwatch Ligom

Activison Blizzard i Overwatch League će uskoro možda ostati bez finansijske podrške Coca-Cole i State Farma zbog šokantne optužbe upućene čuvenoj gejming kompaniji.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Petak, 06.08.2021.

12:23

Novi problemi za Blizzard: Coca-Cola razmatra raskid partnerstva sa Overwatch Ligom

Activision Blizzard vodi Overwatch i Call of Duty lige, a njihovi glavni sponzori su Coca-Cola i State Farm, jedno od najvećih osiguravajućih društava u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako ste gledali mečeve liga, do sada ste sigurno viđali reklame ovih sponzora. Međutim, zbog nedavne optužbe na kalifornijskom sudu, kompanije razmatraju potpunu obustavu saradnje sa Blizzardom.

State Farm je navodno dao izjavu u The Washington Post, gde saznajemo da ovog vikenda nećemo videti njihove reklame tokom trajanja mečeva lige. Coca-Cola je takođe dala izjavu, rekavši da trenutno ozbiljno razmatra buduću saradnju sa Blizzardom.

Blizzard je nedavno postao meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Predsednik Alen Brak je podneo ostavku usred optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: