Neverovatni S1mple razbio G2 u finalu IEM Cologne turnira

Kako se završio poslednji CS:GO lan turnir pre pandemije, tako se završio i prvi lan turnir od početka iste, a to je ubedljivom pobedom Na’Vi-a nad G2-om. Iako smo polagali velike nade u G2, gde nastupaju trojica naših igrača, Aleksandar ”S1mple” Kostiljev je samo još jednom dokazao zašto je najbolji igrač na svetu, pošto je bio ključan igrač u pobedi njegove ekipe od 3-0.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 19.07.2021.

14:32

Neverovatni S1mple razbio G2 u finalu IEM Cologne turnira
Printscreen: Youtube/ ESL Counter Strike

Dok rezultat govori o ubedljivoj pobedi ukrajinske ekipe, ne možemo reći da G2 nije pružio dobar otpor. Do sada su imali fantastičan turnir i verovali smo da je pravo vreme da naprave korak napred, ali slaba koncentracija u ključnim trenucima ih koštala mnogo rundi. Prva mapa je bio Dust 2, gde smo gledali relativno izjednačen okršaj do rezultata 10-9 za žuto crne, a tek onda je Na’Vi uspeo da se odvoji i da dođe do pobede od 16-11.

Zatim je usledio Mirage na kojem je Na’Vi dosta bolje otvorio meč. Ipak, G2 se vrlo brzo stabilizovao i sjajnim potezima Nika i Nexe su ubrzo preokrenuli situaciji, pa su se našli u prednosti od 11-8. Tada su dozvolili protivnicima da vežu 5 uzastopnih rundi, što ih je ponovo stavilo u neprijatnu poziciju. G2 je imao prilika da se vrati i ovaj duel, ali je Natus Vincere ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, zbog čega su uspeli da pobede sa 16-14 i tako da povećaju svoju prednost u ovom finalu.

Treća mapa je bio Nuke, a Niko i momci su morali da dođu do pobede. Ipak, dozvolili su protivničkoj ekipi da ponovo bolje otvori meč, samo da bi gledali gotovo identičan meč kao i na Miražu. G2 preokreće meč u svoju korist, a onda pri rezultatu 10-7, S1mple i njegova ekipa ponovo prave seriju. Doduše, G2 se vraća, osvaja dve runde zaredom i obe ekipe su na 13-13. U ukrajinskoj ekipi niko osim S1mple-a nema novca da kupi opremu, što je delovalo kao da će biti sigurna runda za G2, ali onda im potpuni gubitak koncentracije gubi rundu, kao i samo finale, pošto je Na’Vi osvojio i naredne dve runde.

Iako sa vremena na vreme znaju da podbace, Na’Vi je uz Gambit najbolja ekipa u tekućoj godini i siguran sam da će im nastavak biti još bolji ako se u potpunosti vrate Lan turniri. S1mple je odmah nakon finala proglašen i za MVP-a turnira, što je i potpuno zaslužno s obzirom na partije koje je pružao. Pored te nagrade, njegova ekipa je osvojila trofej i novčanu nagradu od $400,000, te im sada samo još jedan trofej fali da kompletiraju IEM Grand Slam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: