Kupci ni ove godine neće moći da nabave PlayStation 5 konzolu

Ako ste imali želju da nabavite novi PlayStation 5, onda ovo nije vest za vas!

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 11.05.2021.

12:26

Kupci ni ove godine neće moći da nabave PlayStation 5 konzolu

Sony je upozorio svoje igrače i kosnike da će njihova next-gen konzola ostati u deficitu sve do 2022. godine, saopštava Bloomberg. Japanska korporacija je izjavila da je prodala 7,8 miliona PlayStation 5 konzola do 31. marta 2021, a ove godine namerava da proda još 14,8 miliona. Tokom brifinga u aprilu, Sony je rekao analitičarima da je ogroman izazov izdržati korak sa potražnjom ovog proizvoda. Kompanija, zbog nestašice ključnih komponenata, nije uspela da zadovolji potražnju potrošača od kada je PS5 izašao na tržište u novembru 2020. godine.

Globalna nestašica vrhunskih grafičkih kartica kompanija poput Nvidia i AMD je sprečila da njihove RTX 3080 i RX 6800 XT kartice dođu do potrošača ”Mislim da se potražnja ove godine ne smiruje, pa čak i ako obezbedimo mnogo više uređaja i proizvedemo mnogo više jedinica. Naša ponuda nikako da dostigne traženi broj“, izjavio je glavni finansijski direktor Hiroki Toriki, navodi Bloomberg.

Sonijeve akcije su pale za oko 8 procenata od njegovog izveštaja o zaradi 28. aprila, nakon što su porasle za 75 procenata tokom prethodne godine. Te akcije mogle bi da padaju u narednim nedeljama i mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: