U Americi odobren projekat esports arene u vrednosti od 30 miliona

Esports industrija je u protekloj deceniji ostvarila neverovatan napredak, a u Sjedinjenim Američkim Državama danas može da stoji rame uz rame čak i sa NFL-om. Kompeticija postaje jača, a broj navijača, turnira i nagradnih fondova neprekidno raste, čak i u jeku trenutne COVID-19 pandemije. Sa milionima dolara na kocki, sve više i više mladih esportista stupa na scenu.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Ponedeljak, 29.03.2021.

17:51

U Americi odobren projekat esports arene u vrednosti od 30 miliona
Foto: commons.wikimedia

Sa razvojem popularnosti esportova kao što su Call of Duty, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 i Overwatch, raste i potreba za većim sportskim arenama i stadionima. Iako nas je korona potpuno izbacila iz takta, mora se planirati za budućnost.

Građevinski odbor grada Čikaga je nedavno odobrio projekat esports arene ”Surge” u vrednosti od 30 miliona dolara. Ako dođe do ublažavanja restriktivnih mera i otvaranja mogućnosti za veći kapacitet stadiona, nova esports arena će moći a primi do 1,040 ljudi, uključujući igrače i navijače.

Arena će zauzeti oko 10,000 kvadratnih metara u čikaškom Bronzvil distriktu. Meštani su oduševljeni što će se u njihovom komšiluku naći prostor namenjen esportu, ali su zabrinuti da li će biti dovoljno parking mesta u okolini.

Konstrukcija arene bi trebalo da počne u toku ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: