Ekipa Heretics je pobednik EU First Strike Valorant turnira

Španska organizacija Heretics je sinoć napravila ogroman uspeh, pošto su svladavši SUMN FC postali pobednici First Strike-a, prvog zvaničnog Valorant turnira u organizaciji Riot Games-a.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 07.12.2020.

16:03

Ekipa Heretics je pobednik EU First Strike Valorant turnira

Iako su mnogi već videli da je G2 šampion First Strike turnira, pošto su do sada ove godine bili neporaženi na takmičarskom nivou, zaustavljeni su u polufinalu i to baš od ekipe Heretics. Još jedno veliko iznenađenje turnira je SUMN FC, koji su savladali ekipe kao što su Purple Cobras i FunPlus Phoenix da bi stigli do finala. Ekipa predvođena bivšom CS:GO zvezdom, Kristijanom ”loWel” Garsijom je stvarno bila u odličnoj formi i u ovo finale su ušli kao favoriti nakon što su eliminisali Team Liquid i G2. Njegov saigrač je još jedan bivši CS:GO igrač, Nukkye, sa kojim je zajedno nastupao za Hellraiserse i koji je nama verovatno najpoznatiji po svojim nastupima u Imperialu, gde je igrao sa Nexom.

Već na prvoj mapi smo videli zašto je Heretics bio favorit. Igrao se Ascent, a oni su svojim protivnicima prepustili samo jednu, tako da je nakon samo dvadesetak minuta rezultat već bio 1-0. Ipak, britanska ekipa se nije predala, već su odmah na Iceboxu dokazali šta znaju. Slavili su sa 13-7 i rezultat je ponovo bio izjednačen.

Očekivali smo da će istu formu preneti i na Haven, ali Heretics je već na startu napravio veliku prednost. Iako je SUMN pokušao da se vrati u meč, nisu imali dovoljno snage, pa je španska ekipa slavila sa 13-5. Konačan rezultat je postavljen na Bind-u, gde smo gledali neizjednačeniji okršaj, ali je na kraju ipak kao pobednik izašla LoWelova ekipa sa 13-11, što je značilo da smo dobili šampiona do sada najvećeg Valorant turnira.

Ovim turnirom je zvanično završena ”prva sezona”, pošto do kraja godine više nećemo imati prilike da gledamo Valorant turnire. Za igru koja je izašla pre tačno 6 meseci, možemo reći da je ovaj turnir dobar početak, ali da tu ima mnogo prostora za napredak i siguran sam da će Riot Games već u narednoj godini uložiti mnogo više novca u ova takmičenja, naročito kada LAN format ponovo bud bio moguć. U prilogu ispod možete pogledati snimak finalnog okršaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: