Intervju sa CD PROJEKT RED Senior Cinematic Animatorom Milošem Domuzom

Upoznajte Miloša Domuza, čoveka koji je svoju uspešnu karijeru započeo kao skromni ljubitelj video igara. Putem ovog intervjua nas je proveo kroz svoje uzbudljivo putovanje, i pokazao nam kako je došao do pozicije Senior Cinematic Animatora u jednoj od najpoznatijih gejming kompanija na svetu – CD PROJEKT RED.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Sreda, 26.08.2020.

16:46

Intervju sa CD PROJEKT RED Senior Cinematic Animatorom Milošem Domuzom

RUR: Ćao Miloše. Za početak nam reci nešto o sebi i kako si ušao u svet igara. Koje igre su ti obeležile detinjstvo?

Miloš: Zovem se Miloš, iz Beograda sam, ali trenutno živim u Varšavi gde radim kao CD PROJEKT RED Senior Cinematic Animator.

U svet igara sam ušao veoma rano, i to već sa 2-3 godine. Otac mi je sredinom osamdesetih kupio Sega Master System, koja je imala ugrađen Alex Kidd in Miracle World, kao i Double Dragon kertridž. Ove dve igre su mi otvorile vrata gejminga.

1990. sam dobio Commodore 128 sa floppy drive-om, a zatim i PC davne 1997. Prvo PC iskustvo sam imao 1992. godine, kada sam imao priliku da isprobam igru koja dan danas ima posebno mesto u mom srcu – Wolfenstein 3D. Wolfenstein je definitivno imao jak uticaj na mene, zbog čega bih rekao da mi je FPS verovatno omiljeni žanr video igara. Devedesete su bile zaista zlatno doba PC gejminga, sa posebnim akcentom na FPS i shootere. U ovom periodu su se pojavili legendarni naslovi kao što su Quake, Doom, Hexen, Thief i Half Life. Jasno je da nisam mogao da propustim da odigram svaki od njih.
RUR: Da li možeš da nam objasniš čime se tačno baviš?

Miloš: Trenutno radim u CD PROJEKT RED-u na poziciji Senior Cinematic Animatora. Moje odgovornosti obuhvataju editovanje mocap podataka i poliranje animacija, kako bi dobile željeni kvalitet u igri, kao i učestvovanje na motion capture snimanjima i direkciji glumaca. Dodeljen mi je jedan od najvećih quest-ova u igri, i dužnost mi je da uz pomoć mojih cinematic dizajnera snimim potrebne animacije, ispoliram ih, i na kraju ubacim u igru, da bi oni nakon toga mogli da ih implementiraju. Uz to radim i facijalne animacije za razne karaktere, kao i cinematic-e za cutscene i trailere.

Ostatak intervjua pročitajte na sajtu RUR Esports.

Animation DemoReel from Miloš D. on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: