Srbin u najvećoj gejming kompaniji – Intervju sa Stefanom ”Riot R4kiya” Jevremovićem

Iako nema ni mesec dana od izlaska Valoranta, najnovija Riotova pucačina je skupila ogroman broj fanova za veoma kratko vreme. Igra nastavlja da raste iz dana u dan, te kada smo saznali da baš na toj igri radi jedan momak iz Srbije, znali smo da moramo da ga pozovemo na intervju.

Stefan Jevremović je momak koji je kao dete sanjao da će raditi u velikoj gejming kompaniji, što mu se pre par godina i ostvarilo. Počeo je da radi za Riot i bio je jedan od prvih ljudi koji su radili na Valorantu. Kada smo ga pozvali na intervju, sa zadovoljstvom nam je odgovorio na sva pitanja!

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 24.06.2020.

02:53

Srbin u najvećoj gejming kompaniji – Intervju sa Stefanom ”Riot R4kiya” Jevremovićem

Reci nam nešto ukratko o sebi i čime se baviš?

U gejming industriji sam poslednjih 6 godina, a pre toga sam radio za filmsku industriju (reklame, filmovi, serije). Pre gejminga, bavio sam se 3D modelingom. Igram video igre od kad znam za sebe i uvek sam želeo da budem deo tog sveta. Igrao sam Diablo i od kada sam ga prešao znao sam da želim da radim za kompaniju koja ga je napravila, uopšte ne znajući da je to Blizzard. Uglavnom je sve počelo kada sam postao Intern u Nordeusu. Tu sam krenuo da učim sve i svašta. Ubrzo nakon toga sam dobio i stalan posao. Sada radim za VFX (visual effects) za Riot i njihovu najnoviju igru – Valorant. Trenutno sam Lead za Weapon VFX.

Da li si iz Nordeusa direktno dobio ponudu da radiš u Americi?

Tako je. Bio sam sa kompanijom na GDC-u (Game Developers Conference) 2017. godine i tu sam upoznao dosta ljudi. Radio sam na igri Heroic, koja se tada zvala Spellsouls. U poslednjih 12 meseci u Nordeusu sam radio VFX, a pre toga sam bio član 3D artists tima. U jednom trenutku mi je producent rekao da od danas radim VFX i tako sam počeo time da se bavim. Iako sam tada završio kurs Animation Mentor u želji da postanem karakterni animator, ovo je bila najbolja odluka koju je neku doneo za mene. Zavoleo sam taj posao i posle se ispostavilo da je veoma tražen. Kada sam okačio stvari koje sam radio za Spellsouls na Artstation, nema kompanije koja me nije pozvala. Kontaktirali su me iz Naughty Doga, Blizzarda, Riota, pa čak i CD Project Reda. Radeći iz Srbije nisam znao da je to toliko tražen posao, ali kada sam se malo raspitao saznao sam da jeste i baš mi se isplatilo.

Ostatak teksta možete pronaći - OVDE!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: